Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Με σύνθημα: «Η  Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα αγώνα  και διεκδίκησης  απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων!», η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF - SRF στην επιχείρηση «ΤΙΤΑΝ/ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε κινητοποίηση για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε  η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη δυσοσμία - ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στο πάρκο στη Μουσών στον Εύοσμο (πίσω από τη ΔΕΗ), και με αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, κατευθύνθηκε στο χώρο της κινητοποίησης. (Δείτε βίντεο εδώ)

Χτες έγινε όντως μια πετυχημένη απεργία: Στο Πέραμα, όχι στο λιμάνι…





Στο ερώτημα “πού ήταν το ΠΑΜΕ χτες”, η απάντηση είναι απλή και αδιαμφισβήτητη: Στις επάλξεις του αγώνα και της απεργίας…

Χτες 3 Ιουνίου, είχαμε όντως μια πετυχημένη απεργία, με 100% συμμετοχή, που είχε όντως διάρκεια και δε μετατράπηκε στην πορεία σε ολιγόωρη στάση εργασίας. Ο λόγος για την απεργία του συνδικάτου μετάλλου στη ζώνη του Περάματος, όπου μπροστάρης ήταν το ΠΑΜΕ.

 

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του 902 για την ομιλία του Πουλικόγιαννη στη μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, στον χαιρετισμό του, με τον οποίο ξεκίνησε το συλλαλητήριο των συνδικάτων και των ομοσπονδιών στα Προπύλαια.

Ο κ.Καρανίκας και οι “αριστερές” μπα(ρου)φολογίες

 

Κατ’ αρχάς μια επιβεβλημένη αναφορά: Οποιος έπεσε στο λούκι των ναρκωτικών και χάθηκε είναι ένα καρφί στην ψυχή μας. Οποιος έχει βυθιστεί σ’ αυτό το μαρτύριο είναι ευθύνη του καθενός μας να του απλώσει το ένα χέρι και με το άλλο χέρι σφιγμένο γροθιά να διεκδικεί και να αγωνίζεται για ένα κράτος που θα σταθεί αρωγός στον άνθρωπο και με αμείλικτο τρόπο απέναντι στον φονιά του. Οποιος πάλεψε, σηκώθηκε και στάθηκε όρθιος στη μάχη με αυτή την γάγγραινα έχει την απέραντη εκτίμηση και τον σεβασμό μας για την δύναμη, την θέληση και την γενναιότητά του.

Πάμε τώρα στο θέμα μας.   

O κ.Νίκος Καρανίκας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του «Αλφα» (μπορείτε να την δείτε εδω). Ανάμεσα στα άλλα, είπε (αντιγράφουμε από το Lifo) και τα εξής:

  • «Έχω κάνει κοκαΐνη, ηρωίνη εις γνώσιν μου. Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό».

Σημείωση: Δεν ξέρουμε σε ποιο «αριστερό» εγχειρίδιο αναφέρεται το «ψάξου με τα ναρκωτικά». Δεν ξέρουμε ποια «διαλεκτική» σκέψη συνηγορεί στην αντίληψη πάρε ηρωίνη, πάρε κοκαίνη, για να μάθεις πόσο κακά είναι… Ισως – αν υπάρχουν τέτοια εγχειρίδια – να περιλαμβάνουν μέσα κι άλλες «αριστερές» προτροπές, όπως: Ψήφισε και εφάρμοσε Μνημόνια για να δεις πόσο κακά είναι. Αποθέωσε σαν «αγγελικό» τον Τράμπ για να δεις πόσο κακός είναι. Εφάρμοσε τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια για να δεις πόσο κακά είναι. Συνεργάσου με το Ισραήλ για να δεις πόσο κακοί είναι οι δολοφόνοι των Παλαιστινίων. Νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να δεις πόσο κακοί είναι. Ξεπούλησε τα αεροδρόμια για να μάθεις πόσο κακό είναι το ξεπούλημα. Θέσπισε την οικειοθελή «φορολόγηση» των εφοπλιστών για δεις πόσο κακό είναι. Κάνε το «όχι» – «ναι» σε ένα δημοψήφισμα για να δεις πόσο κακό είναι…

«Ψηφιακό» ξεζούμισμα...

 

  Πηγή: Associated Press

 

Στο φόντο της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «σύγχρονων» και «βέλτιστων πρακτικών» στα Εργασιακά, περί «νέων ψηφιακών εργαλείων», όπως η «ψηφιακή κάρτα εργασίας», είναι αποκαλυπτικά ορισμένα στοιχεία από τις ΗΠΑ για το «βέλτιστο» και «ψηφιακό» ξεζούμισμα των εργαζομένων, όπως και για τις συνέπειες στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία, στην εταιρεία «Walmart», τον μεγαλύτερο εργοδότη στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 2,5 σοβαροί τραυματισμοί ή σοβαρές εργασιακές παθήσεις ανά 100 εργαζόμενους μέσα στο 2020. Αλλά και στην «Amazon», τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα και κυρίαρχο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τεράστια αύξηση τζίρου και κερδών, μέσα στο 2020 αντιμετώπισε σοβαρό τραυματισμό ή εργασιακή πάθηση το 6% των εργαζομένων. Τα αντίστοιχα νούμερα αυξάνονται ακόμα περισσότερο για τους εργαζόμενους στα κέντρα παράδοσης (9,5%) και τους διανομείς - οδηγούς (13,3%). Όλα αυτά, βέβαια, δεν προκύπτουν από το πουθενά: 8 στους 10 εργαζόμενους της «Amazon» δήλωσαν ότι ο τραυματισμός τους σχετίζεται με τις εργοδοτικές πιέσεις για τους ασφυκτικούς στόχους παραγωγικότητας.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 5 – 6 Ιούνη

 

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 5 – 6 Ιούνη:

  • Πέμπτη 10 Ιούνη: Απεργούμε μαζικά ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Μόνο χειρότερα γίνεται! Να μην περάσει! Στην πανεργατική απεργία να παραλύσει η χώρα απ’ άκρη σε άκρη! Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο. Το κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή.
  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»: Ματιές στην Ανατολική Αττική.

- Αστικός σχεδιασμός για την Ανατ. Αττική: Στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στις λαϊκές ανάγκες.

- Τρία χρόνια από το Μάτι: Σχέδια που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, ενώ οι κάτοικοι ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους.