Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

kartesios060713
Τελικά πέσαμε έξω. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματικά δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο. Απλώς επί υπουργίας του θα κλείσουν όλα. Και θα κλείσουν μόνα τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης το μόνο που θα κάνει είναι να τα αφήσει να κλείσουν.
Τα νοσοκομεία ήδη υπολειτουργούν. Δεν υπάρχουν γιατροί. Είτε συνταξιοδοτούνται ακόμη και αγοράζοντας χρόνο, είτε φεύγουν στο εξωτερικό, είτε παραιτούνται για ν’ ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία. Όσο άσχημα κι αν πάει το ιδιωτικό τους ιατρείο, τουλάχιστον δε θα περιμένουν να πληρωθούν 2 χρόνια, ούτε ο πελάτης θα τους «κουρεύει» την αμοιβή κατά πως εκείνος γουστάρει.
Άλλωστε, με τα νοσοκομεία άδεια από γιατρούς, ο ιδιώτης γιατρός είναι η πρώτη και φτηνότερη λύση. Στη συνέχεια ακολουθεί το ιδιωτικό νοσοκομείο. Εκεί, αν έχεις κάνα χωραφάκι το πουλάς και νοσηλεύεσαι. Αν δεν έχεις, τι να κάνουμε; Τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ένας πάνω, ένας κάτω μικρή σημασία έχει.
Φαντάζομαι ότι σε λίγο καιρό και μόλις τα δημόσια νοσοκομεία μείνουν εντελώς άδεια από γιατρούς, τα ιδιωτικά θα φροντίσουν δίπλα στα ταμεία τους να δημιουργήσουν κι ένα τμήμα real estate προς διευκόλυνσή μας. Αν η εγχείρηση, ας πούμε, είναι επείγουσα και ο ασθενής δυσκολεύεται να βρει αγοραστή για το χωραφάκι, το ιδιωτικό νοσοκομείο θα πληρώνεται με το στρέμμα.
Αν πρόκειται για διαμέρισμα, τότε η τιμή θα καθορίζεται με το τετραγωνικό. Αυτό βέβαια θα ισχύει για όσους θα έχουν χωραφάκι ή σπιτάκι. Διότι από 31/12/2013 που αποφασίστηκε, αλλά δεν ανακοινώθηκε ακόμη, να αρθούν οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δεν ξέρω πόσοι θα μείνουν με το σπιτάκι τους.
Αν πάλι ισχύει η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας  περί παραχώρησης του ΕΟΠΥΥ σε γερμανική εταιρεία, τότε αυτομάτως θα δημιουργηθούν «ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν να πληρώσουν και παίρνουν περισσότερες υπηρεσίες και εκείνοι που δεν έχουν και λαμβάνουν το περιορισμένο πακέτο. Και αυτό επειδή δίνεται η δυνατότητα για διαφορετικά πακέτα στους ασφαλισμένους με υψηλότερα ασφάλιστρα για επιλεγμένες πρόσθετες υπηρεσίες».
Το μόνο που με μπερδεύει είναι αν ζούμε σε απαρτχάιντ ή το success story έχει άρωμα από Ινδία και θα καθιερωθούν οι κάστες. Τείνω προς το δεύτερο, διότι βλέπω πως άρχισε ήδη να λειτουργεί το θέμα των προτύπων. Γερή να είναι η κοπελίτσα που βγήκε «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες και ολόψυχα της εύχομαι καλή επιτυχία σε όλη της τη ζωή, μόνο που όπως δήλωσε και η ίδια πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και ταυτόχρονα έκανε ιδιαίτερα.
Είναι καθοριστικό το ζήτημα προβολής μιας τέτοιας επιτυχίας, αν και κατά τη γνώμη μου με αυτά τα δεδομένα, κάποιος που πήγαινε σε δημόσιο σχολείο ενώ δεν πήγε ούτε καν φροντιστήριο και πέρασε έστω και στο ΤΕΙ γιδοβοσκής πρέπει να αντιμετωπίζεται ως Αϊνστάιν.
Για να είσαι γερός, λοιπόν, πρέπει να έχεις να πληρώνεις. Για να περάσεις εκεί που ονειρεύεσαι πρέπει να έχεις να πληρώνεις. Για να έχεις σπίτι να μείνεις, πρέπει να έχεις να πληρώνεις ασταμάτητα ή να είσαι εφοπλιστής οπότε έχεις φοροαπαλλαγή. Αν δεν έχεις να πληρώνεις, τότε ξέχνα τα όλα. Αυτό που λέγαμε ότι αν γεννηθείς από φτωχά αρχίδια δεν έχεις ελπίδες, έγινε επίσημη κυβερνητική πολιτική.
Υποτίθεται ότι αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτή την πολιτική είναι φιλελεύθεροι και μεγάλωσαν με πρότυπό τους το «USA: the country of opportunities». Τελικά αποφάσισαν να κρατήσουν τις ευκαιρίες και να τις μοιραστούν μεταξύ τους. Η διατήρηση της καθαρότητας της κάστας τους, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο ναζισμός δε συμμετέχει απλώς, αλλά διαμορφώνει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και των χρηματοδοτών της.

Απόρρητο σχέδιο της Task Force για γερμανικό ΕΟΠΥΥ

Ανεξάρτητος φορέας ο ΕΟΠΥΥ. Θα αγοράζει υπηρεσίες από τους ιδιώτες

 
Νέα κουρέματα σε παροχές των ασφαλισμένων, ασθενείς δύο ταχυτήτων με διαφορετικά "πακέτα" κάλυψης, ένταξη όλων των μονάδων υγείας και των πολυϊατρείων στο ΕΣΥ, αξιολογήσεις προσωπικού καθώς και συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις προβλέπει μεταξύ άλλων το απόρρητο σχέδιο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (task Force) για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ.
Πλήρες σχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ανεξάρτητο φορέα που θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, φέρεται να προωθεί η ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Ράιχενμπαχ.
Με βάση απόρρητο σχέδιο που παρουσιάζει η "Ελευθεροτυπία", ο νέος ΕΟΠΥΥ θα παρέχει μειωμένες παροχές στους ασθενείς, δε θα διαθέτει πολυϊατρεία και μονάδες υγείας και θα ελέγχεται από ξένους μάνατζερ. Οι μονάδες του μεταφέρονται στο ΕΣΥ.
Σε όλη τη διαδικασία, βασικοί εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι το γερμανικό υπουργείο Υγείας αλλά και θυγατρική εταιρείας που συνδέεται με κολοσσιαίο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας.
Ο ΕΟΠΠΥ αναμένεται να αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, με μειωμένες παροχές στους ασθενείς, χωρίς πολυϊατρεία και μονάδες υγείας, ο οποίος θα ελέγχεται μάλιστα και από ξένους μάνατζερ.
Το χειρότερο για τους ασθενείς, αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", είναι ότι έρχεται περαιτέρω μείωση των παροχών, ενώ δημιουργούνται ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν να πληρώσουν και παίρνουν περισσότερες υπηρεσίες και εκείνοι που δεν έχουν και λαμβάνουν το περιορισμένο πακέτο.