Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;)

 



          Στην 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” υπέβαλε πριν τη συζήτηση του προτελευταίου θέματος, ένσταση απαρτίας. Το θέμα αφορούσε την περαιτέρω περιστολή υπηρεσιών των ΚΔΑΠ του δήμου, την ουσιαστική απόλυση και τη μεταβολή συμβάσεων εργαζόμενων σε μερικής απασχόλησης. Τη στιγμή εκείνη παρευρίσκονταν οι 14 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους. Αιτιολογία της ένστασης για τη διακοπή της συνεδρίασης ήταν το ότι δεν κλήθηκαν να παραβρεθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι για να πουν τις απόψεις τους.

          Η πρόεδρος του Δ.Σ., παρόντος του δημάρχου, απέρριψε την ένσταση με την αιτιολογία ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας προβλέπει τη διαπίστωση της απαρτίας στην έναρξη της συνεδρίασης και στη συνέχεια την ισχύ της, ακόμα και εάν υπάρξουν αποχωρήσεις. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που δεν γίνει ένσταση απαρτίας, η άσκηση της οποίας προβλέπεται σε όλα τα συλλογικά όργανα. Η ένσταση αποτελεί αντίρρηση που υποβάλλεται στο προεδρείο, όταν υπάρχουν ενδείξεις ή είναι προφανής η έλλειψη νόμιμης απαρτίας.

«Ο ορίζοντας σκοτείνιασε... ». Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε;


Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, σε ανάλυση που δημοσιοποίησε την περασμένη Πέμπτη, προβλέπει «μια 10ετία καταστροφής πλούτου, αν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός».

Η ανάλυση μιλά για περίοδο στασιμοπληθωρισμού και «για ομοιότητες της τρέχουσας δεκαετίας με εκείνη του 1970», με τη διαφορά ότι σήμερα ο έλεγχος του πληθωρισμού είναι ακόμα δυσκολότερος, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο πόλεμος, που όπως όλα δείχνουν θα τραβήξει σε μάκρος.

Η Deutsche Bank δεν είναι όμως η μόνη που «φωτογραφίζει» με αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, σε συνθήκες «τέλειας καταιγίδας», δηλαδή ιμπεριαλιστικού πολέμου, μαζί με υψηλό πληθωρισμό και σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής σε μια σειρά χώρες, όπως οι ΗΠΑ, πριν ξεπεραστεί το σοκ από την προηγούμενη οικονομική κρίση και την πανδημία.

Στην πλειοψηφία τους, παράγοντες των μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομικών οργανισμών του κεφαλαίου, που πήραν μέρος στο «φόρουμ του Νταβός», κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, άλλοι χωρίς περιστροφές και άλλοι με πολλά «ναι μεν αλλά»...

* * *

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία δεν απέκλεισε μια νέα ύφεση, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «τον Απρίλη είχαμε αναθεωρήσει επί τα χείρω οικονομικές προβλέψεις για 143 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 86% της διεθνούς οικονομίας».

Την ίδια περίοδο, το ΔΝΤ μείωσε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,6% φέτος (-0,8 της μονάδας σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις), λόγω των «σεισμικών κυμάτων» του πολέμου στην οικονομία.

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ συμμετέχει σε τουρκική αποβατική άσκηση στο Αιγαίο!


Μετά τη συμμετοχή ΑμερικανοΝΑΤΟικών σε τουρκική άσκηση που περιείχε σενάριο κατάληψης νησιού («Γαλάζια Πατρίδα»), αυτών δηλαδή που τα αστικά κόμματα εμφανίζουν εδώ στην Ελλάδα ως εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αμερικανικό αποβατικό σκάφος θα συμμετάσχει στην τουρκική πολυεθνική άσκηση  «EFES» που ξεκινά σήμερα.

Η ...λεπτομέρεια είναι πως πρόκειται για αποβατική άσκηση (είναι προφανές πού θέλουν να κάνουν απόβαση οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο  Αιγαίο)!!!

Το αντικομμουνιστικό ξέσπασμα του βουλευτή (του ΜέΡΑ25) Κλ. Γρηγοριάδη

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Κοιτάξτε, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερα κακό με τον καπιταλισμό, επιβίωσε παγκοσμίως, σημαίνει ότι από αυτά που επιχειρήσαμε ήταν το καλύτερο λειτουργικά σύστημα, καθώς ο υπαρκτός σοσιαλισμός απεδείχθη ολίγον φασιστοειδής όταν εφαρμόστηκε. Ελπίζουμε να εφαρμοστεί ένας κανονικός σοσιαλισμός που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αγάπη, την αλληλοστήριξη και όχι τον στείρο ανταγωνισμό».

Το απόσπασμα είναι από την ομιλία του βουλευτή του ΜέΡΑ25Κλ. Γρηγοριάδη, κατά τη χθεσινή συζήτηση για τον Κλιματικό Νόμο. Αφήσαμε επίτηδες και την πρόταση περί «σοσιαλισμού της αγάπης», για να μην αρχίσουν πάλι να παραπονιούνται ότι τους διαστρεβλώνουμε με επιλεκτικά αποσπάσματα.

Έτσι κι αλλιώς, όταν έχεις αναπαράξει αυτούσια τη θεωρία των δύο άκρων της ΕΕ και το αφήγημα του τάγματος Αζόφ (δεν πήγε χαμένη η παρουσία και η εκ των υστέρων αποχώρηση του ΜέΡΑ25 στην ομιλία Ζελένσκι…), όταν έχεις απαξιώσει με τέτοιον τρόπο (τρομάρα σου…) την πρώτη στην ιστορία προσπάθεια της εργατικής τάξης να οικοδομήσει τη δική της κοινωνία, το να πετάξεις μετά και μια τέτοια αμπελοφιλοσοφία, δεν αλλάζει καθόλου την ουσία. Τα έχουν ξαναπεί πολλοί στο παρελθόν και κατά διαβολική σύμπτωση ήταν όλοι φανατικοί αντικομμουνιστές… 

TO KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΝΚΕΡ Η πολιτική του «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών εκθέτει τη χώρα και το λαό σε μεγάλους κινδύνους

 

 

«Η πολιτική του “σημαιοφόρου” των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση «εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Η επιδρομή και κατάληψη δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- έρχεται ως “αντίποινα” στην κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ, πριν λίγες μέρες.

Η πολιτική του “σημαιοφόρου” των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις προς το Ιράν, εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως αποδεικνύει και το γεγονός της κατάληψης των ελληνικών πλοίων.

Αυτό που οφείλει εδώ και τώρα να κάνει η κυβέρνηση είναι να μεριμνήσει για την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων».

902gr