Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ποια είναι τα σύγχρονα τανκς;

Κάποτε ήταν τα τανκς που επέβαλαν της πρέπουσες σύμφωνα με το σύστημα συμπεριφορές στους πολίτες. Τώρα πια, αυτές οι μέθοδοι θεωρούνται ξεπερασμένες.
Τα σύγχρονα τανκς είναι τα κανάλια και τα ΜΜΕ, τα οποία «προσκυνούν» το ντόπιο και ξένο όργανο, που είναι φορέας της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
πηγή: NewsKosmos.Com/feedproxy.google.com

NY Times: Η τρόικα χρηματοδοτεί τους δανειστές και όχι την Ελλάδα

Σχεδόν τίποτα από την πολυσυζητημένη ροή χρημάτων προς την Ελλάδα δεν μένει
στη χώρα, επισημαίνουν οι New York Times, εξηγώντας τη διαδικασία με την οποία η τρόικα ενισχύει οικονομικά τον ... εαυτό της.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας εμπεριέχεται και μια δήλωση του Τόμας Μάγιερ, συμβούλου της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη. «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ως προς την τρόικα, διότι η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της», τονίζει ο κ. Μάγιερ. Μιλούν ακόμη, ενισχύοντας το συμπέρασμα της εφημερίδας, σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και ο Στεφάν Ντεό, επικεφαλής της μεγάλης ελβετικής τράπεζας UBS στο Λονδίνο.
Γράφουν οι New York Times:
«Την ώρα κατά την οποία η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν τίποτε από αυτά τα χρήματα δεν καταλήγει στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου αυτή να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, τα λεφτά επιστρέφουν κατευθείαν πίσω, στη τσέπη της τρόικα».
«Παίρνεις πίσω τα λεφτά και αυτό το ονομάζεις τόκο...»