Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Να παύσει η δίωξη στον Στέφανο Γκουλιώνη


Να παύσει η δίωξη στον Στέφανο Γκουλιώνη!
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων!

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093/2012, με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ήδη, έχει τεθεί σε αυτοδίκαια αργία από το Υπουργείο Παιδείας, για μια υπόθεση η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς θα κριθεί οριστικά στο Εφετείο τον Σεπτέμβρη που μας έρχεται.
Το…«παράπτωμα»του ήταν η συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μαρτίου 2012, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όπου και συνελήφθη. Η παραπομπή αυτή αποτελεί στην ουσία, δίωξη φρονηματικού χαρακτήρα και απαγόρευση του δικαιώματος της διαμαρτυρίας, σε μια εποχή μάλιστα που η επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων εντείνεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς.
Ουσιαστικά, θέλουν να κάμψουν κάθε μορφή αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους. Αν σήμερα διώκεται ο συναγωνιστής Στέφανος Γκουλιώνης, αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε στη θέση του. Το σύνολο των νόμων που έχουν ψηφιστεί, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο που θεσπίσει η κυβέρνηση, τείνει να δημιουργήσει ένα καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας και απειλών ότι όποιος διαμαρτύρεται φέρεται «ανάρμοστα» και κινδυνεύει με πειθαρχικά, αργία ή και απόλυση.
Όλα αυτά τους χρειάζονται, καθώς η επίθεση στην εκπαίδευση, όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία, όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά συνεχίζεται δριμύτερη και θα ενταθεί στο προσεχές διάστημα. Ας μην ξεχνάμε τις απολύσεις που έρχονται, τις συμπτύξεις τμημάτων, τα σχολεία που κλείνουν, τη συνολική επίθεση στην εκπαίδευση. Ας μην ξεχνάμε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών και τις άμεσες ή έμμεσες απειλές που εξαπολύονται καθημερινά.
Χρειάζεται λοιπόν η συμπαράσταση και η ενεργοποίηση όλων μας ώστε η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης από την πλευρά της κυβέρνησης να πέσει στο κενό. Ήδη, τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία, κυρίως της εκπαίδευσης, αλλά όχι μόνο, αλλά και οι χιλιάδες υπογραφές συμπαράστασης που έχουν συγκεντρωθεί, δείχνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στον συγκεκριμένο δάσκαλο, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο, ο οποίος θα στοχοποιείται από το κράτος, για ασήμαντη αφορμή και αιτία, μόνο και μόνο επειδή κινητοποιείται.
Για τους εκφραστές της βάρβαρης αυτής πολιτικής, είμαστε όλοι εν δυνάμει ύποπτοι, αναξιοπρεπείς και απείθαρχοι. Είμαστε όλοι υποψήφιοι καθημερινά να βρεθούμε στη θέση του συναδέλφου μας, που διώκεται σήμερα. Κι εμείς δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό όσων διώκονται άδικα και απέναντι στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, η οποία μας κλέβει τις ζωές και το μέλλον.

Καμία πειθαρχική δίωξη του αγωνιστή Στέφανου Γκουλιώνη.
• Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.
• Κατάργηση όλων των αντιδραστικών μέτρων και νόμων.
• Να διαφυλάξουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
• Αντίσταση στην αντιλαϊκή-αντιδημοκρατική πολιτική της φτώχειας, της Βίας, των Επιστρατεύσεων και των Πειθαρχικών

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκώμενο εκπαιδευτικό Σ. Γκουλιώνη, την Πέμπτη 4/7/2013, στις 9:30πμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οδό Μανδηλαρά στην Λάρισα.