Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

«Άρα λοιπόν για ποιον νομοθετείτε»



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων (VIDEO)

 



Απέρριψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις τέσσερις τροπολογίες για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων, που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν δέχθηκε την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την καταβολή των δεδουλευμένων, που προέβλεπε η μία από τις τροπολογίες του ΚΚΕ, με το επιχείρημα ότι «χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης» για αυτό το ζήτημα.

Ειδικά για την τροπολογία που προβλέπει τη δίωξη των μεγαλομετόχων και των μελών των ΔΣ των εταιρειών που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, η Έφη Αχτσιόγλου την απέρριψε, λέγοντας πως για τις Ανώνυμες Εταιρείες αυτό «είναι ρήγμα στο εταιρικό δίκαιο»!

«Άρα λοιπόν για ποιον νομοθετείτε», της απάντησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, στηλιτεύοντας την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων. 

902gr

Ταξική πάλη ή Θεωρίες συνωμοσίας;




Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για ένα θέμα που παραμένει-δυστυχώς- επίκαιρο. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.


Ταξική πάλη ή Θεωρίες συνωμοσίας;

Απο τον Τζός Λούκερ

Τα μαύρα ελικόπτερα,η περιοχή 51,οι Ιλουμινάτι,οι Τέκτονες,οι «άνθρωποι σαύρες»,η Νέα Τάξη Πραγμάτων-αυτά είναι τα δομικά υλικά των αποκαλούμενων θεωριών συνωμοσίας.Αυτές οι «θεωρίες» στην πραγματικότητα δεν είναι κάν θεωρίες αλλά συγκροτημένες γενικεύσεις-συχνά έξυπνες-οι οποίες δήθεν «συνδέουν» τις ασύνδετες κουκίδες τις πραγματικότητας.

Οι θεωρίες συνομωσίας είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις,το 80% των Αμερικάνων θεωρούν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει πληροφορίες για ΑΤΙΑ(Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα),7 στους 10 πιστεύουν ότι στην δολοφονία του Κέννεντυ υπήρχαν πάνω απο ένας εκτελεστές,το 15% δεν πιστεύει ότι η Άλ Κάϊντα ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις της 9/11,η σπέκουλα στο ίντερνετ για το ποιές διασημότητες είναι μέλη των «Ιλουμινάτι» ή των Τεκτόνων Μασώνων είναι ένα είδος δημοφιλούς ασχολίας για αρκετούς ανθρώπους.Η σειρά Χ-Files έτρεξε για 9 σαιζόν και βιβλία με θέμα τις μυστικές λέσχες και τους δεσμούς τους με «παγκόσμιες» κυβερνήσεις είναι εποχιακά μπέστ σέλλερ ενώ ταινίες συνωμοσίας προσελκύουν εκατομύρια θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Τώρα «κεντροαριστερά» …μετά μνημονιακή «ουρά»




Τώρα «κεντροαριστερά» …μετά μνημονιακή «ουρά»

 

 
 
Τον «βάφτισαν» νέο φορέα. Του φόρεσαν την «ταμπέλα» της Κεντροαριστεράς. Απεύθυναν κάλεσμα συσπείρωσης στο λεγόμενο «μεσαίο χώρο» και ξεκίνησαν την κούρσα. Η επιχείρηση για την συγκρότηση «ενιαίου πολιτικού φορέα», που θα συνενώσει τις δυνάμεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας – σε όλες τις παραλλαγές της – μπήκε στην τελική ευθεία.

Πρώτος μεγάλος σταθμός η ανάδειξη αρχηγού, που θα ηγηθεί του νέου σχήματος στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου. Οι «μνηστήρες» πολλοί. Ηδη, την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία, έχουν ανακοινώσει η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης, ο Γ. Καμίνης, ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Μανιάτης. Πιθανά τις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους και οι Ν. Ανδρουλάκης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο «φερετζές» της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


«Ανθρακες» για τους εργαζόμενους οι πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις «προστασίας» τους

Τα όποια μερεμέτια δεν αλλάζουν την πραγματικότητα της εργασιακής ζούγκλας, σημείωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ

 

Eurokinissi
Ξεκίνησε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις». Πρόκειται ουσιαστικά για έναν «φερετζέ» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κρύψει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της πρόσωπο και να καλύψει τη νέα σφοδρή ολομέτωπη επίθεση που ετοιμάζει, ενόψει της τρίτης «αξιολόγησης», στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, για λογαριασμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.