Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΚΚΕ: Στόχος η δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής απασχολήσιμων, για τη διαλογή από τους εργοδότες (VIDEO)

 

Πηγή: Eurokinissi

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης της Λισαβόνας, με  πλήρη τίτλο: «Σύμβαση για την αναγνώριση των προσόντων σχετικών με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Περιοχή», το οποίο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Πέμπτη.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση, που συνάντησε την κατακραυγή των φοιτητών στις πολύμηνες κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο για τα Ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση «ολοκληρώνει» το έγκλημα σε βάρος των σπουδών και του μέλλοντος των φοιτητών.

Η ΠΕΙΘΩ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 


Για μέρες το κατά Λύτρα ανάγνωσμα, που περιλάμβανε πλούτο, διασημότητα, έμφυλα δικαιώματα,  απασχόλησε τα μέσα ενημέρωση και κοινωνικής δικτύωσης, σχεδόν αποκλειστικά,  με τους συνήθεις προβληματισμούς  στα όρια που επιτρέπει η κυρίαρχη προπαγάνδα, για να αναδειχτούν οι ευαισθησίες των κυβερνώντων και η ποιότητα της δικαιοσύνης. Στα ίδια μέσα οι κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ αξιώθηκαν ελάχιστης έως μηδενικής  προσοχής, και οι φωτιές που ολοκληρώνουν καταστροφές των προηγούμενων χρόνων παρουσιάζονται ως  δικαίωση του αφηγήματος της κλιματικής αλλαγής που η προσωπική ευθύνη του καθενός δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά. Γεγονότα που προβάλλονται στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας επιλέγονται, περιγράφονται  και σχολιάζονται πάντα με στόχο τη διαμόρφωση συνειδήσεων που καταξιώνει   την κυρίαρχη εξουσία. Γιατί έτσι χειραγωγούνται συνειδήσεις για να καταστέλλονται εν τη γενέσει τους τυχόν διαμαρτυρίες.
 
         Με τον ίδιο στόχο και όλοι ετούτοι που ντε και καλά ενεργούν σαν αντιπολίτευση και δεν απορρίπτουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες,  αλλά κάθε φορά θέλουν εγγυήσεις για την επιτυχία τους, που τις ανακαλύπτουν στην αλλαγή φρουράς στον κυβερνητικό θώκο. Από κοντά και οι ψύχραιμοι και νηφάλιοι που επικαλούνται αντικειμενικότητα, ιδιαίτερα όταν επιστρατεύουν μαθηματικά νούμερα, για να συμβουλεύουν και να προωθούν ξεκάθαρα την αποδοχή μιας  κατάστασης στην οποία δεν υπάρχει εναλλακτική. Δημοσιογράφοι και influencer, διανοούμενοι και πολιτικοί μοιράζονται ρόλους, δημιουργούν την ιδανική εικόνα μιας εφιαλτικής πραγματικότητας.  Και κάπως έτσι η  δημόσια συναίνεση για το  status quo εξακολουθεί να κατασκευάζεται με πολύ υψηλό βαθμό επιτυχίας.

ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Χορηγός στο ... rebranding της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας

 

Μια αποκαλυπτική ματιά στην ομιλία του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, στη διάσκεψη του ιδρύματός του

 

Eurokinissi

Μια πολιτική πλατφόρμα βγαλμένη μέσα από τα πρώτα συρτάρια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην «1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που διοργάνωσαν τα Ινστιτούτα Τσίπρα και Ζάεφ στην Αθήνα τη βδομάδα που πέρασε (βλέπε και σελ. 16). Το σύνολο της ομιλίας ήταν ένα ...περιβόλι, αλλά θα σταθούμε στα σημεία που έδωσαν το στίγμα όχι μόνο της παρέμβασης Τσίπρα, αλλά συνολικότερα της διήμερης διάσκεψης στην Αθήνα.
Εμπροσθοφυλακή της πολιτικής ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε φανατικά τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών και τον ρόλο της στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων. Στην ένταξη δηλαδή όλων των κρατών της Βαλκανικής στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ανταγωνιστικά προς την επιρροή που ασκούν στην περιοχή η Ρωσία και η Κίνα.

Οπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα η σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στην περιοχή μας (...) Ο μόνος δρόμος όχι μόνο για το ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά για το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας αυτό καθαυτό, είναι ο σεβασμός της Συμφωνίας».

Η αλήθεια είναι ότι η Συμφωνία ήταν «κατά παραγγελία» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η «νέα εποχή σταθερότητας και ειρήνης» που λέει ο Τσίπρας δεν ήρθε ποτέ, αντίθετα η Συμφωνία έβαλε την περιοχή ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ παρέμειναν ζωντανά τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, που φουντώνει ξανά με τη νέα ηγεσία της γείτονα χώρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι της «ΦΙΕΡΑΤΕΞ ΑΕ» στην ΠΕ Κιλκίς

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Επίκαιρη Ερώτηση για τους εργαζόμενους της «ΦΙΕΡΑΤΕΞ ΑΕ» στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς που είναι σε διαθεσιμότητα κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που υπογράφει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Οι εργαζόμενοι στα βαφεία-πλεκτήρια της εταιρείας ΑΦΟΙ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ ΑΕ ΒΑΦΕΙΑ-ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ "ΦIEPATEΞ AE" στην ΠΕ Κιλκίς είναι τα τελευταία θύματα της πολυδιαφημισμένης καπιταλιστικής ανάπτυξης, της πολιτικής σταθερότητας και των ελεύθερων ευρωπαϊκών αγορών, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 5/6/2024 και έως τα τέλη Ιούνη, ενώ η εργοδοσία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το καθεστώς διαθεσιμότητας να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης.