Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Της γης οι κολασμένοι – Έρχονται στη χώρα μας και μας παίρνουν το κρύο, πεθαίνοντας για να την δυσφημήσουν



Ένας νεκρός μετανάστης από αυτοσχέδιο μαγκάλι στη Ρόδο, κι άλλος ένας πρόσφυγας στη Μόρια, πιθανότατα από αναθυμιάσεις, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών και της πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.

Μπορεί η Ελλάδα να θεωρείται μια “ζεστή και φιλόξενη χώρα”, αλλά αυτό μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να ακουστεί για τις περιπτώσεις των μεταναστών και των προσφύγων (και όχι μόνο) που υποφέρουν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστός ο θάνατος ενός Πακιστανού στη Ρόδο, λόγω αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάκι. Μαζί με δύο ομοεθνείς του, προσπαθούσε να προστατευτεί από το κρύο στην οικία τους, όπου τους ανακάλυψε ο εργοδότης τους κι ειδοποίησε την αστυνομία. Οι δύο συμπατριώτες του ήταν λιπόθυμοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

«Ανένδοτη» κοροϊδία, μηνύματα και προαναγγελθέντα διαζύγια


Με φόντο τον ερχομό της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή

Eurokinissi
Ως «ευκαιρία» για επιτάχυνση του δρομολογημένου και εν πολλοίς ανακοινωμένου εδώ και καιρό «διαζυγίου» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαίνεται να αντιμετωπίζουν την επικείμενη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών οι κυβερνητικοί εταίροι, με στόχο βέβαια και την προεκλογική αξιοποίησή του και από τις δύο πλευρές, που ούτε στο ελάχιστο δεν σβήνει τον κοινό τους «μνημονιακό βίο» των περασμένων τεσσάρων χρόνων που φόρτωσε στο λαό νέα βάρη και μεγάλους κινδύνους.
 Σε αυτό το πλαίσιο, νέα επεισόδια προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη φαρσοκωμωδία, με διαρροές, σενάρια και «δηλώσεις προθέσεων» των κυβερνητικών εταίρων.

Τον «καβγά» τροφοδότησαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Ν. Κοτζιά (στο «News 24/7») ότι ο Π. Καμμένος «σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ να απαντάει με ανάρτησή του ότι «κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».

Γιατί η NOVARTIS δεν αγχώνεται με τη σκανδαλολογία





Λύσαμε το μυστήριο: Γιατί η πολυεθνική δεν ασχολείται με όσα γράφονται γι’ αυτή, αντίθετα χρηματοδοτεί και προγράμματα κατά της ανεργίας 
  
***

Θα το έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες ότι οι πάντες μιλάνε για την NOVARTIS εκτός από την ίδια την ΝΟVARTIS.

   Ακόμη και μετά την εισβολή του «διακυβερνητικού συμβούλου» (κατά δήλωσή του) επί θεμάτων φαρμακευτικής δαπάνης Νίκου Μανιαδάκη στην επικαιρότητα.
   Παρότι η εταιρία με τις αναφορές σε σκάνδαλα και συστήματα επιρροής βρίσκεται συχνά – πυκνά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τρόπο που δεν τον λες και κολακευτικό, δεν δείχνει να ανησυχεί για τίποτε.

  Διατηρεί –μια χαρά- τα γραφεία της στην Ελλάδα, εισάγει, διακινεί και εμπορεύεται φάρμακα. Κάνει έρευνες. Προμηθεύει ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία. Κι από όσο καταλαβαίνουμε ούτε καν της έχει περάσει από το μυαλό να μας εγκαταλείψει. 

  Τουναντίον θα έλεγε κανείς. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της εταιρίας εκτός από τα ζητήματα της υγείας σκοπεύει να βοηθήσει την χώρα και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Στις 22 Οκτωβρίου η NOVARTISανακοίνωσε
«πρωτοβουλία δωρεάν Κατάρτισης και Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση» που «απαντά στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και στόχο έχει να δώσει «φτερά» στους νέους, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων τους». 

Τα λένε όλα


Την άποψη του Προέδρου της Ουκρανίας για τις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα ζήτησαν τα «Νέα» του περασμένου Σαββατοκύριακου και η απάντηση ήταν παραπάνω από αποκαλυπτική: «Οσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, η σταθερή θέση της Ελλάδας να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, είτε με τη μορφή της παράτασης των κυρώσεων της ΕΕ, είτε συνυπογράφοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Κριμαία, τα λένε όλα». Μάλιστα, λίγο παραπάνω ο Ποροσένκο ρίχνει και δημοσίως την πρότασή του να επισκεφτεί μαζί με τον Αλ. Τσίπρα την ελληνική μειονότητα στη Μαριούπολη, στην περιοχή της Αζοφικής, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αξίζει δε να θυμίσουμε ότι μόλις λίγες μέρες πριν, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα (και πρέσβης των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη χώρα), Τζ. Πάιατ, δήλωνε «ενθουσιασμένος» γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία στην πόλη. Ενώ και ο Αλ. Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, ξεκαθάριζε ότι η Ελλάδα «ως κράτος - μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεσμεύεται απ' τις αποφάσεις τους» και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιθυμεί να παίξει ρόλο «γέφυρας» με δυνάμεις όπως η Ρωσία. Καλά λοιπόν τα κυβερνητικά παραμύθια περί «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης», αλλά οι ρόλοι αμερικανοΝΑΤΟικού «μεντεσέ» που αναλαμβάνει η κυβέρνηση «τα λένε όλα»...

Ρυθμοί «χελώνας» το λιγότερο...




Από τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή (βλ. σελ. 3) αναδεικνύεται η επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης των συνακροάσεων - υποκλοπών. Πρόκειται για απαράδεκτη βραδύτητα και κωλυσιεργία διαφόρων αρχών και υπηρεσιών για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Η ίδια η «διαδρομή» της υπόθεσης το αποδεικνύει:

Μετά τη δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ για το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - παρεμβολών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό (1/12/2016), η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα. Το ΚΚΕ έκανε ό,τι ζητήθηκε ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα, ενώ ήδη στις 9/12/2016 κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ωστόσο, η «κατεπείγουσα» έρευνα από την αρχή βάδισε με ρυθμούς «χελώνας», ενώ είναι καθαρό ότι με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα μπορούσαν ταχύτατα να εντοπιστούν αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις υποκλοπές. Τις δυνατότητες των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών να εντοπίζουν πρόσωπα και πράξεις πίσω από τη διαδικτυακή «ανωνυμία», πίσω από τις παραποιήσεις κ.λπ., τις ξέρουν σήμερα «και τα μικρά παιδιά».

Κάτω από το καπάκι...


  Πηγή: Eurokinissi

Κυβέρνηση και ΝΔ συντηρούν τη σκανδαλολογία, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την τροπή που πήρε η υπόθεση «Novartis».

Ο τραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες πρόσθεσε νέα επεισόδια στο σίριαλ του σκανδάλου με τα φάρμακα, που η μεν κυβέρνηση διαφημίζει ως το «σκάνδαλο των σκανδάλων», η δε ΝΔ το παρουσιάζει ως «φούσκα» και «σκευωρία».

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση αξιοποιείται για να συντηρείται η πόλωση, ενώ ταυτόχρονα κρύβεται η στρατηγική τους σύμπλευση στα «μεγάλα» και «σπουδαία» για το κεφάλαιο.

Αλληλοκατηγορούνται για την μπόχα που βγαίνει από το καπάκι, την ώρα που από κοινού με τα άλλα αστικά κόμματα υπηρετούν το σάπιο σύστημα που κρύβεται από κάτω.