Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ανακάλυψαν τώρα την ζούγκλα...

 

 

Μια «εργασιακή ζούγκλα στον βωμό του κέρδους» ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μετά το νέο εργοδοτικό έγκλημα. Η «Αυγή», μάλιστα, παριστάνοντας ότι προσγειώθηκε χτες στον πλανήτη Γη, αναφέρει ότι στα Ναυπηγεία επικρατούν «ανασφάλεια, κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και άθλιες συνθήκες εργασίας».

Ένα κόκκινο βέλος στο μπλε του χάρτη!*

 



* Άρθρο-παρέμβαση από τον συμπατριώτη μας 

Κωνσταντίνο Πάζιο

(στο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" )


 ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

Τιμώντας τις Δημοκρατικές  και Αγωνιστικές Παραδόσεις, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας, Τοπολιάνων Ευρυτανίας πρωτοστάτησαν,  στέλνοντας μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και αξιοπρέπειας απέναντι στην εξουσία των «εκλεκτών», δίνοντας 37 τοις εκατό στο Κομμουνιστικό Κόμμα στις εκλογές της 21 Μάιου του 2023, φέρνοντάς το Πρώτο! στις εκλογές της κοινότητας.

Έδειξαν σε όλους εκείνους τους επίδοξους «σωτήρες» του λαού, ότι υπάρχει το "κάτι άλλο".

Έδειξαν πώς τα μόνα πραγματικά απόρθητα κάστρα είναι αυτά που είναι απέναντι στην εξουσία.

Έδειξαν με την περήφανη στάση τους πως η ψήφος δεν αποτελεί προϊόν συναλλαγής, ανταλλαγής, εκβιασμών, υποσχέσεων, αλλά βολή στη βολή των ισχυρών.

Καμία ρίζα δεν έχουν με την ηρωική Κοκκινιά

 

 

Στον τόπο που ο ταγματασφαλίτης Πλυτζανόπουλος σκότωνε αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, στο μπλόκο της Κοκκινιάς, όχι μόνο με τις διαταγές αλλά και με τα ίδια του τα χέρια, παρέα με τους Γερμανούς φασίστες. Εκεί βρέθηκε, χτες, ο Αλ. Τσίπρας, μετά τον «πρωινό του καφέ» με τον συνεργάτη του Ν. Μαραντζίδη, που χρόνια τώρα πασχίζει να «αθωώσει» τους Πλυτζανόπουλους.

Εκεί που ο ηρωικός λαός της Κοκκινιάς δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να «συνετίσει» τους φασίστες, δεν τους αντιμετώπισε σαν «παραστρατημένους», αλλά σαν αυτό που πραγματικά είναι και τους τσάκισε, βρέθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τις εκλογές, τους καλούσε να τον ψηφίσουν. Εκεί που ένας ολόκληρος λαός, με τον αγώνα του, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, «κουρέλιασε» τους αρνητικούς συσχετισμούς, βρέθηκε ο «προοδευτικός» ψάλτης του καπιταλιστικού «μονόδρομου» και του «θα λογαριαστούμε μετά», για να «κράξει» ότι «εδώ έχουμε τις ρίζες μας».

Αχυρώνας

 

Ας δούμε ποιοι τσακώνονται για το αν έχουν ή δεν έχουν «κρυφή ατζέντα» στο φορολογικό. Είναι η ΝΔ, που επί των ημερών της η φοροληστεία ξεπέρασε τα 55,31 δισ. ευρώ, με «ρεκόρ» έμμεσων φόρων επί δύο χρόνια σερί. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κομπάζει ακόμα και τώρα για τα 37 δισ. «μαξιλάρι» που άφησε στους επιχειρηματικούς ομίλους, ληστεύοντας εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες. Είναι το ΠΑΣΟΚ, που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φοροληστεία, με τρία μνημόνια που στήριξε, «πρωτοπορώντας» και σε χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ. Ολοι αυτοί ψηφίζουν και εφαρμόζουν: Προϋπολογισμούς όπου ο λαός πληρώνει σταθερά το 95% των φόρων. Την εθελοντική φορολογία (κυριολεκτικά) των εφοπλιστών, μαζί με τις 50 και πλέον φοροαπαλλαγές τους. Την πατέντα του «αναβαλλόμενου φόρου» (το 2014 η ΝΔ, το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ) που δίνει φοροασυλία στις τράπεζες, την ώρα που αυτές μόνο πέρυσι κατέγραψαν κέρδη 3 δισ. ευρώ. Το καθεστώς των «ειδικών φόρων» στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα», που από κοινού ψήφισαν τον περασμένο Ιούλη, όπως και τα νέα «πράσινα» χαράτσια, στο Ευρωκοινοβούλιο. Και, βέβαια, όλοι μαζί απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κατάργηση των άδικων έμμεσων φόρων. Αυτοί λοιπόν οι «γάιδαροι» μαλώνουν στον «ξένο αχυρώνα» της φοροληστείας, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, όπου όλοι τους συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα και συζητάνε από ποια τσέπη θα τα πάρουν. Αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη στις 25 του μήνα. Να δυναμώσει κι άλλο το ΚΚΕ, το μόνο στήριγμα του λαού στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία, για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Με μεγαλύτερη αισιοδοξία στη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

 

Η μόνη αντιπολίτευση στη ΝΔ και τη «συμπολίτευση» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ την περασμένη 4ετία, οι κομμουνιστές βουλευτές που μετέφεραν τα αιτήματα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής στη Βουλή με πάνω από 600 Ερωτήσεις και Αναφορές

 

Με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε στη νέα εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ενισχυμένο, να διατηρήσει και να αυξήσει τους βουλευτές του στην περιοχή.

Το ΚΚΕ εξέλεξε δύο βουλευτές, τον Γιάννη Δελή στην Α' Θεσσαλονίκης και τον Λεωνίδα Στολτίδη στη Β' Θεσσαλονίκης, που τα προηγούμενα 4 χρόνια βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Εδωσαν μαζί μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού από την επίθεση που δέχθηκε σε κάθε πτυχή της ζωής του, για τα εργασιακά, το εισόδημα, το περιβάλλον, την Υγεία, την Παιδεία, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια» των τραπεζών και τα funds, κ.ά.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στη Βουλή δυναμώνεις τη φωνή σου!

Με παρακαταθήκη την πολύμορφη και πολύπλευρη παρέμβαση του ΚΚΕ και των βουλευτών του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, μέσα από περιοδείες και εξορμήσεις, μέσα από συσκέψεις και άλλες δράσεις, μεταφέρουν το κάλεσμα ώστε στις 25 Ιούνη να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα στάθηκε η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη στρατηγική της ΕΕ του κεφαλαίου.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ που θα πολεμήσει στην πράξη, με τους βουλευτές του, τα στελέχη του, τα μέλη του, κόντρα στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει και θα κλιμακώσει την επίθεση στους εργαζόμενους και τον λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Που θα βρεθεί μαζί με τον λαό στους δρόμους του αγώνα για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να βάλει εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται, να καταφέρει κατακτήσεις.

Με τεκμήριο τη συμβολή του ΚΚΕ και των βουλευτών του, τη δράση τους τα προηγούμενα χρόνια, καλούν τον λαό της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή τους δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Όταν ο Μαραντζίδης παριστάνει τον απόγονο της κόκκινης Κοκκινιάς


Ντράπηκε και η ντροπή με την προεκλογική καπηλεία του Τσίπρα χτες στη Νίκαια

 

 

Με απύθμενο θράσος και ενώ είναι ακόμα ζεστό το αίμα του σκοτωμένου εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ο Αλ. Τσίπρας πήγε στην Κοκκινιά για να προβάρει το φιλεργατικό προσωπείο που φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Θυμήθηκε τους εργάτες και τα ταξικά τους συμφέροντα ο πρόεδρος ενός κόμματος που τα τσαλαπάτησε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Θυμήθηκε την κόκκινη Κοκκινιά, την Αντίσταση, τους αγώνες κατά του φασισμού, αυτός που έχει για επικοινωνιολόγο τον Μαραντζίδη της θεωρίας των «δύο άκρων». Θυμήθηκε τον δολοφονημένο Φύσσα αυτός που κλείνει το μάτι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής προς άγραν ψήφων.

Θυμήθηκε τους χιλιάδες που πέθαναν στην πανδημία ο εμπνευστής τού «θα λογαριαστούμε μετά», τους ξεσπιτωμένους από τους πλειστηριασμούς αυτός που τους καθιέρωσε και έκανε «ιδιώνυμο αδίκημα» τον αγώνα εναντίον τους!

Προγράμματα


 

Σαν να μην ήταν μόλις χτες που κυβερνούσαν, ή που ως αντιπολίτευση στήριζαν ο ένας την πολιτική του άλλου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διαφημίζουν προεκλογικά τα προγράμματά τους σαν τη «συνταγή» που θα αλλάξει τάχα προς το καλύτερο τη ζωή του λαού.

Ντρέπεται όμως και η ντροπή όταν μιλάνε για «πιο δίκαιο» φορολογικό σύστημα, για «περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες» θέσεις εργασίας, για «αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις». Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία έχουν ζήσει στο πετσί τους τα προγράμματα ολωνών. Για την ακρίβεια ...το εξής ένα «κοινό πρόγραμμά» τους.

Τίποτα καινούργιο δεν φέρνουν, λοιπόν. Το επιβεβαιώνουν οι «συστάσεις» της Κομισιόν, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που όλοι ασπάζονται και υλοποιούν. Αλλά και η πείρα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Εχουμε και λέμε: