Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Φροντίζει για την ψυχική τους υγεία...


«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εκταμίευση μέρους της δόσης της χρηματοδοτικής υποστήριξης από τους εταίρους και η ενίσχυση της πεποίθησης πως το πρόγραμμα κινείται εντός τροχιάς, έστω και με καθυστερήσεις, συντελούν στη σταδιακή άμβλυνση της απαισιοδοξίας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές». Αυτά, ανάμεσα σε άλλα, καταγράφονται στην «έρευνα οικονομικής συγκυρίας» του ΙΟΒΕ (Ιούλης 2017) που δημοσιεύτηκε χτες και αποτυπώνει το περιβόητο «οικονομικό κλίμα» και την «εμπιστοσύνη» που επιστρέφει στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία. Η έκθεση μάλιστα προσθέτει πως «ιδιαίτερα ισχυρή είναι η βελτίωση στις Κατασκευές, κυρίως σε σχέση με τα δημόσια έργα», εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση τάζει πακτωλό χρημάτων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία υποδομών που ιεραρχεί ψηλά το κεφάλαιο για μια σειρά από βασικούς στόχους, όπως την ανάδειξη της χώρας σε μεταφορικό και ενεργειακό «κόμβο» προς την ΕΕ. Με δυο λόγια, το γνωστό «μυστικό» της αισιοδοξίας και της «καλής ψυχολογίας» των επιχειρηματικών ομίλων είναι η αντεργατική επίθεση χωρίς τέλος, τα μέτρα θωράκισης και ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και βέβαια το τζάμπα χρήμα και τα υπόλοιπα προνόμια στο κεφάλαιο. Και απ' αυτήν την άποψη η κυβέρνηση φροντίζει και με το παραπάνω για την «ψυχική υγεία» των επιχειρηματικών ομίλων...

Τα κοινωνικά συστήματα και οι διαστρεβλωτές του μαρξισμού



Από χρόνια παρατηρούμε μια αγωνιώδη προσπάθεια κάθε φανερού και κρυφού οπορτουνιστή να καθιερώσει νέους όρους περί κοινωνικοοικονομικών συστημάτων, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις τις κάθε φορά προπαγάνδας του.



Κοινό γνώρισμα όλων η διαστρέβλωση του μαρξισμού για τα κοινωνικά συστήματα μέσα από δήθεν υπεράσπισή του, επέκτασή του και εμπλουτισμού του. Αστικές και μικροαστικές λογικές ενώνονται σε μια ελευθεριάζουσα ερμηνεία του σοσιαλισμού και του καπιταλισμού χωρίς έλεγχο και τεκμηρίωση.



Άπειρες είναι οι νέες ορολογίες που ποτέ ο Μαρξ και οι μαρξιστές δεν διανοήθηκαν να εισάγουν ως νέα κοινωνικά συστήματα. Οι υπόγειοι πολέμιοί τους όμως δεν διστάζουν καθόλου να κάνουν την αντιμαρξιστικη και αντικομουνιστική υπέρβαση για να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

Ηλίθιοι χωρίς σύνορα: Νορβηγοί ακροδεξιοί μπέρδεψαν άδεια καθίσματα λεωφορείου με….”τρομοκράτες”



Ηλίθιοι χωρίς σύνορα: Νορβηγοί ακροδεξιοί μπέρδεψαν άδεια καθίσματα λεωφορείου με….”τρομοκράτες”

Περίγελος έχει γίνει στη Νορβηγία μια διαδικτυακή ομάδα εθνικιστών που σε μια φωτογραφία ενός άδειου λεωφορείου είδαν… γυναίκες με μπούρκα. Πιό συγκεκριμένα, ένας χρήστης της ομάδας “Fedrelandet viktigst” στο Facebook, ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει τις άδειες θέσεις ενός λεωφορείου, σημειώνοντας “τι άποψη έχει ο κόσμος γι’ αυτό;”.

Μπερδεύοντας τα άδεια καθίσματα με…. μουσουλμάνες γυναίκες, τα μέλη της οργάνωσης άρχισαν να σχολιάζουν πως η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη του “εξισλαμισμού της Νορβηγίας”.

Αγώνας ενάντια στο αντεργατικό πλαίσιο

Φωτό ΑρχείουΦωτό Αρχείου
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, την περασμένη Δευτέρα, σχετικά με τους «εγκλωβισμένους» εργαζομένους, όπως ευφάνταστα τους βάφτισε η κυβερνητική προπαγάνδα, αφορά χιλιάδες εργαζομένους σε όλους τους κλάδους που η εργοδοσία κρατά ομήρους, να δουλεύουν επί μήνες, ακόμα και χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς να τους πληρώνει αλλά και χωρίς να τους απολύει, για να μην πληρώνει αποζημιώσεις.

Τα σχετικά παραδείγματα που αποτύπωσε ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» και αφορούν εκατοντάδες εργαζόμενους σε κλινικές, εργοτάξια, βιομηχανίες, σε επιχειρήσεις στο Εμπόριο, είναι ενδεικτικά μόνο του αίσχους που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης.