Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Πρόβες πολέμου


Ασκηση «υψηλής επικινδυνότητας» έκαναν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού από κοινού με Ισραηλινούς, με 4 ελικόπτερα «Απάτσι» και 2 «Σινούκ» να πετάνε σε χαμηλό ύψος - κάτω από τα ραντάρ - από το Στεφανοβίκειο έως το Ισραήλ, διασχίζοντας δηλαδή όλη την Ανατολική Μεσόγειο, και από εκεί να επιστρέφουν στην Κύπρο, όπου έκαναν συνεκπαίδευση και με τον κυπριακό στρατό. Πρόκειται για μια από τις δεκάδες συνεκπαιδεύσεις που γίνονται μόνο το τελευταίο διάστημα με τους Ισραηλινούς φονιάδες, που πολεμικά τους αεροσκάφη βρίσκονται την ίδια στιγμή στην αεροπορική βάση της Λάρισας, πάλι στο πλαίσιο «συνεκπαίδευσης». Την ίδια ώρα, το Στεφανοβίκειο γίνεται και με τη βούλα βάση και για τα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν «ασκήσεις» στα Βαλκάνια, και όλη η Θεσσαλία, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, μετατρέπεται σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Αν όλα αυτά τα συνδυάσει κανείς με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, που «μυρίζει μπαρούτι» για τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, στη Μ. Ανατολή όπου οι απειλές ΗΠΑ και Ισραήλ προς το Ιράν δίνουν και παίρνουν, την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ που κλιμακώνεται σε όλη τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, δεν θέλει και πολλή φαντασία: Μιλάμε για κανονικές «πρόβες πολέμου» με βάση εφόρμησης τη χώρα μας, που γίνεται έτσι ταυτόχρονα στόχος των ανταγωνισμών. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και η εμπλοκή της χώρας πρέπει να βρουν τείχος από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Όταν στρατόκαυλοι, χέστες κι εθνικιστές πάνε πόλεμο! (vid)



Η «λογική» των αλληλοτροφοδοτούμενων εθνικιστικών βλημάτων

Ο άλλος ο κλαψιάρης ο υπόδικος χρυσαυγίτης ο Μπούκουρας στη Βουλή… Τί κλάμα για να τον λυπηθούμε!

Θυμάστε;;



Ο άλλος ο κλασομπανιέρας ο χρυσαυγίτης ο Μπαρμπαρούσης, που το έβαλε στα πόδια μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή;;;

Ο άλλος ο υπόδικος ο χρυσαυγίτης ο Κασιδιάρης που πήγε στις φωτιές με …αμάνικο (!!)γιλέκο ενώ οι συναγωνιστές του έκαναν πλιάτσικο…

Έκθεση UNICEF, ένας στους πέντε 15χρονους Σουηδούς υστερεί στην ανάγνωση





 Έκθεση UNICEF, ένας στους πέντε 15χρονουςΣουηδούς υστερεί στην ανάγνωση

Από Panos στο Οκτ 31, 2018 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε περιγράψει την δημιουργία ενός άδικου για τα παιδιά της εργατικής τάξης σχολικού συστήματος που κατέστρεψε το ενιαίο σχολείο κατά τα πρότυπα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (DDR) και έριξε την Σουηδία στις κάτω θέσεις της παγκόσμιας Σχολικής αξιολόγησης.

Το Σχολικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι υπευθυνότητα των Δήμων και χρηματοδοτείται από την δημοτική φορολογία που διαχωρίζει τους Δήμους σε «φτωχούς» και «πλούσιους» και στηρίζεται:
  • στην ελευθερία ύπαρξης Σχολικής αγοράς και ίδρυσης ιδιωτικών επιχειρήσεων-εργολάβων, που αναλαμβάνουν από τους Δήμους με δημοπρασία την λειτουργία των σχολείων μαζί με τους μαθητές, κτίρια, δασκάλους και το υπόλοιπο προσωπικό.
  • την δυνατότητα των μαθητών να επιλέγουν σχολεία και εκτός του Δήμου που ανήκουν. Δικαιούνται όμως να πάρουν μαζί τους από τον προυπολογισμό του παλιού Δήμου το σχολικό επίδομα και να το δίνουν στον καινούργιο Δήμο που διάλεξαν σχολείο ή στον εργολάβο.

Μπαράζ κατασχέσεων για τα πλεονάσματα του κεφαλαίου




Ολοένα και μαζικότερες διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των κατασχέσεων, των εκβιασμών και των απειλών που εξαπολύει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός απέναντι στις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών. Αυτές με τη σειρά τους διογκώνονται μήνα με το μήνα, σε μια εξέλιξη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ενίσχυση της φοροληστείας, με την επιβολή και τη μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων στο πλαίσιο και των τριών μνημονίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναδεικνύεται και εδώ σε «πρωταθλήτρια»: Τόσο από την πλευρά των μέτρων που εφάρμοσε, όπως για παράδειγμα με τις δυο (για την ώρα) μειώσεις του αφορολόγητου ορίου σε μισθωτούς και συνταξιούχους, όσο και με τη ραγδαία κλιμάκωση αλλά και τη νομοθετική «θωράκιση» των κατασχέσεων και των άλλων πρακτικών του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ανησυχητικές εξελίξεις


Από την κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Αθήνα στις 23 Οκτώβρη 2018 
Από την κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Αθήνα στις 23 Οκτώβρη 2018

Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ως «εγγύηση» τάχα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, πληθαίνουν τα σημάδια που επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο.

Για παράδειγμα, μόλις πριν από λίγες μέρες, η Ρωσία δήλωσε ότι θα στοχοποιήσει όλες τις χώρες που θα φιλοξενήσουν βάσεις με αμερικανικά πυρηνικά όπλα, ύστερα από τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ ότι προτίθενται να αποχωρήσουν μονομερώς από τη συμφωνία για τους πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Η συνέχεια δόθηκε προχτές, κατά την επίσκεψη του Π. Καμμένου στη Ρωσία, όπου ο ομόλογός του άφησε σαφείς αιχμές για την ενίσχυση της αμερικανοΝΑΤΟικής παρουσίας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, την οποία όπως είπε «παρακολουθεί με ανησυχία».

Η προετοιμασία των κινητοποιήσεων στο επίκεντρο της σύσκεψης συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)






Να δοθεί μαζική μαχητική απάντηση από τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν μέρος συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας την Τρίτη.

Επόμενος σταθμός των συνταξιούχων είναι η μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις15 Δεκέμβρη και η πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Να δώσουμε άλλη μια μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή, αντεργατική, αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. (Δείτε πάνω βίντεο)