Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

"Έλεγχος" για το αν τηρείται ο "νόμος και η τάξη" σε σύσκεψη σωματείων!

Το απόγευμα της Τετάρτης δύο ένστολοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν τα γραφεία του σωματείου μισθωτών τεχνικών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εξήγησαν πως βρίσκονταν εκεί με άνωθεν εντολή για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη!

Μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως, όπου διαπιστώθηκε πως είχε δοθεί εντολή “από την κεντρική διεύθυνση’.

Είναι προφανές ότι το συνδικαλιστικό της ασφάλειας όχι μόνο λειτουργεί αλλά και επιλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Σε μια εποχή που:


-κλάδοι εργαζομένων δουλεύουν επιστρατευμένοι και απλήρωτοι,

-που η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν τις απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές» συνεχίζεται,

-που οι κινητοποιήσεις των αγροτών χτυπιούνται από την κρατική καταστολή,

-που η απροκάλυπτη προπαγάνδα του κεφάλαιου προσπαθεί να μας πείσει ότι οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στο μετρό και τις συγκοινωνίες, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι φοιτητές οι μαθητές και ο κόσμος της εργασίας είναι μικρή μειοψηφία ενώ οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές αποτελούν την κοινωνική πλειονότητα,
το συγκεκριμένο τραγελαφικό περιστατικό εντάσσεται στην –μάταιη- προσπάθεια τρομοκράτησης και κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο και πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όλο το μαύρο μπλοκ κεφάλαιου-ΕΕ-ΔΝΤ, έχει επιβάλει κράτος έκτακτης ανάγκης για να περάσει με την πυγμή την πολιτική του, την πολιτική της κοινωνικής ισοπέδωσης. Όμως, σπέρνοντας ανέμους θα θερίσουν θύελλες.

Ανάλογα περιστατικά αστυνομικής παρουσίας σε διαδικασίες του εργατικού κινήματος έχουν καταγραφεί και κατά το παρελθόν, σε συσκέψεις του ΠΑΜΕ. Τα επιτελεία της «πιο δεξιάς κυβέρνησης των τελευταίων 40 χρόνων», όπως σεμνύνονται επιφανή στελέχη της ΝΔ, επιχειρούν σήμερα να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο του κινήματος, τον κόσμο του αγώνα. Βέβαια το μήνυμα αυτό, στα όρια του γραφικού, μένει χωρίς παραλήπτη. Το λόγο τώρα έχουν οι γελοιογράφοι…

Την Παρασκευή 15/2 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, (Κατεχάκη 1) προσυγκέντρωση Κατεχάκη και Μεσογείων, στις 9.00.

πηγή: antigeitonies

ΣΟΥΠΕΡ! ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΥΣ 18 ΑΡΗΔΕΣ – 3000Χ25%Χ10%= 75 ευρώ – Η βλακεία δεν έχει όρια…


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει όσοι έχουν κλείσει τα 18 να πάνε στη ΔΟΥ τους και να πάρουν αριθμό φορολογικού μητρώου. Και μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να συμπληρώσουν και φορολογική δήλωση.
Οι δηλώσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα «χρεώνονται» αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Τα 3.000 ευρώ είναι μεν αφορολόγητα, αλλά θα πρέπει να καλυφθούν κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Διαφορετικά, θα πρέπει ο 18χρονος, που συντηρείται από την οικογένεια του, να πληρώνει φόρο 10% του 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει από τις αποδείξεις.
ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ!
Αλλά η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα. Πως; Με τη διαδικασία αμφισβήτησης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Μόνο που για να αμφισβητηθεί ότι υπήρχαν εισοδήματα, πρέπει να υποβληθεί χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ από τον ίδιο τον φορολογούμενο (ή εξουσιοδοτημένο συγγενικό πρόσωπο) και μαζί με το έντυπο της δήλωσης, να υποβάλει να τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νέος συντηρείται από τους γονείς του.
Και φυσικά πρέπει να πεισθεί και ο εφοριακός που θα παραλάβει τη δήλωση και τα δικαιολογητικά. Τότε, το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ θα διαγραφεί από τη δήλωση του νεαρού και θα μεταφερθεί σε αυτή των γονιών του.
Όμως από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα η φορολογική δήλωση, να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος στην αρμόδια ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά.
πηγή:inews.gr