Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ


Κλιμακώνει το σχέδιο έξωσης των συνταξιουχικών σωματείων
 
Αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής

Το σχέδιο έξωσης των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας έβαλε σε εφαρμογή η νέα πρόεδρός του, Στ. Τσούτσα. Την περασμένη Παρασκευή έδωσε τελεσίγραφο ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο μέχρι τέλος Μάρτη και τη Δευτέρα έβαλε «λουκέτο», εμποδίζοντας την είσοδο των εκπροσώπων των συνταξιουχικών σωματείων στο ένα και μοναδικό γραφείο που τους είχε παραχωρηθεί και χρησιμοποιούσαν εδώ και 35 χρόνια...

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, επιτράπηκε η είσοδος σε έναν εκπρόσωπο των σωματείων που από το παράθυρο έδινε στους συναδέλφους του αρχεία, σφραγίδες και άλλα σημαντικά υλικά που είναι απαραίτητα για την καθημερινή δράση τους.

Επικίνδυνη «συναίνεση»


Από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού 
Από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού

Ως «φάρμακο διά πάσαν νόσο» και αναγκαιότητα που «δε χωρά δεύτερη κουβέντα» παρουσιάζουν τα αστικά επιτελεία τη «συναίνεση» στην αντιλαϊκή πολιτική, με αφορμή τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και το Μεταναστευτικό και τα Ελληνοτουρκικά.

Αλλά τι σημαίνει για παράδειγμα η συναίνεση στην «αντιμετώπιση του κορονοϊού», με βάση όσα λένε; Σημαίνει ο λαός και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία να μη βγάζουν «κιχ» για την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Σημαίνει επίσης να μη διεκδικούν να καλυφθούν άμεσα τα κενά με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.