Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο χρισμένος... ανάποδα, κι αυτοί εζήσανε καλά – Μείωση των φόρων... από μεγαλύτερη περικοπή κρατικών δαπανών – Τριφασικό Πινοτσέτ – (Υπο)κατώτατος... με τους κοινωνικούς εταίρους (της εργοδοσίας) − Ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους − ΚΚΕ: Διαφορές στην τσέπη αφαίμαξης



«Το πραγματικό θαύμα στη Χιλή ήταν πόσο καλά τα πήγε οικονομικά – το πραγματικό θαύμα στη Χιλή ήταν ότι μια στρατιωτική δικτατορία ήταν πρόθυμη να παραβεί τις αρχές της και να υποστηρίξει ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς σχεδιασμένο από πεπεισμένους υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς».
Ο Μίλτον Φρίντμαν για την τριφασική Χιλή του Πινοτσέτ

*

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πασχίζει να πάρει το χρίσμα από το κεφάλαιο
Σάββατο 15/09/2018 - 21:58 - Ενημέρωση: Σάββατο 15/09/2018 - 22:07
To δικό του «όραμα» για τη στήριξη του κεφαλαίου αντιπαρέβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, απέναντι στο αντιλαϊκό «μείγμα» που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.
Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, υποσχέθηκε πως θα μειώσει παντού φορολογία και εισφορές «για να στηριχθεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εταίρους και την αστική τάξη ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση», προσθέτοντας πως θα υπάρξει «νοικοκύρεμα δαπανών».

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε!



Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε! -του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 


Αν ζούσε ο Γιάννης Λάτσης θα είχε να το λέει! Ο εφοπλιστής που ξεκίνησε τα πρώτα του …επαγγελματικά βήματα επί κατοχής. Ο πετρελαίας που ίδρυσε επί Χούντας, την «Πετρόλα Ελλάς» συνάπτοντας δεσμούς αίματος με τους πραξικοπηματίες. Ο «ευεργέτης» που συνεργάστηκε με πλήθος μεταπολεμικών κυβερνήσεων του τόπου, απολαμβάνοντας προνόμια, φοροαπαλλαγές και πλήθος διευκολύνσεων πατώντας επί πτωμάτων …τιμήθηκε από μια κυβέρνηση που «αυτοπροσδιορίζεται» ως «Αριστερή»!

Την Παρασκευή στο Κατακόλο, παρουσία κυβερνητικών και υπουργικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού, σε «λιμάνι Ιωάννης Λάτσης». Δίπλα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και οι τοπικοί παράγοντες που έσπευσαν να «αγιοποιήσουν» με λογίδρια το Λάτση.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ Η ίδρυση της ΚΝΕ, ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής (VIDEO)





Τέτοιες μέρες πριν 50 χρόνια, το 1968, ιδρυόταν η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η νεολαία του ΚΚΕ. Τον Αύγουστο του 1968 το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αποφασίζει τη δημιουργία της ΚΝΕ και το Σεπτέμβρη συγκροτείται το πρώτο καθοδηγητικό όργανο της ΚΝΕ. Στις 22 Σεπτέμβρη εκδίδεται το πρώτο φύλλο του Οδηγητή. Η ίδρυσης της ΚΝΕ έδωσε δυναμισμό και προοπτική στο κίνημα της νεολαίας, ιδανικά και υψηλούς στόχους. 
Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η ΚΝΕ έχει βάλει τη σφραγίδα της στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση, την οργάνωση και πάλη των νέων στη χώρα μας.

Στη «Διακήρυξη του Κεντρικού Συμβουλίου για την πορεία προς τα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ» σημειώνονται τα εξής:
«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας ιδρύθηκε μέσα στα χρόνια της Απριλιανής δικτατορίας. Έτσι υλοποιήθηκε η απόφαση ίδρυσης της Οργάνωσης, που πάρθηκε από το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τον Αύγουστο του 1968.

Oι «εθνικοί ευεργέτες» πλούτισαν από τις σάρκες του λαού






Από atexnos στο Σεπ 16, 2018 Πολιτική
 
Με αφορμή την πρόσφατη μετονομασία του λιμανιού του Κατάκολου σε Λιμάνι Γιάννη Λάτση, αναδημοσιεύουμε μια παλαιότερη τοποθέτηση στη Βουλή, για το θέμα των «εθνικών ευεργετών», του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλουο οποίς είπε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση τιμά, όπως είπε, τους εθνικούς ευεργέτες. Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι επονομαζόμενοι “εθνικοί ευεργέτες”, αυτοί, τουλάχιστον, στους οποίους το αστικό κράτος απέδωσε αυτόν τον τίτλο;

Μας βάλανε και στοίχημα, ρε!



Οποιος αναρωτιέται τι είναι σήμερα η χώρα μας και τι μέλλει γενέσθαι μετά το φριχτό φετινό καλοκαίρι των πνιγμένων, των απανθρακωμένων ανθρώπων και των τσιμεντομένων μνημονίων, δεν έχει παρά να σταθεί στην εγκυρότερη καπιταλιστική επικοινωνιακή ναυαρχίδα, την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» («Wall Street Journal»). Εκεί η Ελλάδα προσδιορίστηκε με σαφήνεια ως «ένα πολύ καλό στοίχημα». Στοίχημα είμαστε, ρε σύντροφοι. Το 'χουν βάλει τα ΝΑΤΟικά γεράκια, τα μεγάλα πορτοφόλια, οι μονοπωλιακές τσέπες και τα ντόπια γλειφιτζούρια τους.
 
Για να είμαι ειλικρινής, όταν με άκουγα, όπως και άλλους συντρόφους, να λέμε με λιγότερο πεζοδρομιακό λούμπεν λεξιλόγιο ότι η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη βάση από άκρο σε άκρο, βγαλμένη κυριολεκτικά στο παζάρι από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, έμοιαζε σχεδόν απίστευτο, σχεδόν υπερβολικό, κυριολεκτικά κασσανδρικό.