Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Ο φαύλος κύκλος της «απελευθέρωσης» και οι λαθροχειρίες ΕΕ - αστικών κομμάτων

 

Από το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία

Copyright 2023 The Associated

Από το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία
Συνεχίζοντας την προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΕ ως δήθεν «παράδεισος» για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, τα αστικά επιτελεία δεν χάνουν την ευκαιρία να αναποδογυρίζουν την αλήθεια για να τη φέρουν βολικά στα μέτρα τους. Συχνά επικαλούνται ότι στην Ευρώπη «όλοι χρησιμοποιούν τρένα γιατί είναι ασφαλή και σύγχρονα», όμως χρειάζεται να θυμίσουμε ότι μόλις το 8% των επιβατών πανευρωπαϊκά χρησιμοποιούν τρένο.

Αφορμή για νέο γύρο δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ στα αστικά ΜΜΕ της χώρας μας αποτέλεσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Taggesspiegel», στο οποίο αναφερόταν ότι διενεργήθηκε συγκριτική έρευνα ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ σχετικά με το επίπεδο ασφάλειάς τους στους σιδηροδρόμους και η Ελλάδα καταγράφηκε χαμηλά. Ωστόσο, το εν λόγω δημοσίευμα, παρότι κατέτασσε τη Γερμανία «στις χώρες με τα υψηλότερα πρότυπα παγκοσμίως», ομολογούσε «σοβαρά προβλήματα στην εν μέρει απαρχαιωμένη υποδομή που εγκυμονούν κινδύνους», ενώ τόνιζε ότι «είναι αδύνατη η γρήγορη διάσωση όλων των επιβατών από τοξικά αέρια σε τούνελ, ιδίως στις στενές σήραγγες S21».

Διαπίστωνε ότι «μέχρι σήμερα, υπάρχει ένα συνονθύλευμα υποδομών διαφορετικών τεχνολογιών, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται από την αυτοκρατορική εποχή, ιδιαίτερα στις δευτερεύουσες γραμμές δρομολογίων». Σημείωνε «αυξανόμενη υπερκόπωση του προσωπικού ιδίως σε ελεγκτές και μηχανοδηγούς με συσσωρευμένες υπερωρίες και αύξηση των ποσοστών ασθένειας».

Αλλωστε, ως λογικό επακόλουθο όλων των παραπάνω σημειώθηκαν τα μεγάλα θανατηφόρα περιστατικά στις 3 Ιούνη του 2022 στο Garmisch - Partenkirchen με 5 νεκρούς και 68 τραυματίες όπως και η σύγκρουση τρένων στο Bad Aibling τον Φλεβάρη του 2016, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 89 τραυματίστηκαν. Ως αιτία της σύγκρουσης, οι αρχές αναφέρονταν σε «αμέλεια του σταθμάρχη και ανεπαρκή τεχνολογία κλήσης έκτακτης ανάγκης στον σηματοδότη».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Απρίλη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Απρίλη:

  • Όλοι στη μάχη. Με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, παντού!

Σταθερότητα για το λαό σημαίνει να έχει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που είναι δεδομένη, ανοίγοντας δρόμο για τη συνολική ανατροπή της. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.

  • Εργατική Πρωτομαγιά 2023

«Με μια καρδιά, μια γνώμη» στις γραμμές του αγώνα! Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

  • Το ΚΚΕ τιμάει την 1η Μάη

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά