Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Δράκοι


Μεγάλη προβολή βρήκε και στην Ελλάδα το σόου που έστησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με το παιδάκι που εμφανίστηκε στρατιωτικά ντυμένο σε εκδήλωση του κόμματός του, απ' όπου κάλεσε σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η χώρα του συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ. Η εικόνα ενός πολεμοχαρούς ηγέτη, που εφαρμόζει πολιτική στρατιωτικής πυγμής μέσα και έξω από τη χώρα του, είναι βολική για τα αστικά επιτελεία και στην Ελλάδα, που κρύβουν τις πραγματικές αιτίες και το υπόβαθρο της επικίνδυνης έντασης με την Τουρκία. Γιατί, βέβαια, η επιθετικότητα με την οποία η Τουρκία διευρύνει τις διεκδικήσεις της στην περιοχή και υψώνει τους τόνους σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι επιλογή ενός «νευρικού σουλτάνου», αλλά αποτελεί έκφραση ευρύτερων ανταγωνισμών, για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στους οποίους εμπλέκονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη. Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς η Ελλάδα συμμετέχει με αναβαθμισμένο ρόλο, ως σημαιοφόρος των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, γεγονός που οξύνει τις αντιφάσεις στις σχέσεις της με την Τουρκία. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι τα «παραμύθια με τον κακό δράκο», που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο λαό ως «εργαλείο» για να ερμηνεύσει τις εξελίξεις.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ




Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να σέρνεται τρία χρόνια τώρα με τους κατηγορούμενους ούτε που να εμφανίζονται στο δικαστήριο, τους βουλευτές της με την αρωγή και της κυβέρνησης  να νομιμοποιούν την παρουσία τους στο πολιτικό σκηνικό, π.χ. επίσκεψή τους με βουλευτές της συγκυβέρνησης στο Καστελόριζο και δήλωση του Ν. Παρασκευοπούλου για «προσπάθεια ένταξης της Χ. Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας», του οπαδούς της να διαμορφώνουν το κλίμα στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ομάδες χρυσαυγιτών να  προβαίνουν θρασύτατα  σε βιαιότητες με επιθέσεις όπως αυτές στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, οι φόβοι για φασιστική παρέκκλιση, ανεξαρτήτως των μορφών της,  δεν είναι ανυπόστατοι. 

Βαρύ έργο...


Πηγή: Eurokinissi

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την παραίτηση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, η κυβέρνηση αναφέρεται διθυραμβικά στο έργο της σε ό,τι αφορά τη μείωση της ανεργίας, για να εξωραΐσει την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί στο σύνολό της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Για παράδειγμα, γράφτηκε χτες ότι η πρώην υπουργός «ήρθε με βαρύ βιογραφικό και φεύγει με "βαρύ" έργο», επειδή επί των ημερών της μειώθηκε σχετικά η ανεργία.

Γράφτηκε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη υπουργός ήταν ο εμπνευστής του προγράμματος για τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών του 2015, ενώ είχε καθοριστική συμβολή και στην ανάπτυξη της «Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», που προβάλλεται από την κυβέρνηση ως διέξοδος για τους ανέργους και ως ξεχωριστή τάχα κατηγορία, ανάμεσα στον ιδιωτικό και στον κρατικό τομέα της οικονομίας. Αλήθεια, όμως, τι σημαίνουν όλα αυτά για εργαζόμενους και ανέργους;

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου αφήνει χωρίς φαγητό τους παιδικούς σταθμούς.

 

Από

 

Ανεξάντλητη η ανικανότητα της διοίκησης. Όπως μας πληροφορεί ο σύλλογος γονέων των δημοτικών  παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της Δ.Ε.  Ωραιοκάστρου, έχει σταματήσει η παροχή των γευμάτων εδώ και τέσσερις μέρες, παρότι οι γονείς καταβάλλουν τα χρήματα, όπως ορίζει η σύμβαση που υπέγραψαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το ζήτημα με το catering εξακολουθεί να παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Επικοινωνήσαμε με την κα Αντωνιάδου και της θέσαμε το ζήτημα ήδη από την Παρασκευή 23/02.  Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να σερβίρεται στα παιδιά μας «ξαναζεσταμένη σούπα» την στιγμή που πληρώνουμε κάθε μήνα ότι μας αναλογεί.

Είναι υποχρέωση του ΔΟΠΠΑΩ να παρέχει καθημερινά φρεσκομαγειρεμένο φαγητό όπως ορίζει η σύμβαση που έχουμε όλοι μας υπογράψει. Όποιο πρόβλημα και αν προέκυψε με την ιδιωτική εταιρία τροφοδοσίας,  η διοίκηση όφειλε να φροντίσει ώστε να μην διακοπεί η τροφοδοσία των παιδικών σταθμών ούτε για μια στιγμή. Προσπαθούμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και επιζητούμε άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα, για το καλό των παιδιών μας.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί πρέπει να λειτουργούν με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, να φύγουν από την μέση οι ιδιώτες, να προσληφθεί τα απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Στην διάθεσή σας,

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

 Γιάννης Θεοδωρίδης 6974054619