Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εκδηλώσεις ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και την άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών

 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
 

Παραλία Σαράντη
Παραλία Σαράντη
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις - εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια που περιλαμβάνουν την άναρχη εγκατάσταση των ΑΠΕ στο πλαίσιο της πολυδιαφημισμένης «πράσινης ανάπτυξης», της υλοποίησης του πράσινου new deal με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου κυριολεκτικά πάνω σε καμένο έδαφος.

Η Τομεακή Επιτροπή Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ οργάνωσε εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 21 Αυγούστου στην παραλία Σαράντη με θέμα την άναρχη εγκατάσταση των ΑΠΕ στη Βοιωτία και την «πράσινη ανάπτυξη». Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντώνης Τουλουμάκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Θήβας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» μέλη της Επιτροπής Πολιτών Χωστίων - Σαραντίου ενάντια στις ανεμογεννήτριες, δεκάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, όπου εδώ και πολλούς μήνες έχουν αναπτυχθεί αγώνες ενάντια στην επέκταση των ΑΠΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της Βοιωτίας.

«Το ΚΚΕ, όπως κάνει και πανελλαδικά, στηρίζει τον αγώνα του λαού της Βοιωτίας για να μπει φρένο στην άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή, που είναι στο όριο του υπερκορεσμού, να μην υπάρξει καμιά παραπέρα επέκταση πουθενά. Στηρίζει τα αιτήματα για τη διεκδίκηση μέτρων αποκατάστασης από τις επιπτώσεις που έχουν τα έργα εγκατάστασης και τον αγώνα για την προστασία των δασών και περιουσιών από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των πληγέντων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ Μέτρα με άξονα την ατομική ευθύνη για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης

 


Θα ισχύουν από 13 Σεπτέμβρη έως 31 Μάρτη

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Μέτρα για την πανδημία με βασικό άξονα την ατομική ευθύνη, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτέμβρη έως 31 Μάρτη και αφορούν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων εργαζομένων στην εργασία, χώρους ψυχαγωγίας, σχολεία και Πανεπιστήμια με βασικό χαρακτηριστικό τη μετάθεση της ευθύνης στους ίδιους τους πολίτες, προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει την ανυπαρξία μέτρων, σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τη μη ενίσχυση του Εθνικού συστήματος υγείας. 

Ειδικότερα, ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το μέτρο της αναστολής της εργασίας σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε δομές Πρόνοιας που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετατρέποντας το όπλο του εμβολίου σε μέτρο προώθησης αντεργατικών μέτρων και καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Επιασε πάτο

 

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπει σε φάση νέας έξαρσης της πανδημίας και οι προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο να γίνουν ξανά ανεξέλεγκτοι οι επιδημιολογικοί δείκτες δίνουν και παίρνουν. Αντί όμως η κυβέρνηση Μπάιντεν να πάρει μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, οι ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας ετοιμάζονται να αυξήσουν τα ασφάλιστρα για τους μη εμβολιασμένους, προκειμένου να μειώσουν τα κόστη, σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των νοσηλειών. Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι «αποκλειστικότητα» των ΗΠΑ, αφού τα ίδια γίνονται σε όλα τα κράτη, απ' όλες τις κυβερνήσεις. Ο κυνισμός τους ξεπερνάει κάθε όριο όταν επικαλούνται τα «δημοσιονομικά όρια» και τις «αντοχές της οικονομίας» για να δικαιολογήσουν την απουσία μέτρων ουσιαστικής προστασίας του λαού, την ώρα που αποθεώνουν την ατομική ευθύνη και την αυτοπροστασία, κρύβοντας πίσω από εκεί τις τεράστιες κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες. Κι αυτό γίνεται ακόμα πιο προκλητικό όταν ακούει κανείς τον Μπάιντεν, στο τρίτο κατά σειρά διάγγελμα σ' ένα εξαήμερο, να λέει ότι «οι εκτιμήσεις για το κόστος του πολέμου στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια κυμαίνονται από τουλάχιστον 1 τρισ. δολάρια μέχρι 2 τρισ. δολάρια. Πρόκειται περίπου για 150 - 300 εκατομμύρια δολάρια τη μέρα». Οι «προτεραιότητες» των αστικών κυβερνήσεων και δη στην πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη είναι εμφανέστατες, επιβεβαιώνοντας ότι το σύστημά τους έχει πιάσει πάτο, είτε πληρώνει για να σκοτώνει, είτε σκοτώνει επειδή δεν πληρώνει...

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το “Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα” τιμούν τα “θύματα ναζισμού και σταλινισμού”…

 


Το βασικό “θύμα” του κομμουνισμού ήταν ο φασισμός, η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ και όσοι την κανάκεψαν πολιτικά για να την στρέψουν ενάντια στη Σοβιετική Ένωση. Λογικό και επόμενο να κερδίζουν λοιπόν τη συμπάθεια των σημερινών αστικών δυνάμεων, που ξαναγράφουν την ιστορία στα μέτρα τους…

Πριν από μερικά χρόνια -όχι πολύ παλιά- οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αρνούνταν να στοιχηθούν με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο της ΕΕ που εξίσωνε τον φασισμό με τον κομμουνισμό και υιοθετούσε τη λογική των δύο άκρων. Είτε γιατί ήταν τέτοια η τότε τακτική του κόμματός τους (“σεμνά και ταπεινά”), είτε γιατί ήταν ακόμα βιολογικά παρούσα η γενιά της Αντίστασης – Αντιφασιστικής Νίκης και πιο νωπές οι μνήμες, που υπαγόρευαν αυτή τη θέση -ή αυτόν τον ελιγμό, αν προτιμάτε- που “νηφάλις φωνές” τύπου Άδωνι θα τον απέδιδαν στην… “ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς” στη χώρα μας, που οφείλει να ηττηθεί.

Η μάχη τώρα ξεκινάει!

 

 

Εννιά μέρες μάχη να σώσουν ό,τι ήταν δυνατόν να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα. Ζωές, σπίτια, περιουσίες, ένα έστω δέντρο. Ο λαός της βόρειας Εύβοιας αναμετρήθηκε με την καταστροφή μόνος του, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, με τον κρατικό μηχανισμό να αποκαλύπτει όλη του τη γύμνια και την επιλεκτική «ανικανότητα», όταν πρόκειται για τις δικές του ανάγκες. Ο αγώνας για να ζήσουν στον τόπο τους τώρα ξεκινάει!

Χρόνος δεν υπάρχει ούτε για να μετρήσουν τις πληγές τους. Στα δικά τους χέρια βρίσκεται τώρα ο αγώνας για όλα όσα είναι ανάγκη να γίνουν.

Για αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να έχουν ξεκινήσει χτες. Τα χωριά τους πνίγονταν τον καιρό που το παρθένο δάσος συγκρατούσε τόνους νερού, η καταστροφή του ξέρουν καλά τι σημαίνει για τον συνήθως βαρύ χειμώνα στη βόρεια Εύβοια.