Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Της εκδιδομένης κυβέρνησης η απλωμένη παλάμη



tsipra kina



Υφος χαλαρό, βλέμμα διερευνητικό, αλλά και πολλά υποσχόμενο, κίνηση χαλαρή με μία δόση γοητευτικής κούρασης, ντύσιμο casual… To στυλ είναι μανιέρα ή αλλιώς τυφλοσούρτης. Το υιοθετεί κάποιος και με αυτό μπορεί να γίνει από playboy, ήρωας βίπερ, μέχρι ντήλερ και γιατί όχι πρωθυπουργός. Βέβαια, σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν βασικές διαφορές στο «εμπόρευμα» και τα αποτελέσματα που παράγονται μετά την πώληση, την απομάκρυνση από το ταμείο και την κατανάλωσή του. Αν είναι κανείς playboy διαχειρίζεται το σώμα του, αν είναι ντήλερ διαχειρίζεται ένα προϊόν προς πώληση, αν είναι πρωθυπουργός διαχειρίζεται τις τύχες μιας χώρας η οποία, αλλοίμονο, δεν είναι ιδιόκτητη και αποτελείται από μερικά «πράγματα» που δεν τα βάζεις στο βαλιτσάκι σου για να τα επιδείξεις.

Τελευταία, λόγω έκτακτων αναγκών, γεννήθηκε και το επάγγελμα του πρωθυπουργού – ντήλερ. Επάγγελμα με καλή προοπτική πωλήσεων, αλλά με κακή προοπτική μακροχρόνιας καριέρας. Εκείνος που θα το επιλέξει (ή μήπως εκείνος τον οποίον θα επιλέξουν;) ξέρει ότι η δουλειά πρέπει να γίνει γρήγορα, το deal να είναι αποτελεσματικό και μετά να παραδώσει το βαλίτσα σε άλλον…. Η δημόσια έκθεσή του πρέπει να είναι σύντομη ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες μαζικής δυσαρέσκειας, κάτι που δεν θα συνέφερε κανέναν, ούτε των  πωλητή, ούτε τον αγοραστή.

«Εκαψε» τους συνταξιούχους και τώρα υπόσχεται «ισοδύναμα»!



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Εκαψε» τους συνταξιούχους και τώρα υπόσχεται «ισοδύναμα»!


 
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα

Με αοριστολογίες για επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΕΝΦΙΑ προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή όσων χάνουν το ΕΚΑΣ



To παραμύθι των «ισοδύναμων» ανασύρει ξανά από τις ντουλάπες της εξαπάτησης η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεφύγει από την αγανάκτηση των χαμηλοσυνταξιούχων, που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ καταδικάζονται να ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση. Ετσι, χτες, μια βδομάδα σχεδόν από την έναρξη της ρύθμισης για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, δήλωσε σε συνέντευξη ότι το υπουργείο εξετάζει την επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ ή του ΕΝΦΙΑ.



Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας δεν πρωτοτυπούν. Αφού πρώτα έκοψαν το ΕΚΑΣ, αφού για μήνες διακινούσαν τους ισχυρισμούς ότι το εισόδημα των συνταξιούχων δεν θα μειωθεί, ότι οι όποιες μειώσεις θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν στα υψηλά εισοδήματα, τώρα, μετά το νέο χαράτσι, το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται ότι αναζητά «ισοδύναμα» για να ανακουφίσει τάχα τα θύματα της πολιτικής της.