Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Οι τράπεζες που ανακεφαλοποίησες εσύ …δανείζουν την «επένδυση» του Λάτση


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Lamda Development με ελληνικές και ξένες τράπεζες για την χορήγηση δανείων «μαμούθ» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η «επένδυση» του Ελληνικού.

Η Lamda Development του Σπύρου Λάτση είναι μεγαλύτερος μέτοχος στην κοινοπραξία που έχει αναδειχθεί παραχωρησιούχος για το Ελληνικό, με την επωνυμία “Global Investment Group”. Στη διεθνή κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης η Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι και της Fosun Group από την Κίνα.

ΠΑΜΕ Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα»


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» που τσακίζει μισθούς και συντάξεις, διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους», σημειώνει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο "αναπτυξιακός" νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους "επενδυτές", με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσ/νίκης διοργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου



Εργαζόμενε/νη, άνεργε/γη, γονέα μαθητή/τρια, εκπαιδευτικέ

 Από την αρχή της σχολικής χρονιάς δίνουμε τη δική μας μάχη, με όπλο τα όνειρα και τις ανάγκες μας!
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε παραμένουν άλυτα ενώ οι δυσκολίες που συνδέονται με την εκπαιδευτική διαδικασία αυξάνονται. Οι αλλαγές που προωθούνται  τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία κάνουν τη μόρφωση και την εκπαιδευτική διαδικασία να φαντάζουν σαν Γολγοθάς  για  τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους .



ΛΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


   Τηλ. Επικοινωνίας:  6987697179, 6986075810


Μπουρλότο σε επικουρική, εφάπαξ και κύρια σύνταξη



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, με τη λειτουργία της αρμόδιας Επιτροπής που θα υποβάλει σχετικό πόρισμα, στη σύνθεση της οποίας ξεχωρίζει η συμμετοχή εκπροσώπων των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα σημάδια τόσο από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής όσο και από τις συναντήσεις του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας, Ν. Μηταράκη, με φορείς και τις τοποθετήσεις του επιβεβαιώνουν τα χειρότερα σενάρια. Χαρακτηριστική απ' αυτή την άποψη είναι η πρόσφατη συνάντηση του υφυπουργού με συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ, από τη συνάντηση έγινε φανερό πως πέραν της επικουρικής, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα εφάπαξ αλλά και η κύρια σύνταξη, για την οποία το κυβερνητικό στέλεχος, όσον αφορά το «ανταποδοτικό μέρος» που προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Δηλαδή, όπως και στην περίπτωση της επικουρικής, να μην υπάρχει εγγύηση ούτε για το ύψος της κύριας σύνταξης, τουλάχιστον στο ανταποδοτικό κομμάτι.
Κωδικοποιώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, η ΠΟΠΟΚΠ επισημαίνει:

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (SPOT)

 



Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για να ακουστεί ηχηρά το κεντρικό του σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό», δανεισμένο από τους στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει τρεις μέρες, γεμάτες με έναν πλούτο εκδηλώσεων και δράσεων στις Σκηνές και σε όλους τους χώρους του. Tο μουσικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας στη Νεανική Σκηνή θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λαυρέντη ΜαχαιρίτσαΑύριο Παρασκευή θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.