Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Στις 18 Φλεβάρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (SPOT)





Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 18 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις, που στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, απευθύνει το ΠΑΜΕ. 

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα (πατήστε εδώ να τη δείτε σε pdf) αναφέρει τα εξής:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, άνεργοι,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.

Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

 

Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση!

 

Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!




Λήξαν...


«Λήξαν» θεωρεί η κυβέρνηση το θέμα με τον αναπληρωτή σύμβουλο Ασφαλείας του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του - για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα - σχετικά με τη συνεκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων με την Τουρκία. Θυμίζουμε πως ο Θ. Ντόκος έλεγε τις προάλλες στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, περιγράφοντας μια πορεία διευθετήσεων με την Τουρκία, πως «η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης, με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα». Καμία έκπληξη δεν προκαλεί φυσικά το γεγονός ότι οι «εξηγήσεις» φάνηκαν πειστικές και συνοδεύτηκαν απλά από συστάσεις... να μην εκφράζει δημόσια τέτοιες «προσωπικές» απόψεις. Οι απόψεις αυτές, όμως, μόνο «προσωπικές» δεν είναι. Αντίθετα, αντανακλούν την ουσία του προσανατολισμού και των επιλογών της αστικής τάξης, με τα οποία ευθυγραμμίζονται πλήρως η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα. Είναι επομένως η πολιτική τους που οδηγεί βήμα - βήμα σε σχέδια συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου, επικίνδυνες «διευθετήσεις» - μοιρασιές ανάμεσα στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, που ακόμα κι αν επιτευχθούν, θα είναι σε βάρος των συμφερόντων των λαών της περιοχής, ανοίγοντας την κερκόπορτα σε νέους ανταγωνισμούς και ακόμα πιο επικίνδυνες εξελίξεις. Κι όλα αυτά, βέβαια, υπό αμερικανοΝΑΤΟική επιδιαιτησία. Το θέμα λοιπόν όχι μόνο δεν είναι «λήξαν», αλλά είναι μπροστά. Και ο λαός πρέπει και μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, πριν βρεθεί μπροστά σε νέες και χειρότερες κακοτοπιές.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ στοχοποιεί οδηγό επειδή υπερασπίστηκε πρόσφυγες και μετανάστες



 
 
Πρόσφατα η διοίκηση του ΟΑΣΘ κάλεσε σε απολογία εργαζόμενο οδηγό επειδή διαμαρτυρήθηκε για απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 14-12-2019 στη λεωφορειακή γραμμή 40 ΝΣΣ - Καλοχώρι κοντά στη στάση "Σφαγεία" στη δομή για πρόσφυγες και μετανάστες όπου μεταβαίνουν και σιτίζονται και κατόπιν επιστρέφουν στην πόλη. Εκείνη την ημέρα η εταιρεία security που συνεργάζεται με τον ΟΑΣΘ έκανε έλεγχο στα εισιτήρια των επιβατών και κυρίως των μεταναστών και προσφύγων που ήταν 10-15 άτομα. Στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν να μην επιτρέπουν την επιβίβαση στους ανθρώπους αυτούς.

Απροκάλυπτη και χυδαία επίθεση σε συνδικάτα και εργαζόμενους για τα μεροκάματα στα ναυπηγεία (VIDEO)


  Πηγή: Eurokinissi

Απροκάλυπτη και χυδαία επίθεση στα συνδικάτα και στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερα μεροκάματα στη ναυπηγοεπισκευή εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΚΚΕ.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τους εφοπλιστές που επισκευάζουν τα πλοία τους εκτός Ελλάδας, διότι πολύ απλά κερδίζουν περισσότερα από την μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για «πατριωτικό εφοπλισμό», που, ούτε λίγο - ούτε πολύ, αναγκάστηκε να επισκευάζει αλλού τα πλοία. Επιτέθηκε σε «συνδικαλιστικά σωματεία» που έκαναν -όπως είπε-  «καταλήψεις σε πλοία» και δεν επέτρεπαν «την ομαλή λειτουργία και την επισκευή πλοίων» και πρόσθεσε ότι «λες και το έκαναν σκόπιμα για να υπονομεύσουν την ελληνική οικονομία».

Δίνουμε μάχη ενάντια στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας




Οι αγώνες που δώσαμε τους προηγούμενες μήνες για την προστασία της λαϊκής κατοικίας απέτρεψαν την αρπαγή 6 κατοικιών. Στις διαδηλώσεις οι οφειλέτες μαζί με συγγενείς, γείτονες και τα συνδικάτα εργαζομένων και επαγγελματιών συγκρούστηκαν με την αδιαλλαξία των τραπεζιτών, τα δικηγορικά γραφεία των funds, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής. Το αποτέλεσμα ήταν να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και οι τράπεζες να πάρουν πίσω τις άθλιες μεθοδεύσεις, για παράδειγμα την εκβιαστική και ληστρική απαίτηση για προκαταβολή 20 και 30 χιλιάδων ευρώ, πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Αυτές οι περιπτώσεις, αν και είχαν ορισμένες διαφορές, παρουσίαζαν κοινά χαρακτηριστικά. Κανένας δεν ήταν στρατηγικός κακοπληρωτής. Ολοι ήθελαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με βάση τις δυνατότητες που είχαν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν. Ηταν κατεστραμμένοι επαγγελματίες ή στα όρια της συντήρησης του καταστήματός τους και, το κυριότερο, ήταν διατεθειμένοι με κάθε τρόπο να σώσουν το σπίτι τους και το έκαναν μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή, μαζί με γνωστούς και φίλους, εμπιστευόμενοι την οργανωμένη δύναμη των συνδικάτων.

Στόχος



Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση ότι η αποστολή συστοιχίας «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία δεν δικαιολογεί καμιά ανησυχία, επειδή πρόκειται τάχα για «αμυντικό όπλο», είναι μέρος της προκλητικής προπαγάνδας, που παρουσιάζει τους θανάσιμους κινδύνους της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής για τα συμφέροντα της αστικής τάξης ως «ασφάλεια και σταθερότητα» για το λαό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια ώρα που ένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα 130 ατόμων μαζί με μια πυροβολαρχία αναπτύσσονται εκτός συνόρων, σε μια ακόμα ιμπεριαλιστική αποστολή και μάλιστα σε μια περιοχή που είναι στο «μάτι του κυκλώνα», εξαιτίας της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ιράν, η ΝΔ καλεί το λαό να χαίρεται κιόλας, επειδή αυτή η κίνηση αποτελεί τάχα «απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα»!

Στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η αποστολή στη Σαουδική Αραβία «δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με άλλες χώρες της περιοχής», ότι συμβάλλει δήθεν στη «σταθερότητα» και στην ενεργειακή ασφάλεια» της ευρύτερης Μέσης Ανατολής ήρθε να απαντήσει ο ίδιος ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα.