Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ο κόσμος της εργασίας, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του



Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με την απεργία:

«Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. 

Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του». 

Με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση έστειλαν μήνυμα καταδίκης χιλιάδες απεργοί (ΦΩΤΟ)



Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσαν μαχητική απάντηση οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα», αψηφώντας τις δυνάμεις καταστολής που επιστράτευσε η κυβέρνηση και ακυρώνοντας στην πράξη τις προσπάθειες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να υποσκάψει την επιτυχία της απεργίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, που στόχος του είναι να τσακίσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, τις συμβάσεις και ειδικά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, συμμετείχε μεγάλο πλήθος εργαζομένων, διαδηλώνοντας την ξεκάθαρη καταδίκη των σχεδίων της κυβέρνησης ΝΔ.

Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων: παππούς και γιαγιά είναι…



Πολλοί προσπάθησαν όλα αυτά τα χρόνια να τελειώνουν μαζί τους, αλλά οι «γέροι» μας συνεχίζουν να είναι εδώ και να αγωνίζονται, να προσφέρουν και να ονειρεύονται έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

Το ζεστό γάλα κάθε πρωί.
 
Η σοκολάτα που περιμένεις το απογευματάκι.

 
Η τρυφερή αγκαλιά όταν είσαι μόνος.

 
Το χάδι στο μέτωπο όταν δεν νιώθεις καλά.

 
Η πρώτη βοήθεια για το πώς να σχηματίζεις το α και το ω.

 
Για πολλούς κάτι παραπάνω από γονείς.

 
Για μερικούς οι αιώνιοι σύμμαχοι, η κρυψώνα κάτω από το τραπέζι.

 
Γι’ άλλους πάλι απλώς κάτι αριθμοί σε μια σύνταξη πενιχρή που δεν καλύπτει ούτε τα φάρμακα ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

 
Υπάρχουν κι εκείνοι που τους βλέπουν ως ένα ενοχλητικό βάρος στα ασφαλιστικά ταμεία.

 
Αλλά παρόλα αυτά, ο παππούς και η γιαγιά είναι πάντα εκεί για να ψαχουλεύουν τις τσέπες τους για να μας δώσουν την τελευταία καραμέλα και να διεκδικούν περισσότερες καραμέλες για όλους.


http://www.katiousa.gr

Ολοι σήμερα στην απεργία και τις συγκεντρώσεις - Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση!


  • Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα
 
  • Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου) - Στις 11 π.μ. στον Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη)
 
Με νέα απεργία και συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα. Σε συνέχεια της απεργίας στις 24/9, με τη σημερινή κινητοποίηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμετριούνται για μια ακόμα φορά με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον υπονομευτικό ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
 Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. Στον Πειραιά η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο - σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», σχολιάζει το ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών Συμβάσεων, με πλέγμα αντιδραστικών διατάξεων, ενώ παράλληλα εισάγονται διατάξεις για πιο ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, με προβλέψεις για ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κουρελιάζοντας τα καταστατικά των σωματείων, βάζοντας εμπόδια στη συλλογική δράση.

Η «επένδυση»...



Μια «ανάσα» πριν από την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα και τον β' γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου», που έρχεται να σφραγίσει τη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με τη διεύρυνση της Συμφωνίας για τις βάσεις, ο Αμερικανός πρέσβης για μια ακόμα φορά ήταν αποκαλυπτικός, σημειώνοντας πως «ως ΗΠΑ έχουμε κάνει μια στρατηγική επένδυση στη σχέση μας με την Ελλάδα (...) Αυτή είναι μια πρόοδος που ξεκίνησε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα με πρωθυπουργό Μητσοτάκη, βλέπουμε μια ευκαιρία (...) να την ανεβάσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

Τα αισθήματα βέβαια είναι «αμοιβαία» με την αστική τάξη της χώρας, που αντίστοιχα «επενδύει» και εκείνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, τόσο για τη «γεωστρατηγική αναβάθμισή» της στην περιοχή όσο και για την «προσέλκυση επενδύσεων» με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.