Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Εκδήλωση-εφόδιο για όσους αναζητούν αιτίες και υπεύθυνους για το έγκλημα των Τεμπών, κόντρα στη συγκάλυψη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με την εκδήλωσή της στις Βρυξέλλες με θέμα «Η πολιτική ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη. Καμία συγκάλυψη, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες», η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έθεσε στο επίκεντρο την αναζήτηση τόσο των αιτιών όσο επίσης των πολιτικών και ποινικών υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιου Κώστα Παπαδάκη και συνεχίστηκε με ομιλίες από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, τον Γιώργο Τσακλίδη, πατέρα θύματος στα Τέμπη, και τον Θοδωρή Βαριδάκη, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Hellenic Train» και της παράταξης ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών. Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο.

Κανείς εφησυχασμός!


 

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πάλη ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του Ισραήλ και των συμμάχων του ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η στάση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με πανομοιότυπες κατάπτυστες ανακοινώσεις τους μετά την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν, ανταγωνίζονται για το ποιος θα στηρίξει περισσότερο το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», «ξεπλένοντας» τον βρώμικο ρόλο του, την κατοχή της Παλαιστίνης και τις πολεμικές απειλές που εκτοξεύει ενάντια στο Ιράν, στη Συρία, στον Λίβανο.

Όλοι στην απεργία!