Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Κωμικοτραγικές διαδικασίες από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» νόθους και εργοδότες (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Μαζί με τα τοπικά προϊόντα οι καμαριέρες μοιράζουν στα δωμάτια και τις κάρτες αντιπροσώπων! 
 
Μαζί με τα τοπικά προϊόντα οι καμαριέρες μοιράζουν στα δωμάτια και τις κάρτες αντιπροσώπων! 
 
Με κωμικοτραγικές διαδικασίες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ κλιμακώνει την προσπάθειά της να «νομιμοποιήσει» τους νόθους και τους εργοδότες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Ενώ η ΔΑΣ έχει καταγγείλει συγκεκριμένα ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, ενώ δεν έχει συνεδριάσει στην Καλαμάτα κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες μοιράζουν αβέρτα κάρτες αντιπροσώπων!

Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι καταγγέλλουν ότι βρίσκουν να τους περιμένουν στα κρεβάτια τους στην Καλαμάτα, κάρτες αντιπροσώπων... μαζί με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, μερικές φορές ακόμα και κάρτες άλλων αντιπροσώπων, κάρτες που γράφουν αλλά αντί άλλων για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις οποίες εκλέγονται και αλλά τέτοια ευτράπελα...

Η τραπεζική για αρχαρίους (2)


Πήραμε, λοιπόν, την άδεια για να λειτουργήσει η τράπεζά μας και είμαστε έτοιμοι να βγούμε στην αγορά. Βάζω στοίχημα ότι το -δυσεπίλυτο, αν όχι άλυτο- πρόβλημά σας είναι τι στα κομμάτια μπορούμε να κάνουμε εμείς στην αγορά, με μόλις πέντε εκατομμύρια κεφάλαιο. Ελάτε καλέ! Πού πήγαν τόσα μαθήματα που σας έχω κάνει; Αφού έχουμε τράπεζα, έχουμε και λεφτά. Κι αν δεν έχουμε, μπορούμε να φτιάξουμε. Σας φαίνονται λίγα τα πέντε; Ε, πάμε να βρούμε τον τρόπο να τα πολλαπλασιάσουμε!

Την ευκαιρία μάς την δίνει το ελληνικό κράτος. Τώρα που η αριστερή μας κυβέρνηση μας έβγαλε από τα μνημόνια, όποτε το κράτος χρειάζεται χρήμα πρέπει να προσφεύγει στις αγορές. Εκδίδει ομόλογα κάποιας διάρκειας και τα βγάζει στο σφυρί, για να τα πάρει όποιος ζητάει το χαμηλότερο επιτόκιο. Να, όπως τώρα, στα τέλη Γενάρη, που βγήκαμε να ζητήσουμε δυόμισυ δισ. και βρέθηκαν επενδυτές διατεθειμένοι να μας δώσουν δέκα δισ., με επιτόκιο 3,4%. Βέβαια, τα δικά μας πέντε εκατομμύρια είναι ψίχουλα μπροστά σ' αυτά τα ποσά αλλά έχουμε μέλλον, δεν απογοητευόμαστε! Έτσι, την επόμενη φορά που ο Τσακαλώτος βγαίνει στην γύρα για δανεικά, εμείς είμαστε εκεί για να τον βοηθήσουμε. Του δίνουμε, λοιπόν, τα πέντε μας εκατομμυριάκια και παίρνουμε ίσης αξίας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με επιτόκιο 3,4% και διάρκεια πέντε χρόνια.

Τράπεζες: "Χρειαζόμαστε χρήματα για να δώσουμε δάνεια σε κόσμο που χρειάζεται χρήματα."

«Λίαν καλώς»...


  Πηγή: Associated Press

Τα «καλά λόγια» των «θεσμών» για τις επιδόσεις της στην αντιλαϊκή πολιτική, το διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη «μεταμνημονιακή» «αξιολόγηση», και το «κλίμα συναίνεσης» στο Γιούρογκρουπ αντιπαραθέτει η κυβέρνηση στην κριτική των άλλων αστικών κομμάτων, που την κατηγορούν για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των «προαπαιτούμενων», άρα και στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Αν η ΝΔ και οι άλλοι πιέζουν για ταχύτερη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στον «μεταμνημονιακό» «τσελεμεντέ» του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αξιοποιεί την έκθεση της Κομισιόν ως απόδειξη ότι συνεχίζει να κάνει καλά τη δουλειά της και γι' αυτό αποσπά τα εύσημα. Και πράγματι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, βλέποντας ορισμένα από τα βασικότερα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.

«Μάχες» και μάχες


Ως μια «μάχη εξαιρετικής σημασίας» για το λαό περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Στην προσπάθειά τους να οξύνουν την κάλπικη αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις, να θέσουν ξανά στο λαό ψεύτικα, εκβιαστικά διλήμματα εγκλωβισμού στα προτάγματα της αστικής τάξης, τα κυβερνητικά επιτελεία παρουσιάζουν ως διακύβευμα το αν θα επικρατήσουν στην ΕΕ η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός, ή αν αντίθετα θα υψωθεί ανάχωμα, με μια συμμαχία «προοδευτικών» και «αριστερών» δυνάμεων και ένα σχέδιο που θα υπερασπίζεται τάχα την εργασία, την αλληλεγγύη και τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

* * *
 
Πρόκειται για απάτη ολκής και παγίδα για το λαό. Πρώτα - πρώτα, εκείνο που παρουσιάζουν ως αντιπαράθεση ανάμεσα στη «συντήρηση» και την «πρόοδο» στην ΕΕ είναι ένας τσακωμός που δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, έχει ως βάση τα συγκρουόμενα συμφέροντα των αστικών τάξεων που συγκροτούν την ιμπεριαλιστική ένωση, τον «καβγά» τους για τα κέρδη και τη χασούρα από την περίοδο της κρίσης, για το πώς θα «κλείσει» η ψαλίδα ανάμεσά τους, η οποία άνοιξε ακόμα περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια.