Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Γιατί χτυπά η ΕΛ.ΑΣ. ακινητοποιημένους πολίτες; – Χρυσοχοΐδης: Δε βγάζω συμπεράσματα από ένα περιστατικό

 


Δημοσιογράφος: Γιατί έπρεπε να χτυπηθεί ένας άνθρωπος που ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος;
Χρυσοχοΐδης: Δεν είστε ο Συνήγορος του Πολίτη. Δε βγάζω συμπεράσματα από ένα περιστατικό.

Ο Υπουργός Προ-Πο μίλησε χτες στο Μέγκα σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε για το νέο “ηπιότερο δόγμα” της ελληνικής αστυνομίας και φρόντισε να δώσει ένα ρεσιτάλ πολιτικής αλαζονείας και βοναπαρτισμού, δίνοντας ελάχιστα πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου (Ράνια Τζήμα).

Μεταξύ πολλών μαργαριταριών, ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι η πρόβλεψη για οριοθέτηση των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων γίνεται “για το καλό τους” και την ασφάλειά τους και όχι για να περιορίσει την κάλυψη των γεγονότων. Ότι ο νόμος για τις διαδηλώσεις “προστατεύει τους διαδηλωτές” και το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν από τους προβοκάτορες. Και ότι η κυβέρνηση θέλει να διαδηλώνουν όλοι, χωρίς όμως να καταλύεται η κοινωνική-οικονομική ζωή της χώρας.

Covid-19: Η Κούβα αποκτά ικανότητα παραγωγής 100 εκ. δόσεων εμβολίου

 

Covid-19: Η Κούβα αποκτά ικανότητα παραγωγής 100 εκ. δόσεων εμβολίου

Covid-19: Η Κούβα αποκτά ικανότητα παραγωγής 100 εκ. δόσεων εμβολίου

Ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εμβολιασμών της Κούβας Finlay, Vérez Bencomo, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου προς διαπιστευμένα ξένα πρακτορεία στην Αβάνα, ανακοίνωσε ότι η Κούβα αποκτά την ικανότητα παραγωγής 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Soberana 02 κατά του ιού Sars-Cov-2.

Covid-19: Η Κούβα αποκτά ικανότητα παραγωγής 100 εκ. δόσεων εμβολίου
Από την υπογραφή συμφωνίας για το εμβόλιο Soberana 02 μεταξύ Κούβας και Ιράν

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι ο στόχος είναι η ικανοποίηση των εσωτερικών αναγκών της Κούβας αλλά και όσων χωρών έχουν εκδηλώσει, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον να αποκτήσουν το εμβόλιο, όπως το Βιετνάμ, το Ιράν, η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και η Ινδία, όταν αυτό περάσει επιτυχώς όλες τις δοκιμές.

Κάτω απ' τη «σκόνη»

 

Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου 
 

Στον αχυρώνα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ καβγάδισαν ξανά την Τετάρτη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Ποιος ο λόγος; Να αποδείξουν ποιος «κάνει κωλοτούμπες στα εθνικά και ποιος δείχνει σοβαρότητα», ποιος είναι «ανεύθυνος» και ποιος «υπεύθυνος», ποιος «έμεινε στις προθέσεις» και ποιος υλοποίησε τα όσα περιλαμβάνει η πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Γιατί όλα αυτά ήταν βέβαια υποσημείωση στο «περιθώριο» της «διακομματικής σύμπλευσης μεταξύ των περισσότερων κομμάτων» που όχι άδικα διαπίστωνε ο πρωθυπουργός, μετά και τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε όπου χρειαστεί την κυβέρνηση», με μόνη προϋπόθεση αυτή να αποδείξει πως «χειρίζεται τα εθνικά θέματα, τα Ελληνοτουρκικά πρωτίστως, με εθνική σοβαρότητα».

Ο πιο ωμός και χοντροκομμένος φεύγει από την Ουάσινγκτον μα οι κίνδυνοι παραμένουν – Ο Αμερικανός κομμουνιστής Victor Grossman σχολιάζει την εισβολή στο Καπιτώλιο

 


Σε αυξανόμενο βαθμό το μέλλον της πατρίδας μου σκοτεινιάζει από την τεράστια απληστία και το φυλετικό μίσος, από τον έρωτα προς τη βία και την εξάπλωση σε μακρινές ηπείρους. 

O δημοσιογράφος και συγγραφέας Victor Grossman είναι ένας από τους γνωστότερους και από τους ελάχιστους πια εν ζωή “αποστάτες” από τις ΗΠΑ στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, καθώς λιποτάκτησε τη δεκαετία του ’50 από τον αμερικανικό στρατό λόγω των κομμουνιστικών του πεποιθήσεων, καταφεύγοντας στην τότε ΓΛΔ, ζώντας έκτοτε στη Γερμανία. Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην υπερατλαντική του πατρίδα, ο Grossman σχολιάζει με λεπτή ειρωνεία τις ομοιότητες μεταξύ των τραμπούκων και ομοϊδεατών τους της δικής του νεότητας, καθώς και τις φρούδες ελπίδες όσων θεωρούν πως η αύξηση του “ευγενικού” Τζο Μπάιντεν, θα μας επιτρέψει “να ανασάνουμε”.

Σκοπός να επιβληθεί η αντιλαϊκή πολιτική “δια πυρός και σιδήρου” - Η καταστολή δεν θα περάσει!

 

 

Να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική “δια πυρός και σιδήρου” είναι ο σκοπός της κυβέρνησης με το σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων», τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και υπογραμμίζει πως η καταστολή δεν θα περάσει! Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κυβερνητικό σχέδιο “διαχείρισης των συναθροίσεων”, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική “δια πυρός και σιδήρου”. Το ίδιο άλλωστε κάνει και με την ίδρυση “πανεπιστημιακής αστυνομίας”. Είναι ενδεικτικό πως το κυβερνητικό σχέδιο, όπως και το προεδρικό διάταγμα που προηγήθηκε, υπερβαίνουν ακόμη και διατάξεις αυτού του αντιδραστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, λύνοντας ακόμα περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για τον περιορισμό, την απαγόρευση και τη διάλυση των συγκεντρώσεων.

«…ο Λένιν είναι της γενιάς μας άνθρωπος…»

 


Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου 500 Κροίσοι, το
0,000066% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχουν πλούτη τριπλάσια από την Αφρική των 65 χωρών και των 1,3 δις κατοίκων…   

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου η περιουσία του 1% των πλουσιότερων πολιτών του κόσμου αντιστοιχεί σε ποσό υπερδιπλάσιο του αθροιστικού πλούτου των 6,9 δισεκατομμυρίων λιγότερο πλούσιων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ένα ερώτημα πλανάται  πάνω από την Ευρώπη των 120 εκατομμυρίων φτωχών και απόκληρων.

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από την Ελλάδα της καταχνιάς, της κατάθλιψης, της αιθαλομίχλης, της κρίσης, της πανδημίας, των Μνημονίων: «Τι να κάνουμε;»…

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, σε άλλες (;) συνθήκες το ερώτημα είχε τεθεί και είχε απαντηθεί από τον άνθρωπο που σήμερα συμπληρώνονται 97 χρόνια από τον θάνατό του, στις 21 Γενάρη 1924: Τον Λένιν.

Κατ’ αρχάς, όμως, τι σόι άνθρωπος, τι σόι τύπος ήταν ο Λένιν, ώστε να αξίζει να δώσουμε βάση στην άποψή του για το «τι να κάνουμε» εμείς σήμερα;

«Λένιν, ο πιο ανθρώπινος άνθρωπος»,

έγραφε μετά τον θάνατό του ο Μαγιακόφσκι. Αλλά ο Μαγιακόφσκι λάτρευε τον Λένιν και ίσως δεν θα μπορούσε να είναι αντικειμενικός στην κρίση του.