Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Μήνυμα μαχητικής οργανωμένης απάντησης σε εργοδοσία - κυβέρνηση – ΕΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαχητική απάντηση ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο έδωσαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια όπου μίλησε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. (Διαβάστε παρακάτω όλη την ομιλία)

Ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή με τους εργαζόμενους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο - Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω», «Όχι στα χαράτσια και στις περικοπές - Αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές», «Με ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, φτώχεια κι ανεργία - Κέρδη για να έχει η πλουτοκρατία». (Δείτε εδώ video).

Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ ανέγραφε: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας - Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας» και ακολουθούσαν τα μπλοκ των Σωματείων.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που περιέχει το πολυνομοσχέδιο και τα οποία προδιαγράφουν ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, παραπέρα περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και άλλα δικαιώματα.

Τόνισαν ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει «λαγούς με πετραχήλια». 
Αντίθετα πρέπει να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης και να δυναμώσουν την πάλη τους απέναντι σε εργοδοσία -κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Μας γνωρίζετε. Μας εμπιστεύεστε;





Από herko στο Ιούν 14, 2018 Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

«…είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο…»
Μπ. Μπρεχτ

Ο πρώτος εικονιζόμενος, είμαι ο Λαπαβίτσας. «Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι αυτό που λέμε δείγμα τυπικό». Τίποτα περισσότερο από Βαρουφάκης σε έκδοση Λαπαβίτσα. Δηλώνω καθηγητής πανεπιστημίου του Λονδίνου. Βέβαια κι ο… Κατρούγκαλος, καθηγητής πανεπιστημίου είναι.

Η δεύτερη είμαι η… Νάντια. Με ξέρετε σαν «κάλπικη δεκάρα». Όταν ήμουν υπουργός της κυβέρνησης με τους συντρόφους των ΑΝΕΛ – κυβέρνηση που σας την φορέσαμε μέχρι σήμερα, έτσι ήθελα να με φωνάζουν οι καθαρίστριες.
Η δική μου περίπτωση είναι πιο ιλαροτραγική. Εγώ, διέσπασα το ΚΚΕ το 1989 εξαιτίας του τρίτου και του τέταρτου εικονιζόμενων που ήθελαν να πάει το ΚΚΕ δεξιά. Για μερικά χρόνια έλεγα πως αυτοί είναι χαλασμένοι αριστεροί κι εγώ συνέχισα να θέλω να πάει το ΚΚΕ αριστερά, απ’ έξω όμως. Και σήμερα θέλω να πάει το ΚΚΕ αριστερά – στο σταυρό που σας κάνω. Εν τω μεταξύ πήγε ο Σύριζα «αριστερά» κι έτσι εγώ βρέθηκα (2007), με τους άλλους που δεν χώνευα, τα βρήκαμε μια χαρά και μ’ έκαναν και υπουργό. Παραμονές των εκλογών του ’15 είχα κάνει την βαρυσήμαντη δήλωση, που έμεινε στην ιστορία:
«Δεν θα έχει λόγο ύπαρξης το ΤΑΙΠΕΔ, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Όπως ξέρετε το ΤΑΙΠΕΔ είναι εκείνο που μέσω του οποίου ξεπουλιούνται όλα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει ημερομηνία λήξης


Eurokinissi
«Η "κόκκινη γραμμή" που διαπερνά το νομοσχέδιο είναι η υποταγή όλων σε αυτό που έχετε υπέρτατο στόχο, τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, τη στήριξη των επενδύσεων, άρα στην ικανοποίηση και θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ειδικός αγορητής του Κόμματος στο πολυνομοσχέδιο, δίνοντας απάντηση στην αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.
 Ο Ν. Καραθανασόπουλος στη συνέχεια παρέθεσε μια σειρά από παραδείγματα τα οποία δείχνουν τη νέα σφαγή που έρχεται και κάνουν «φύλλο και φτερό» τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι «δεν υπάρχουν αντιλαϊκά μέτρα στο νομοσχέδιο», ότι «τελειώνει η λιτότητα» κ.λπ.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «μέτρα και "αντίμετρα" κάνουν μία αναδιανομή από τους λιγότερο φτωχούς προς τους εξαθλιωμένους, δηλαδή ζητάτε από λιγότερο φτωχούς να πληρώσουν την επιβίωση των εξαθλιωμένων». Επισήμανε ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο «οι εργαζόμενοι από 1/1/2019 θα χάσουν 2,9 δισ. ευρώ» και ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία θα δώσουν λιγότερες συντάξεις κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2019. Δηλαδή, από 28,7 δισ. ευρώ που θα δώσουν το 2018, το 2019 θα δώσουν 25,5 δισ. ευρώ». Και πρόσθεσε πως «μεσοσταθμικά αυτή η μείωση είναι 11%», που σημαίνει πρακτικά ότι οι συνταξιούχοι το 2019 θα χάσουν το λιγότερο 1,3 συντάξεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για τη συμφωνία Ελλάδας - FYROM



Σε ανακοίνωσή του, για τη συμφωνία Ελλάδας - FYROM, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: 

«Η συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει τη σφραγίδα τους και υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αυτός ο στόχος προκύπτει ξεκάθαρα από το κείμενο της συμφωνίας και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να τη χαιρετίσουν ήταν το State Department, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, με τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί "Μακεδόνα πολίτη" και "Μακεδονικής γλώσσας", που αποτελούν το "σπέρμα" του αλυτρωτισμού.

Πού είσαι ΝΑΤΟ που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος


Πανηγύρισαν όλοι οι έχθροι των βαλκανικών λαών, από τους Γερμανούς του ναζιστικού σχεδίου για μετατροπή της βαλκανικής σε πίσω λαχανόκηπο της ενωμένης υπό το ράιχ Ευρώπης, ως το ΝΑΤΟ των βομβαρδισμών, που εφάρμοσε ακριβώς αυτό το σχέδιο.




Η μηχανή των θηριωδών γεωστρατηγικών καπιταλιστικών συμφερόντων δούλεψε στο φουλ για τον εκλεκτό της, Αλέξη Τσίπρα. Ο πόλεμος του νατοϊκού αλόγου -για να παραφράσω τη μετονομασία του αγάλματος του σκοπιανού Μεγαλέξανδρου σε πολεμιστή του αλόγου (;)-, Αλέξης ο μικρός (νεαρός) ο μέγας (κατά ΝΑΤΟ ,ΕΕ, κλπ) θα διεκδικήσει δικαιωματικά και το Νόμπελ της Ειρήνης καθώς είναι πιο προβλέψιμος μαζί με το Ζάγεφ, απ’ ό,τι το πυρηνικό δίδυμο Τραμπ- Κιμ. Άλλωστε ο ίδιος στο διάγγελμά του είπε ότι η Ελλάδα αποκτά πάλι ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, κάτι σα σεφ που ξέρει τα συστατικά της διαβόητης εδώ και εκατό χρόνια insalata Macedonia, και μας άφησε να ψάχνουμε πότε ήταν η προηγούμενη φορά που τον είχε.

«Ατόφια» ευρωατλαντική


 
Πηγή: Eurokinissi

Μια πλήρης επιβεβαίωση ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από «συστατική επιστολή» για την ένταξη της γείτονος σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και για να προχωρήσουν παραπέρα τα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, είναι τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, για τη συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος, εξάλλου, «δεν έκρυψε λόγια» σε σχέση με αυτό το πραγματικό και μόνο «μεδούλι» της συμφωνίας, καθώς ξεκίνησε το διάγγελμά του λέγοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν από την αρχή «να πρωτοστατήσει στην ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας» και «να εδραιώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα Βαλκάνια», έτσι όπως αυτός περνάει μέσα από τις «διευθετήσεις» στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών σχεδίων στην περιοχή, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που θέλει να αναβαθμιστεί στη «βαλκανική ενδοχώρα» και ευρύτερα.

Αποστολές


Η προθυμία και η ικανότητα της σημερινής κυβέρνησης να διευθετεί ζητήματα, βάζοντας την ευρωΝΑΤΟική σφραγίδα πάνω σε κάθε «λύση», είναι αναμφισβήτητες. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι θερμές αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, που ενισχύει την παρουσία των δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών στη Βαλκανική και ανοίγει «παράθυρο» στο ελληνικό κεφάλαιο να αναβαθμίσει το ρόλο του. Οι ίδιοι άλλωστε, με κάθε ευκαιρία, εκθειάζουν και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή τα μνημόνια και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, εκφράζοντας το θαυμασμό τους για το πώς μια «αριστερή» κυβέρνηση νομοθετεί με ρυθμό πολυβόλου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Κι όχι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση δεσμεύεται απέναντι στους ευρωΝΑΤΟικούς συμμάχους της ότι «τα καλύτερα» είναι μπροστά, καθώς όπως είπε ο Ν. Κοτζιάς από τη Μόσχα, πριν φύγει για διακοπές θα λύσει και το Αλβανικό, ενώ άμεσα σχεδιάζει να λύσει και το Κυπριακό, επειδή «καθήκον της διπλωματίας είναι η επίλυση προβλημάτων (...) Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής μας είναι ενεργητική, δημοκρατική και πολυδιάστατη». Με άλλα λόγια, η λίστα με τα προς «επίλυση» ζητήματα δεν έχει κλείσει και αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει την αποστολή να τα διευθετήσει όλα. Να «κλειδώσει» δηλαδή τα ευρωΝΑΤΟικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, διευθετώντας χρόνια ζητήματα, για τα οποία συγκρούονται εδώ και δεκαετίες ανταγωνιστικοί σχεδιασμοί ιμπεριαλιστικών κέντρων και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.