Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Απαιτούμε την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


Απαιτούμε την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.


Συνδέλφισσες- Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πολύ καλά την  τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των συνταξιούχων και έχοντας συμμάχους τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και μερίδα των ΜΜΕ, προσπαθεί με ψέματα και μισές αλήθειες, αλλά και διαστρεβλώσεις να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες στους συνταξιούχους, για να χειραγωγεί την δυσφορία και την αγανάκτησή τους, για την απώλεια σχεδόν του 50%  της σύνταξής τους, στα χρόνια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

·       Παρουσιάζει σαν αύξηση των συντάξεων τα όποια αναδρομικά, την ανάγκασαν οι αγώνες μας να επιστρέψει στους συνταξιούχους, την στιγμή που τα Μεσοπρόθεσμα Πλαίσια Δημοσιονομικής Προσαρμογής, που ψήφισε η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απαγορεύουν την αύξηση των συντάξεων μέχρι το 2023.

·       Πανηγυρίζει για την επιτάχυνση τις έκδοσης των συντάξεων την στιγμή που εκκρεμεί η έκδοση περισσότερων από 350.000 συντάξεων, την στιγμή που σε αρκετές περιπτώσεις η αναμονή για την έκδοση μιας σύνταξης ξεπερνά τα τέσσερα χρόνια (διαδοχική ασφάλιση).

Θωρακίζουν τα κέρδη των ομίλων, «γράφουν λογαριασμό» για το λαό


INTIME NEWS

Ολοκληρώθηκαν για την τρέχουσα περίοδο οι εξ αποστάσεως συνεννοήσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» αναφορικά με τα προαπαιτούμενα του 9ου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας, με ειδική έμφαση στο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αλλά και στη γενικότερη κατάσταση στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μεταξύ άλλων προαναγγέλλονται νέες παρεμβάσεις στήριξης ειδικότερα μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» και επιχειρηματικών δανείων. Πρόκειται για το σχέδιο κρατικής επιδότησης και επιχειρηματικών δανείων, που βέβαια έχει και τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζικών ομίλων, καθώς αναμένεται να έχει αποφασιστική συμβολή στη συγκράτηση της μάζας με τα «κόκκινα» δάνεια που επανέρχονται σε τροχιά διόγκωσης με φόντο την τρέχουσα κρίση. Τα παζάρια θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο με επίκεντρο το εύρος της «ομπρέλας» προστασίας που θα ξεδιπλωθεί μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Συνδυαστικά με το παραπάνω τίθεται και το ζήτημα της σταδιακής επανέναρξης των πλειστηριασμών με προοπτική κλιμάκωσης με βάση και τις μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται στον νέο πτωχευτικό νόμο.

Ακυρώνουν σήμερα τις προσχηματικές απαγορεύσεις και αύριο το άθλιο νομοσχέδιο (VIDEO)

 


Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια αναφέρει:

«Φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές και γονείς σήμερα ακυρώνουν στην πράξη τις προσχηματικές απαγορεύσεις.

Όπως ακριβώς θα ακυρώσουν αύριο και το άθλιο νομοσχέδιο που βάζει νέα εμπόδια στις σπουδές, εντείνει την καταστολή μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, να ανοίξει τις σχολές με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Αντί να αλλάζει προς το χειρότερο τον τρόπο πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

902gr

Μαγική εικόνα


Σβάρνα τα Κέντρα Υγείας έχουν πάρει τα κυβερνητικά στελέχη, εγκωμιάζοντας τη σημασία της ΠΦΥ και του εμβολιασμού, που υπονομεύονται εξίσου και διαχρονικά. «Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες, γιατί το κύριο νόημα της υπηρεσίας του ΕΣΥ στην Πρωτοβάθμια και στα νοσοκομεία είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες», ισχυρίστηκε με θράσος ο υπουργός Υγείας, κάνοντας πως δεν βλέπει την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια, με τα χιλιάδες ακυρωμένα ραντεβού στα ΚΥ, τις κλειστές πόρτες στα νοσοκομεία της «μίας νόσου», τις άλλες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης, που οξύνθηκαν την περίοδο της κρίσης. «Χαίρομαι που η στρατηγική μας για τον εμβολιασμό υλοποιείται», συνέχισε ο υπουργός, κρύβοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις, τις μετακινήσεις προσωπικού, τις λίστες αναμονής των υπερηλίκων, την αδυναμία μετακίνησής τους από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα, το κλείσιμο καρδιολογικών και άλλων τμημάτων για τη διεξαγωγή του εμβολιασμού κ.ά. Η κοροϊδία «πάει σύννεφο» από την κυβέρνηση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει αναπάντητη από τους υγειονομικούς και το λαό. Ειδικά τώρα, που επιβεβαιώνεται ότι οι εμβολιασμοί θα τραβήξουν σε μάκρος και ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της όχι μόνο διαιωνίζει και επιδεινώνει την κατάσταση στην Υγεία, αλλά υπονομεύει και τους αναγκαίους εμβολιασμούς.

Η άλλη όψη

 

 

Το νέο «απαγορευτικό» στις διαδηλώσεις από την κυβέρνηση είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της έντασης του αυταρχισμού. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να επενδυθεί με επιχειρήματα αυτή η απαράδεκτη απόφαση, επανέρχονται οι προκλητικές αναλύσεις που ακούγαμε και παραμονές του Πολυτεχνείου, ότι τάχα «όλοι πρέπει να περιοριζόμαστε» και ότι «δεν πρέπει κανένας να έχει "ειδική μεταχείριση"...».

Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια να αποσπαστεί η αγωνιστική διαμαρτυρία, η διαδήλωση των εργαζομένων και της νεολαίας από το περιεχόμενό της. Παρουσιάζουν τον λαϊκό αγώνα απλά σαν ένα «χούι» μιας μερίδας ανθρώπων, που αθροίζεται με αντίστοιχα «χούγια» άλλων κοινωνικών ομάδων: Των «καταναλωτών», των θρησκευόμενων, των ταξιδιωτών κ.ο.κ.

Μόνο που κανένας δεν κατεβαίνει στο δρόμο από χόμπι, για να περνάει η ώρα του. Η πάλη του λαού και της νεολαίας έχει στο επίκεντρο την πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, είτε κατεβαίνουν στους δρόμους είτε όχι.