Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Επαγγελματίας ... άθλιος

 

 

Υπάρχει «ξέπλυμα» και ξέπλυμα στους νεοναζί του ουκρανικού τάγματος Αζόφ. Αυτό που τους κάνει όμως ο Ψυχογιός στα «ΝΕΑ» δεν είναι απλά ξέπλυμα, αλλά ...βιολογικός καθαρισμός. Την «πέφτει» στο ΚΚΕ, επειδή δεν μπορεί να καταπιεί ότι επιβεβαιώθηκε από το ευρωατλαντικό σόου των δυο ναζιστών και του Ζελένσκι στη Βουλή. Εγκαλεί το Κόμμα ότι «υιοθετεί τη ρώσικη προπαγάνδα» και ότι τους κρίνει «χωρίς να γνωρίζει τις πεποιθήσεις τους». Το γεγονός δηλαδή ότι πολεμούν από τις τάξεις ενός στρατού που έχει ναζιστικά σύμβολα, χαιρετισμούς, δομή και ιεραρχία, για τον Ψυχογιό δεν σημαίνει ότι είναι και οι ίδιοι ναζί! Κάθε άλλο. Τα ίδια έλεγαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών στη δίκη τους: «Δεν ήξεραν», «η ανάγκη τους έσπρωξε στα τάγματα εφόδου», «φιλήσυχοι άνθρωποι, της εκκλησίας», «δεν έχουν πειράξει ούτε μυρμήγκι» και άλλες χυδαίες γελοιότητες. Ετσι κι ο Ψυχογιός. Δεν είναι, λέει, οι άνθρωποι εκ πεποιθήσεως ναζί. Απλά βγάζουν ένα μεροκαματάκι, όχι ως ιδεολόγοι, αλλά ως ...«επαγγελματίες ναζί», σε μια περιοχή που «οι τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους δεν επαρκούν στους πολέμους». Τίποτα το μεμπτό επομένως. Συνηθισμένα πράγματα στους πολέμους...

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ Ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη

 

 

«Ευθεία ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη» αποτελούν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με τα μέτρα αποκλιμάκωσης για την πανδημία COVID-19 “σφυρίζουν και οριστικά τη λήξη της” και αποτελούν ευθεία ομολογία παραίτησης από την όποια ιχνηλάτηση, επιτήρηση και πρόληψη. Την ίδια ώρα, επαναφέρει τα γνωστά πρωτόκολλα του τουρισμού, τις συνέπειες των οποίων ο λαός πλήρωσε ακριβά τις προηγούμενες χρονιές. Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αφιερώσει όλη της την ενέργεια στο τερατούργημα του “νέου ΕΣΥ”, που μέρος του έδωσε στη διαβούλευση και ήδη συναντά την αντίδραση της πλειοψηφίας υγειονομικών και ασθενών».

Τι επιβεβαιώνει η Γαλλία

 

  Πηγή: Associated Press

 

Με αφορμή το αποτέλεσμα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών, δίνουν και παίρνουν οι «αναλύσεις» αστικών κομμάτων και επιτελείων και στην Ελλάδα. Κοινή συνισταμένη τους είναι η εμφάνιση της αναμέτρησης Μακρόν - Λεπέν στον β' γύρο ως μιας μάχης ανάμεσα στη «δημοκρατία», στις «ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» από τη μία, και στην ακροδεξιά και τον «λαϊκισμό» από την άλλη.

Με έναν σμπάρο θέλουν να πετύχουν πολλά τρυγόνια: Το ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που φουσκώνει τα πανιά της αποκρουστικής ακροδεξιάς στη Γαλλία και αλλού. Την αναβίωση κάλπικων διλημμάτων, της χρεοκοπημένης λογικής του «μικρότερου κακού». Το λανσάρισμα αντίστοιχων «αναγνώσεων» με εφαρμογή εντός Ελλάδας, με στόχο την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, τον εγκλωβισμό της σε επιλογές μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Κι όμως, οι γαλλικές εκλογές επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ακριβώς τα αντίθετα από τις «αναγνώσεις» των αστικών επιτελείων.

13/4/1977 Ανθρωποκυνηγητό στη Λάρυμνα από τους ροπαλοφόρους

 


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπήρχε οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των απεργών. Γι' αυτό το σκοπό έφθασε χθες (προχθές) στη Λάρυμνα νέα δύναμη 200 περίπου ροπαλοφόρων.

Από τις 3 το πρωί σήμερα, ισχυρή δύναμη χωροφυλακής πολιορκεί πραγματικά ολόκληρη την περιοχή της Λάρυμνας. Μπλόκα είχαν στήσει 3 χιλιόμετρα πριν από το χωριό Μαρτίνο μέχρι και την καρδιά της Λάρυμνας.

Υστερα από αλλεπάλληλους ελέγχους και με αρκετή καθυστέρηση καταφέραμε να μπούμε στην πολιορκούμενη Λάρυμνα.

Ο διοικητής της Χωροφυλακής καλούσε με τηλεβόα τους απεργούς να κλειστούν στα σπίτια τους. Οι απεργοί με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους βγήκαν στους δρόμους. Οι ροπαλοφόροι εξαπόλυσαν ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους κατοίκους, που έτρεχαν να σωθούν στις κορυφές των γύρω βουνών. Αλλοι απεργοί είχαν αποκλειστεί στην πόλη της Λάρυμνας.

Χαρακτηριστικό ήταν ακόμα ότι απαγορεύονταν κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση του Νέου Κόκκινου, όπου εκεί υπάρχουν κατάστημα τροφίμων, φαρμακείο, συγκοινωνία.