Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ξέρετε τι ήταν όλα αυτά; Επικοινωνιακός ντόρος για να εξαφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ…



Το μόνο που δεν καταφέρνει να μας εξηγήσει είναι πού ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες της επίσκεψης του Πομπέο στη χώρα μας. Γιατί δεν ήταν στο δρόμο τα εκατομμύρια κόσμου που τον ψήφισαν; Ποιος τον εμπόδισε να κατέβει δυναμικά στο δρόμο και να διαδηλώσει, ακυρώνοντας αυτό το σατανικό σχέδιο;

Μην πείτε πως δεν το είχατε καταλάβει. Όλος αυτός ο ντόρος, η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμουνιστών, με αφορμή την πορεία του Σαββάτου, γίνεται στην πραγματικότητα, για να εξαφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνη υπεύθυνη, σοβαρή αντιπολίτευση. Και αν δεν το είχατε καταλάβει, είναι γιατί δεν είχατε διαβάσει αυτό το κείμενο στο Αλ Τσαντίρι.

Απαράδεκτες οι θέσεις του συνδικαλιστικού φορέα των αστυνομικών που υπερασπίζονται την αστυνομική βία και καταστολή

 
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ



«Αν κατά την ιεράρχηση αξιών προηγείται για την ΠΟΑΣΥ το αλέκιαστο του αγάλματος του Τρούμαν από τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των διαδηλωτών, οδηγούνται οι αστυνομικοί σε επικίνδυνες καταστάσεις» τονίζει η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών το Σάββατο.

Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών αναφέρει:

«Το Σάββατο 5-10-2019 η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών συμμετείχε στη μεγαλειώδη πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Στο πλαίσιο της πορείας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ομάδα διαδηλωτών έριξε κόκκινη μπογιά στο άγαλμα του αμερικανού προέδρου Τρούμαν, εγκληματία κατά της ανθρωπότητας, που ευθύνεται, πέραν των επεμβάσεων εναντίον του ελληνικού και άλλων λαών, και για τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Το άγαλμα


Οι ίδιοι που αποθεώνουν τον Πομπέο και την αναβάθμιση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, προσπαθούν να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων το Σάββατο, παρουσιάζοντάς την περίπου ως «μάχη με τα αγάλματα». Η μαζική πορεία πέρασε δίπλα από το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, το οποίο διαδηλωτές σε μια συμβολική κίνηση έλουσαν με κόκκινη μπογιά, σύμβολο του αίματος με το οποίο έχει βαμμένα τα χέρια του ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι ο 33ος Πρόεδρος των ΗΠΑ βαρύνεται με τη ρίψη της ατομικής βόμβας τον Αύγουστο του 1945, την αμερικανική επέμβαση ενάντια στον ΔΣΕ την περίοδο 1947 - 1949, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα το 1950. Διακήρυξε επίσης το αντισοβιετικό «δόγμα Τρούμαν» και έβαλε κάτω από τις φτερούγες των ΗΠΑ το μετεμφυλιακό καθεστώς των αντικομμουνιστικών διώξεων στη χώρα μας. 
Επομένως, το λαϊκό κίνημα έχει κάθε λόγο να εκφράζει απέχθεια για το άγαλμα που βρωμίζει την Αθήνα. Ας μας πουν όμως αυτοί που μιλάνε ειρωνικά για «γινάτι» απέναντι στο άγαλμα, γιατί τέτοια πρεμούρα να το διασώσουν και να το περιφρουρήσουν από τη λαϊκή αγανάκτηση, όπως γινόταν άλλωστε και επί ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί έστειλαν ξανά τα ΜΑΤ να το φυλάνε, διατάσσοντας μάλιστα τις δυνάμεις καταστολής να επιτεθούν σε μια πορεία με εκατοντάδες γυναικόπαιδα και να την πνίξουν στα δακρυγόνα, με το που έπεσε η πρώτη μπογιά στο αίθριο μπροστά από το άγαλμα; Και γιατί τέτοιο άγχος να ξεπλυθεί το άγαλμα από τα συνεργεία του δήμου, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα; Μήπως περίμεναν το ξημέρωμα καμιά επιθεώρηση του αγάλματος από τον Πάιατ και δεν τους κολλούσε ύπνος;

Άλλοι με τον Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη



7/10/2019: Με αφορμή την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να δώσει στοιχεία διαδηλωτή, ας θυμηθούμε και ποια ιστορική προσωπικότητα θαυμάζει ο βουλευτής της ΝΔ. Διαβάστε και θα λυθούν αρκετές «απορίες»… 

***
Την περασμένη Τετάρτη (20/4/2016) ο κύριος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τον Γεώργιο Τσολάκογλου
 Ο Μπογδάνος, στην αναφορά του στον Τσολάκογλου (τέσσερα λεπτά), κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, έδειχνε ιδιαιτέρως σοβαρός και σχεδόν συγκινημένος.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίασε την προσωπικότητα και τη δράση του Τσολάκογλου, για να καταλήξει να τονίσει: Ο Τσολάκογλου είναι ένας «άνθρωπος τον όποιο αποκαλούμε πανεύκολα προδότη», ένας άνθρωπος «του οποίου το όνομα σπιλώνουμε με έναν εύκολο και ευκαιριακό λαϊκισμό», ενώ αυτός «έσωσε 300 χιλιάδες Έλληνες ήρωες στρατιώτες την ώρα που όλοι οι άλλοι εγκατέλειπαν». Σύμφωνα με τον Μπογδάνο ο Τσολάκογλου «το 42 παραιτήθηκε, διότι δεν μπορούσε να υποστεί τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα της τότε κατοχικής κυβέρνησης». Κι ευαισθητούλης, για την οικονομική κατάσταση του λαού στην Κατοχή, ο Τσολάκογλου, σύμφωνα με τον Μπογδάνο! 

ΠΑΜΕ Κινητοποίηση στο ΣτΕ - Κάτω τα χέρια από τις τριετίες (ΦΩΤΟ)


Από την παράσταση διαμαρτυρίαςΑπό την παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης το ΠΑΜΕ, ενάντια στην εκδίκαση της προσφυγής του ΣΕΒ που απαιτεί τη μονιμοποίηση του «παγώματος» των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους. H εκδίκαση τελικά αναβλήθηκε για τις 3 Δεκέμβρη 2019.

«Κάτω τα χέρια από τις τριετίες - Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας» έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Ομοσπονδία των Μεταλλωρύχων, καθώς στην ίδια εκδίκαση είναι και η προσφυγή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) που προσβάλλει την κλαδικότητα και την επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων τους.

Το «ταμείο»


  Πηγή: Associated Press

Η επίσκεψη Πομπέο και η επικύρωση της επικίνδυνης Συμφωνίας για τις βάσεις έρχεται να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας απ' άκρη σ' άκρη σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, «αναβαθμίζει» σε όλα τα επίπεδα την εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό, που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής, καθιστώντας τη χώρα μαγνήτη κινδύνων.

Ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του την αισχρή αυτή Συμφωνία και την άθλια προπαγάνδα περί «ανταλλαγμάτων», από τα οποία έχει τάχα και ο ίδιος να κερδίσει, αλλά να οργανώσει και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στη Συμφωνία και την ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αυτό το μήνυμα έστειλαν και η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση το Σάββατο στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις που έγιναν σε πολλές ακόμα πόλεις.

Νέος κουρνιαχτός για τη συνέχεια της αντιασφαλιστικής επίθεσης




Με μπαράζ δηλώσεων για το «νέο Ασφαλιστικό», για το «Ασφαλιστικό του μέλλοντος» και άλλα παρόμοια, τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη «πίστα» της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζοντας την αντιασφαλιστική επίθεση από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε να οικοδομήσουμε πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ. Πρόκειται βέβαια για τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς περί «νέου», «δίκαιου» και «βιώσιμου» Ασφαλιστικού τους οποίους αναμασούσαν οι προκάτοχοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κατρούγκαλος και η Ε. Αχτσιόγλου, πριν και μετά την ψήφιση του νόμου 4387 το Μάη του 2016, του νόμου - λαιμητόμου που ενσωμάτωσε όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές και πρόσθεσε νέα βάρβαρα χτυπήματα, του νόμου που προετοίμασε σε τέτοιο βαθμό το έδαφος για τη σημερινή επιχείρηση παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε στελέχη της ΝΔ, όπως ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Μηταράκης, να φιγουράρουν σήμερα... «πρώτη μούρη» με συνεντεύξεις τους σε εκδόσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, με τίτλο «Η ώρα της ιδιωτικής ασφάλισης»!