Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΟΕΝΓΕ: 172 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ!

 

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωση της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμα φορά αναφορικά με την πανδημία. «Καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στις 2/12/21 8.30μμ ο αριθμός των εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών στη λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ήταν 172 (εκατόν εβδομήντα δύο) σύμφωνα με την σχετική επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ – υπουργείου Υγείας», σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και επισημαίνει:

“Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, στην καρδιά της πανδημίας, στην κορύφωση του 4ου κύματος με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και το λιγοστό προσωπικό κατάκοπο, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Συνεχίζει να επενδύει στο δόγμα υγεία – ατομική ευθύνη και στον κοινωνικό αυτοματισμό, στοχοποιώντας αυτή τη φορά, μετά την «ανεύθυνη νεολαία» και τους υγειονομικούς, τους 60αρηδες ως υπαίτιους για το χάλι του δημόσιου συστήματος υγείας. Συνεχίζει να αξιοποιεί το εμβόλιο ως μέσο κοινωνικού κανιβαλισμού και επιβολής αντιδραστικών μέτρων. Συνεχίζει την πολιτική των περικοπών, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση το 2022 για τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ κατά 279 εκ ευρώ.

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα

 

 

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τόσο η θετική όσο και η αρνητική ιστορική πείρα του 20ού αιώνα αποδεικνύουν την υπεροχή των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών της κοινωνίας» σημειώνει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας ότι «στον 21ο αιώνα, στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων αυξάνει αντικειμενικά τις δυνατότητες για την εδραίωση και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού»

Ολόκληρο το άρθρο:

«Ασκήσεις» ... σύσφιξης των σχέσεων και αγαστής συνεργασίας

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ



Σε μια περίοδο που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να κοκορομαχούν με κάθε αφορμή και ευκαιρία, οι συνδικαλιστές τους σε μια σειρά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επιδίδονται σε «ασκήσεις» ...σύσφιξης των σχέσεων και αγαστής συνεργασίας και μάλιστα στην εφαρμογή διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη:
  • Μαζί υπερασπίζονται τις ηλεκτρονικές διαδικασίες σε συνελεύσεις και αρχαιρεσίες, διευκολύνοντας τη γενικευμένη εφαρμογή των διατάξεων του πρόσφατου αντεργατικού νόμου, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους δίνουν μάχη για να τις εμποδίσουν.
  • Από κοινού επιδίδονται σε μεθοδεύσεις και κολεγιές για να «νομιμοποιήσουν» με νοθείες και παρατυπίες την ανάμειξη της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αλλαγής των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων.
  • Για τον ίδιο λόγο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα - όταν και όπου χρειάζεται - να κατέβουν και σε κοινά ψηφοδέλτια στις αρχαιρεσίες και στα συνέδρια συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στραμμένες... κάννες

 

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει για άλλη μια φορά η συνοριογραμμή της Ρωσίας. Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε μάλιστα ότι διέταξε όσους από το προσωπικό της αμερικάνικης πρεσβείας στη Μόσχα βρίσκονται εκεί πάνω από τρία χρόνια να επιστρέψουν στις ΗΠΑ μέχρι τέλη Γενάρη, ως «αντίποινα» στην αντίστοιχη απόφαση των Αμερικανών να μην ανανεώσουν τις βίζες 54 Ρώσων διπλωματών, που επίσης θα αποχωρήσουν από τις ΗΠΑ. Ολο αυτό το διάστημα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας. Σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών εικόνων η συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή αυξάνεται ραγδαία, με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να δηλώνουν ανήσυχοι ότι την άνοιξη η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως «να επιχειρήσει ακόμα και εισβολή στην Ουκρανία». Από την πλευρά της η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα «αναγκαστεί να απαντήσει καταλλήλως» αν το ΝΑΤΟ συνεχίσει να επεκτείνει τις υποδομές του και να μεταφέρει οπλικά συστήματα στην Ανατολική Ουκρανία, όπου σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων έχει συγκεντρωθεί ήδη ο μισός ουκρανικός στρατός!

Μέρος αυτού του επικίνδυνου σκηνικού είναι και οι μεταφορές αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη, βάζοντας τη χώρα και τον λαό βαθύτερα «στο στόμα του λύκου». Μετά και την υπογραφή της ανανεωμένης Συμφωνίας για τις Βάσεις και της MDCA, η Θράκη δεν είναι απλά μια περιοχή από όπου διέρχονται τα αμερικανικά στρατεύματα στο δρόμο για την Ανατολική Ευρώπη, αλλά ένας κόμβος με ουσιαστικό ρόλο στον επιθετικό σχεδιασμό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας «προς Ανατολάς». Καθόλου τυχαία, οι υποδομές που αξιοποιούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στην περιοχή προσφέρουν αναβαθμισμένη υποστήριξη και δυνατότητες άσκησης στα πεδία βολής του ελληνικού στρατού, μαζί με άλλες διευκολύνσεις. Μόνο επικίνδυνοι είναι λοιπόν όσοι υποστηρίζουν ότι η έλευση των Αμερικανών θα συμβάλει στη μεγαλύτερη ασφάλεια και στη θωράκιση της χώρας από κινδύνους. Τα αμερικανικά τανκς και ελικόπτερα έχουν τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία, κι αυτή με τη σειρά της προς τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που την απειλούν. Μια απ' αυτές, στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης...

Και για τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος δεν υπάρχουν «σωτήρες» από τα πάνω για τον λαό

 

MotionTeam

Η συζήτηση που κορυφώνεται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον πληθωρισμό και τα μέτρα για την ανάσχεσή του δείχνει και τις πραγματικές αιτίες των ανυπόφορων αυξήσεων που τσουρουφλίζουν το λαϊκό εισόδημα, βάζοντας «φωτιά» στις τιμές των προϊόντων πλατιάς κατανάλωσης.

Η ανησυχία των κυβερνήσεων και των αστικών επιτελείων δεν είναι βέβαια για την τσέπη του λαού, που έτσι κι αλλιώς την αρμέγουν με κάθε ευκαιρία και αφορμή, είτε με υψηλό είτε με χαμηλό πληθωρισμό. Η αγωνία τους είναι για την αβεβαιότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό και με τις άλλες επισφάλειες που παραμένουν απειλητικά στο τραπέζι, όπως η πανδημία.

Αυτό που συζητιέται τώρα είναι η επιστροφή σε μια πιο σφικτή δημοσιονομική πολιτική, που θα συμμαζέψει τα κρατικά ελλείμματα και χρέη, μετά από μια μακρά περίοδο εκτεταμένων μέτρων κρατικής στήριξης των οικονομιών, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Παραδέχονται ότι αυτό επιδρά στον πληθωρισμό, ο οποίος καταγράφει ρεκόρ πολλών δεκαετιών στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, αυτό που παρουσίασαν ως «φάρμακο» για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση, δηλαδή τα κρατικά πακέτα στήριξης και η χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, αναζωπύρωσε μια άλλη «πάθηση» που βρίσκεται μέσα στην ίδια τη λειτουργία του συστήματος, προκαλώντας βαριά συμπτώματα στην οικονομία. Είναι δηλαδή η ίδια συζήτηση που γινόταν με τα μνημόνια, αλλά από την ανάποδη!