Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα


 

«Στερεύουν τα λόγια από την αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα, σε κατάστημα των "Jumbo"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Καταγγέλλει πως «την ίδια στιγμή που συνάδελφοι εργαζόμενοι αντί για το καθημερινό μεροκάματο βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία ύστερα από την πτώση ασανσέρ, η εργοδοσία διατηρεί το κατάστημα ανοιχτό και η αστυνομία που ήρθε αργοπορημένη, κάθεται προς το παρόν σούζα και δεν κλείνει τον χώρο δουλειάς.

Οι συνάδελφοι των τραυματισμένων εργαζομένων είναι σοκαρισμένοι, οι πελάτες αποχωρούν αλλά η κερδοφορία της επιχείρησης ξεπερνάει τον πόνο, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η ένταση της καταστολής απέναντι στο ΚΚΕ θα πέσει στο κενό!


Η επίθεση του αστικού κράτους στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και ειδικά στην πολιτική του πρωτοπορία δεν σταματά ποτέ.

Είναι λογικό και επόμενο η επίθεση αυτή να κλιμακώνεται και να αναβαθμίζεται, όσο εντείνονται οι δυσκολίες, οι αντιθέσεις και τα αγιάτρευτα αδιέξοδα του συστήματος, που προσπαθεί να προλάβει τους αποφασιστικούς αγώνες του εργαζόμενου λαού με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή.

Τέτοιο στοιχείο κλιμάκωσης αποτέλεσε η πρόσφατη κλήση του Βάλσαμου Συρίγου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σε δίκη στις 19.12.2022. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει μαζικούς πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών σπιτιών, προφανώς ενοχλεί το γεγονός ότι τον Οκτώβρη του 2019 και μέρα πανεργατικής απεργίας, η μαζική παρέμβαση σωματείων και φορέων απέτρεψε τον πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Δίπλα στις γνωστές προσπάθειες συκοφαντικής επίθεσης στη συνδικαλιστική δράση, με κατηγορίες για παράνομη βία κ.λπ., στην κλήση του Β. Συρίγου σωρεύεται και η κατηγορία ότι έπαιξε «καθοδηγητικό ρόλο» στη διατάραξη κοινής ειρήνης και ότι «προκάλεσε σε άλλους την απόφαση» να πρωτοστατήσουν στη λαϊκή κινητοποίηση. Στοχοποιούνται δηλαδή ο πρωτοπόρος ρόλος και η δύναμη των κομμουνιστών να πρωτοστατούν και να πετυχαίνουν την οργάνωση των εργαζομένων, τη συλλογική διεκδίκηση των αναγκών τους.

ΣΥΡΙΖΑ: "απ' την βαθιά υπόκλιση οι σπόνδυλοι κλειδώσαν"


Πηγή: Associated Press

 

"Ότι κι αν λένε στο εσωτερικό, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το σωστό μαζί με άλλους 499". Τα λόγια ανήκουν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εξέχοντα ΝΑΤΟικό πανελίστα, Δημήτρη Καιρίδη.

Αναφέρεται στην υπερψήφιση από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ ενός ανατριχιαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που ενδεικτικά:

- Επικροτεί την απόφαση της ΕΕ και των κρατών-μελών να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία»

- Ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία»

- Καλεί σε συντονισμό τις κυβερνήσεις ως και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

- "Τραβάει το αυτί" σε όσες κυβερνήσεις δεν στέλνουν την "απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια" που θα συμβάλει -άκουσον-άκουσον!- στη συντόμευση του πολέμου!

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 8 - 9 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 8 - 9 Οκτώβρη 2022:

 

  • Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία: Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής. 
  • Γενική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη - Ξεσηκωμός για αυξήσεις στους μισθούς, ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό! Καμία «προσαρμογή» στην ενεργειακή φτώχεια. 
  • Αντιθέσεις στην ΕΕ για την ενέργεια: Ολο και πιο δύσκολο το παζάρι για τους συμβιβασμούς 
  • Ελληνοτουρκικά: Επικίνδυνη κλιμάκωση με σφραγίδα «Νατοϊκής συνοχής»
  • Καπιταλισμός ή σοσιαλισμός; Μια διαπάλη με αφορμή την πολιτική - πολιτιστική παρέμβαση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή 
  • Εξεταστική για τις υποκλοπές: Απλετο φως ή βαθύ σκοτάδι; 
  • Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ - Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Την Κυριακή η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης.