Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Απαντούν στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης με συλλαλητήριο στις 28 Μάρτη
Θα προηγηθούν αγωνιστικές θεματικές παρεμβάσεις στις 26 και 27/3

Από τη χτεσινή σύσκεψη σωματείων και φορέων στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη σωματείων και φορέων στη Θεσσαλονίκη
Την απάντηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη νέα «αναπτυξιακή» φιέστα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτήν τη φορά στην Κεντρική Μακεδονία, οργανώνουν ταξικά σωματεία και φορείς της περιοχής
.Το περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει την τελευταία μέρα.

Στη σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε χτες, ανακοινώθηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 28 Μάρτη, στον Βαρδάρη, ενώ στις 26 και 27 Μάρτη θα προηγηθούν θεματικές αγωνιστικές παρεμβάσεις.
Τη χτεσινή σύσκεψη κάλεσαν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ).
Συμμετείχαν εκλεγμένοι και μέλη από δεκάδες ακόμα σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, εκπρόσωποι Λαϊκών Επιτροπών, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Το διαχρονικό παραμύθι της εξυγίανσης...


 
Πηγή: Eurokinissi/Actionimages

Του Μιχάλη Λεάνη, δημοσιογράφου

Κάθε φορά που το φίλαθλο κοινό δοκιμάζεται από ένα ακόμα επεισόδιο στα γήπεδα, θεσμικοί παράγοντες του κράτους, αλλά και του ποδοσφαίρου σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κοπανάνε το παραμύθι της εξυγίανσης, πασπαλισμένο με κορόνες παντεσπάνι περί πάταξης της βίας, περί σύγκρουσης με τις παράγκες και τα αφεντικά τους και άλλα τέτοια νόστιμα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να πάει αφάγωτο το γλυκό. Στόχος να δημιουργήσουν προσμονή και ελπίδα να δοθεί παράταση και να αποκαταστήσουν τη χαμένη αξιοπιστία του ποδοσφαίρου που υπηρετούν. Μάταια όμως. Μετά από μια σύντομη περίοδο ύφεσης, τα φαινόμενα σήψης εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο. Και μάλιστα με τρόπο πιο δυναμικό. Το νούμερο των εμπλεκόμενων και διαπλεκόμενων μερών μεγαλώνει, προσθέτοντας στην εξίσωση της διαφθοράς θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες του Αθλητισμού, μέχρι και σκοτεινούς τύπους της νύχτας και του υποκόσμου. Χίλιοι καλοί χωράνε, όταν πλέον ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον και κάτω από τέτοιες συνθήκες, είναι αδύνατον ένα άθλημα να αναπτυχθεί και να ανθίσει. Το ζήτημα είναι φυσικά σε ποιο πλαίσιο αξιών αναπτύσσεται το άθλημα στη χώρα μας και το πλαίσιο αυτό είναι απόλυτα συνυφασμένο με ένα συγκεκριμένο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Δεν το λέμε. Κάνει τζιζ! Πάμε παρακάτω...

Τελικά άσχημο πράγμα οι αντικομουνιστικές ψυχώσεις κύριε καθηγητά!





Τελικάάσχημο πράγμα οι αντικομουνιστικές ψυχώσεις κύριε καθηγητά!


Από

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //


Μία βολική ερμηνεία του Ιστορικού Υλισμού από τον Χρήστο Γιανναρά

Σε επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) με τίτλο «Οι ντοντούκες ας κοάζουν την εξηλιθίωση» και υπότιτλο «Πιο το κόμμα που θα αντιπαλέψει τον Ιστορικό Υλισμό» ο γνωστός καθηγητής φιλοσοφίας –συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς αποδεικνύει δύο πράγματα. Το πρώτο το αντικομουνιστικό-αντιΚΚΕ μένος του και το δεύτερο την ουσιαστική του επιστημονική του άγνοια σχετικά με τον Μαρξισμό και εδώ συγκεκριμένα με τον Ιστορικό Υλισμό.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

1.   Με αφορμή την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου του ΚΚΕ στις 27/2 και αφού αναγνωρίζει ότι «ως προς τη συμμετοχή πολιτών το συλλαλητήριο του ΚΚΕ είχε καταφανή επιτυχία» προσπαθεί να το αποδομήσει χρησιμοποιώντας «ευτελή επιχειρήματα» που δεν ταιριάζουν προφανώς στο υψηλό φιλοσοφικό-συγγραφικό του επίπεδο. Τον ενοχλούν οι κόκκινες σημαίες με το  σφυροδρέπανο και γράφει: «Και μόνο το κόστος αυτής της σημαιοφορίας βεβαίωνε την απόλυτη προτεραιότητα της έγνοιας για τη διαφημιστική εντύπωση, όχι βέβαια για την λαϊκή «ανησυχία».  Το ενοχλούν τα τραγούδια (ορισμένα από αυτά…) και γράφει: «Δηλαδή βδελυσσόμαστε, σχεδόν υστερικά τον ιμπεριαλισμό , αλλά χορεύουμε στη μουσική του». Τον ενοχλούν τα συνθήματα και οι ντοντούκες και γράφει: «..Το κοπάδι βαριεστημένο, πειθαρχημένο στην ανία, την αναμηρυκάζει. Δεν υπάρχει θλιβερότερο θέαμα από μια πίστη, ένα όραμα, έναν καημό που γίνεται ρουτίνα , πειθαρχία σε εντολές, στράτευση και αυτοευνουχισμός». Για όλα τα παραπάνω ταιριάζουν γάντι τα λόγια του ποιητή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…» (Μ. Αναγνωστάκης)

“Ο Λένιν είναι ξένος και κατά μία έννοια τρομοκράτης” – Ινδός κυβερνήτης στηρίζει βανδαλισμούς αγαλμάτων του Σοβιετικού ηγέτη

 

 

15-03-2018

Η επικράτηση του δεξιού κόμματος BJP στην κεντρική κυβέρνηση και σε αρκετές επαρχίες της χώρας, συνοδεύεται από έκρηξη πολιτικού βανδαλισμού κατά μνημείων του Λένιν κι άλλων προοδευτικών προσωπικοτήτων. Την ώρα που η κυβέρνηση επισήμως τηρεί αποστάσεις από τη βία, κατά τόπους αξιωματούχοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τις αντικομμουνιστικές τους δηλώσεις. 

Ο “Πόλεμος των Αγαλμάτων” έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς ως απάντηση στον βανδαλισμό αγαλμάτων του Λένιν και άλλων πράξεων πολιτικού βανδαλισμού ξηλώνονται αγάλματα δεξιών ηγετών. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, προερχόμενος ο ίδιος από το δεξιό κόμμα BJP, καταδίκασε τις πράξεις βεβήλωσης κι απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της πολιτικής βίας. 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ «Σόου» των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από σημαντική, για το λαό της πόλης, συνεδρίαση (VIDEO)





Τη μέρα που ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, κλήθηκε να δώσει «εξηγήσεις» στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας σχετικά με τις παρεμβάσεις των υπηρεσιών του δήμου για την αποκατάσταση ζημιών στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, αλλά και τη μέρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, συνεδρίαζε για έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες (όπως η λειτουργία Λαϊκού Στεκιού - Εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο κέντρο της πόλης και κατασκευή - συντήρηση  μονώσεων στεγών σχολικών κτιρίων), οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, στήνοντας ένα ακόμα σόου. 

Για τη στάση τους αυτή, η δημοτική Αρχή, σε σχόλιό της τονίζει: 

«Γνωρίζουμε τη σφοδρή επιθυμία των ηγεσιών των παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ και άλλων κέντρων να απαλλαγούν από τη Δημοτική Αρχή. Αλήθεια, είναι τυχαίο ότι αποχώρησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα τη δημιουργία λαϊκού εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα; Είναι τυχαίο που "έκαναν την πάπια" σήμερα που ο δήμαρχος Πατρέων κλήθηκε σε απολογία από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επειδή έκανε αυτό που έπρεπε στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο;

ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί


«Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου είναι μια προαναγγελθείσα πολύ σωστή κίνηση για τις ΗΠΑ και τους πολίτες. Δίνει προτεραιότητα στις αμερικανικές βιομηχανίες (...) Οσο για την αγανάκτηση των ευρωπαϊκών κρατών για τη μη εξαίρεσή τους από το καθεστώς δασμών, ας θυμηθούν σχεδόν όλοι τις δηλώσεις τους εναντίον του Τραμπ, όπως και το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Ελλάδα, καμία χώρα της Ενωσης δεν πληροί την προϋπόθεση του 2% των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». Τα παραπάνω σαλιαρίσματα για τον Τραμπ και την πολιτική των ΗΠΑ προέρχονται από τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρου Φουντούλη. Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης για βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που υπηρετεί τα «οράματα» και τα συμφέροντά της στην περιοχή, δεν χωράει «παραφωνίες» ούτε «αποχρώσεις», από κανένα αστικό κόμμα. Γι' αυτό τα τσιράκια του κεφαλαίου βγαίνουν σαν τα κοκόρια ένα βήμα μπροστά και, εκτός από τους ύμνους για τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, φτάνουν να «μαλώνουν» την ΕΕ που δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους Αμερικανούς συμμάχους της! ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί φωνάζει η πατριδοκάπηλη, φασιστική Χρυσή Αυγή, την ίδια μέρα που ο γγ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας «ένιπτε τας χείρας του» για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς που κρατούνται από την Τουρκία, όπως έκανε και μετά από το επεισόδιο με τα τουρκικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ.