Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΗΠΑ Αθωώθηκε ακροδεξιός για τη δολοφονία δύο ανθρώπων σε αντιρατσιστική διαδήλωση

 

Ο Κάιλ Ρίτενχάους,Ο 
 Κάιλ Ρίτενχάους,
Πηγή: Associated Press

 

Αθώο έκρινε δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μέλος ακροδεξιάς ομάδας που ήταν κατηγορούμενος για την δολοφονία δύο ανθρώπων σε μια διαδήλωση κατά της φυλετικής αδικίας στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, πέρυσι, σε μία απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση αντιρατσιστικών οργανώσεων και οργανώσεων προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Κάιλ Ρίτενχάους, που είναι τώρα 18 ετών, αντιμετώπιζε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον θανάσιμο πυροβολισμό των Τζόζεφ Ρόζενμπαουμ και Άντονι Χούμπερ και τον τραυματισμό του Γκέιτζ Γκροσκρόιτζ κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που είχαν γίνει στην Κενόσα στις 25 Αυγούστου 2020, σε αντίδραση για τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ, ενός μαύρου, από τον πισώπλατο πυροβολισμό ενός λευκού αστυνομικού.

Για τα 100 χρόνια της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Το 2021 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έκδοση του 1ου τεύχους της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ). Από την πρώτη στιγμή, η ΚΟΜΕΠ αποτέλεσε βασικό όπλο στην ιδεολογική και πολιτική πάλη του ΚΚΕ, μεγάλο εφόδιο στην προσπάθεια για οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού.

Οπως διακηρυσσόταν στις σελίδες του πρώτου της τεύχους: «Με τον σκοπόν να κατευθύνη την σκέψιν και ενέργειαν του Κόμματος και ν' αποβή μόνιμον αντιπροσωπευτικόν όργανον του αγώνος εκδίδεται από σήμερον η Κομμουνιστική Επιθεώρησις».

Η συμβολή της ΚΟΜΕΠ παραμένει μέχρι και σήμερα ανεκτίμητη στην ιδεολογική, πολιτική και μορφωτική δουλειά του Κόμματος. Δίνει ώθηση στην ποιοτική αναβάθμιση της καθοδηγητικής δουλειάς και φωτίζει τον ρόλο του ΚΚΕ ως ισχυρής οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής εργατικής - λαϊκής πρωτοπορίας, ως του φορέα νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής, απάντησης στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους τον 21ο αιώνα.

1. Στην εκατοντάχρονη διαδρομή των τευχών της ΚΟΜΕΠ αντανακλώνται οι μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης. Καταγράφεται η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική συμβολή του ΚΚΕ, που βρέθηκε πάντα με τις δυνάμεις του στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων. Μέσα σε όλες τις δύσκολες και διαφορετικές συνθήκες: Από τις δεκαετίες του 1920 και 1930, τα χρόνια της Κατοχής, τον ένοπλο αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στη δεκαετία του 1940, έως τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες μετά την πτώση της δικτατορίας 1967 - 1974 και τις νέες συνθήκες μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι και σήμερα, το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ την εκδοτική του προσπάθεια.

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» ένθετη μια μοναδική προσφορά: Το 1ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ, που κυκλοφόρησε πριν από 100 χρόνια

 

Πανεξόρμηση από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ

 

 

Tην Τετάρτη που μας πέρασε, στις 17 Νοέμβρη, συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και φέτος η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» έκλεισε 100 χρόνια ως το μηνιαίο θεωρητικό όργανο του ΚΚΕ.

Με αφορμή τις δύο αυτές επετείους, ο «Ριζοσπάστης» προσφέρει με το φύλλο του Σαββατοκύριακου 20 - 21 Νοέμβρη ένα μοναδικό ντοκουμέντο: Τη φωτογραφική ανατύπωση του 1ου τεύχους της ΚΟΜΕΠ, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 1921. Το πρωτότυπο τεύχος βρίσκεται στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Οι Κομματικές Οργανώσεις, προς τιμήν των γενεθλίων του ΚΚΕ και με αφορμή αυτήν την πολύτιμη έκδοση, πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

«Να στέκεσαι ολόρθος στον αγώνα» - Τιμή και δόξα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης (ΦΩΤΟ)

 

ΛΑΖΑΡΕΤΟ - ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


 

«Να στέκεσαι ολόρθος στον αγώνα» είναι ο τίτλος της μεγάλης εκδήλωσης τιμής και μνήμης που διοργανώνει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, την Κυριακή 21 Νοέμβρη, στο Λαζαρέτο, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα. Το νησάκι Λαζαρέτο και οι φυλακές της Κέρκυρας είναι ένας από τους τόπους που έχουν ποτιστεί με το αίμα των αλύγιστων της ταξικής πάλης, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στα βασανιστήρια και στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατί είχαν «τη ζωή πολύ πάρα πολύ αγαπήσει».

Στις Φυλακές της Κέρκυρας φυλακίστηκε μεγάλος αριθμός πολιτικών κρατούμενων της μεταξικής δικτατορίας, του εμφυλίου και της χούντας.

Η «Βαστίλλη» της Ελλάδας, όπως ονομάστηκε το κάτεργο της Κέρκυρας, χτίστηκε από την Αγγλική Αρμοστεία το 1836. Μαζί με τις φυλακές Αβέρωφ και Συγγρού είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με σκοπό την αυστηρή απομόνωση των κρατουμένων, σε σημείο φυσικής εξόντωσής τους.

Το κτίριο είχε σχήμα οκταγώνου με δέκα ακτίνες κράτησης αριθμημένες με τα γράμματα του αλφαβήτου (Α έως Κ). Στο κέντρο της φυλακής, όπου κατέληγαν όλες οι ακτίνες, υπήρχε το διοικητήριο, το «κουλούρι». Τα κελιά της απομόνωσης, αλλά και οι «Γολγοθάδες» -τα κελιά  που πέρναγαν την τελευταία τους νύχτα όσοι θα εκτελούνταν στο Λαζαρέτο- δικαιολογούσαν τη φήμη αυτού του κάτεργου.

«Καθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, νηστείες, απαγορεύσεις και το πιο φοβερό απ’ όλα: Τα απομονωτήρια. Ήσουν μόνος, μόνος με τα τέσσερα ντουβάρια του κελιού για συντροφιά. Ξημέρωνε, νύχτωνε, περνούσαν οι βδομάδες, οι μήνες, οι εποχές, τα χρόνια, βουβά, σκοτεινά, άφιλα γύρω σου...

Και συ μοναχός. Ούτε μια κουβέντα ανθρώπινη, ούτε ένα βιβλίο, ούτε ένα μολύβι, ούτε μια απασχόληση. Τίποτες. Ήσουνα μονάχος με το χέρι σου, με τα πόδια σου, με τις σκέψεις σου, με το κεφάλι σου, να το χτυπήσεις στο τοίχο, αυτή η ελευθερία υπήρχε» (απόσπασμα από ημερολόγιο κρατουμένου στην Κέρκυρα).

Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό!!!

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ Ο ΣΚΕΡΤΣΟΣ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ειπώθηκε και αυτό: «Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό...» και ειπώθηκε από τα χείλη του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου!

Αυτή η απίστευτη δήλωση του υπουργού απογείωσε τα όσα έως τώρα κυβερνητικά ...επιχειρήματα έχουν ακουστεί για την μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας.

Χρειάστηκαν 20 μήνες στην κυβέρνηση για να παραδεχθεί ότι τα ΜΜΜ είναι πηγή διασποράς τους κορονοϊού. Χρειάστηκαν 15 μήνες για να παραδεχθεί το ανάλογο για τους χώρους δουλειάς. Θα αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι συμβαίνει και στα σχολεία των τμημάτων με 25 μαθητές, όπως φυσικά συμβαίνει και στην αστυνομία!