Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

“Χαράτσι” (=ειδικό τέλος) στους πολίτες απο τον Δήμο Ωραιοκάστρου για να κτίσει σχολεία!



Κατά το χθεσινό ΔΣ στο δήμο Ωραιοκάστρου τέθηκε απο την δημοτική αρχή η επιβολή ειδικού τέλους σε όλους του λογαριασμούς της ΔΕΗ ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορεσει η δημοτική αρχή να κατασκευάσει σχολεία.
 

Ένα άγριο "χαράτσι" χαρακτήρησε το ειδικό τέλος που ψήφισε η πλειοψηφία του δήμου, το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα οι περισσότεροι ζήτησαν απο τον δήμαρχο να το παρει πίσω, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.
 

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν τεραστια προβλήματα  ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σε μια περίοδο που η κοινωνική πολιτική του κράτους δεν υπάρχει, που συμπολίτες μας είναι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα στοιχειωδώς απαραίτητα, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη επιβάλλοντας ένα ειδικό τέλος (= χαράτσι) σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
 

Το "χαράτσι" αυτό ανέρχεται στο ποσό των 0,30 ευρώ/τ.μ ετησίως ανά ηλεκτροδοτουμενο χώρο που θα εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.