Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Η «κωμωδία» ξεκίνησε: Βορίδης εναντίον «Σπαρτιατών» στη Βουλή

 

 ΑΠΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ Τεταρτη 19 Ιουλιου 2023


 

 

Το πρώτο επεισόδιο της πολιτικής »«κωμωδίας», που θα δούμε συχνά στη Βουλή τα επόμενα χρόνια, «προβλήθηκε» σήμερα, με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη να … εμφανίζεται ως ο κατ’ εξοχήν πολέμιος των νεοναζιστών.

Με λίγα λόγια, ένας εκ των εκπροσώπων της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νεάς Δημοκρατίας (και διάδοχος του ναζί Ν.Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, δηλαδή το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος) να δηλώνει εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και παράλληλα να αυτό-προσδιορίζεται ως ο «φύλακας των συνόρων» ανάμεσα στον πολιτικό του χώρο και των «Σπαρτιατών».

Αυτά ενώ – κατά διαβολική σύμπτωση – στην αίθουσα βρέθηκε και ο Νότης Μηταράκης, ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής. Ο Μηταράκης είναι το πρόσωπο δηλαδή που εφάρμοστε την τελευταία 4ετία την ξενοφοβική πολιτική των «σκληρών συνόρων», υπηρετώντας έτσι την «ατζέντα» που έφερε στην Βουλή τους πολιτικούς επίγονους του ναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Πυρκαγιές – Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές, το ΚΚΕ προειδοποιούσε! Για άλλη μια φορά μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής!

 



Τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν για τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης, καθώς και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, αναδεικνύει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κόμματος – Για άλλη μια φορά… Απέναντι στην ακραία «γύμνια» κράτους, κυβέρνησης, Δήμων και Περιφερειών… Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής!

Τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν για τα ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης, καθώς και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, αναδεικνύει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κόμματος, με σχετικό φυλλάδιο, το οποίο και παραθέτουμε:

Σχέδιο ... ρολόι

 

«Καλά να πάθει» όποιος δεν πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση... Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα «καλύτερά» τους

Eurokinissi

«Καλά να πάθει» όποιος δεν πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση... Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα «καλύτερά» τους
«Ασφαλίστε τα σπίτια σας, μην ζητιανεύετε μετά από το κράτος»! Αυτά τα ανεκδιήγητα, μαζί με πολλά ακόμα από τον πάτο του βαρελιού της κυβερνητικής προπαγάνδας, έλεγαν χτες το πρωί στον «ΣΚΑΪ», βγάζοντας μέχρι και... τιμοκατάλογο, για να αποδείξουν πως δεν κοστίζει δα και τίποτα μια τόση δα ιδιωτική ασφάλεια για τις πυρκαγιές. Δηλαδή: Πρώτα «βάλτους φωτιά και κάψε τους» με τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που άφησε συντρίμμια την πρόληψη και τη δασοπυρόσβεση, αφού αποτελούν «κόστος» για το κράτος και «εμπόριο» για διάφορους. Μετά, στείλε στις καλένδες και στα κοντέινερ τους πυρόπληκτους, τους σεισμόπληκτους, τους πλημμυροπαθείς, από την πολιτική που κάνει ολόκληρες περιοχές «κρανίου τόπο» για τα κέρδη και πες στους ...«ζήτουλες» να μην ζητάνε και πολλά από το κράτος, γιατί «δεν βγαίνει» όταν πρόκειται για αποζημιώσεις και αποκατάσταση λαϊκών περιουσιών, αλλά μόνο όταν πρόκειται για κανένα δανεικό και αγύριστο στο κεφάλαιο. Και μετά... ζήτα και τα ρέστα που τα λαϊκά στρώματα δεν «ακολούθησαν τις οδηγίες», καταθέτοντας τον οβολό τους στις ασφαλιστικές εταιρείες για να πάρουν το κατιτί τους όταν θα βρεθούν κατεστραμμένοι και να απαλλαγεί και το κράτος από «περιττά έξοδα». Γιατί σχέδιο πολιτικής προστασίας μπορεί να μην υπάρχει, αλλά το... σχέδιο κερδοφορίας δουλεύει ρολόι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 

 

 


           

Στις 17-7-2023 πραγματοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή στο Μελισσοχώρι ενημερωτική συγκέντρωση των κατοίκων για το από πολλά χρόνια οξυμένο πρόβλημα του νερού. Συμμετείχαν εκατοντάδες συμπολίτες μας.

          Η επιστημονική ενημέρωση, δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία από τα γνωστά για την ποιότητα του νερού, τον κακό σχεδιασμό των γεωτρήσεων, τις τεχνικές δυσκολίες, την ύπαρξη ακόμα αμιαντοσωλήνων και τις αδυναμίες της ΔΕΥΑΩ.

          Από κει και πέρα οι υπεύθυνοι, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την κατάσταση με την κλιματική αλλαγή, τη μόλυνση λόγω των λιπασμάτων, τις αστοχίες των προηγούμενων διοικήσεων, την κατανάλωση και το υπερβάλλον κόστος των αναγκαίων εγκαταστάσεων.

          Ο δήμαρχος μας πληροφόρησε ότι οι μελετούμενοι αγωγοί της ΕΥΑΘ που θα υδροδοτήσουν την περιοχή δεν θα είναι έτοιμοι πριν από το τέλος του 2025 και το κόστος τους πιθανότατα θα ανέβει στα 15 εκατομμύρια, με σημερινούς υπολογισμούς. Η μόνη προοπτική που έδωσε ήταν η κατάργηση της ΔΕΥΑΩ και η ένταξη στην ΕΥΑΘ, υποσχόμενος λογικά τιμολόγια.

ΝΑΤΟικός «κυματισμός» στα Ελληνοτουρκικά

 

Το Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, φέρεται κατά μια εκδοχή να προέρχεται από τη λέξη «κύμα», που αποδίδεται στον ποταμό Βίλνι της πόλης. Και αλήθεια είναι πως η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίστηκε από έναν NATOικό «κυματισμό» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εναν «κυματισμό» διεύρυνσης του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ και ομοψυχίας απέναντι στις απειλές της Ρωσίας και της Κίνας στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπου η τελευταία παίζει τον ρόλο του αφρού στη NATOική παλίρροια.

* * *

Ετσι, όχι μόνο ο Ερντογάν ανακάλεσε τη στάση του απέναντι στη Σουηδία για χάρη της ΝΑΤΟικής διεύρυνσης, αφού έλαβε διάφορα ανταλλάγματα, αλλά και ο Κυρ. Μητσοτάκης πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι δύο κυβερνήσεις στήνουν γέφυρα ώστε να επιταχυνθεί το επικίνδυνο ελληνοτουρκικό παζάρι. Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα για το τι πράγματι θυσιάστηκε στα θεμέλια της νέας γέφυρας «για το καλό» της ενότητας της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Κανένα «άλλοθι»

 

 

Με τις φλόγες να καίνε ακόμα σπίτια και δάση και με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους στα αποκαΐδια, μόνο οργή προκαλούν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι «γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», ότι «φωτιές είχαμε και θα έχουμε», ότι «φέτος δόθηκαν 25 εκατ. ευρώ στους δήμους για πυροπροστασία» και ότι εξασφαλίστηκαν τα «περισσότερα μέσα από ποτέ».

Κάπως έτσι πάει να ξεπλυθεί από κάθε ευθύνη για τις μεγάλες καταστροφές, για τις οποίες αρκούσαν ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού και τα λίγα συνηθισμένα μποφόρ της εποχής.

Πάνω - κάτω τα ίδια έλεγε η κυβέρνηση και στις προπέρσινες μεγάλες καταστροφές της Εύβοιας, όταν και τότε «η χώρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη από ποτέ», όμως σχεδόν το μισό νησί έγινε στάχτη, με κατοίκους και εργαζόμενους ακόμα να μαζεύουν τα κομμάτια τους.