Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση λέει... «κάνουμε το καλύτερο»

 

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ


Την ώρα που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο έλεος της καταστροφής, συνέπεια της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων με την παντελή ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί.

Απέναντι σε αυτά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε και χτες το βράδυ ότι το σχέδιό τους είναι ή το «Τρέξτε να σωθείτε» όταν η φωτιά έχει φτάσει δίπλα στα σπίτια ή το «Μένουμε σπίτι» για όλους τους υπόλοιπους, προκειμένου να μη δημιουργήσουν συνθήκες που μπορεί να ευνοήσουν την πυρκαγιά... Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, πρόκειται για παραλλαγή της άθλιας λογικής της «ατομικής ευθύνης» σε μια προσπάθεια να κρυφτούν οι διαχρονικές ελλείψεις, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση υπηρεσιών, η ανεπάρκεια σε μέσα και υποδομές, η απουσία μέτρων πρόληψης.

Μπροστά σε αυτήν την αθλιότητα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος χτες το πρωί έναν από τους τόπους του εγκλήματος, την Ηλεία, αναλώθηκε σε ανέξοδες διαβεβαιώσεις ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Στο ίδιο μοτίβο, και μπροστά στις διαμαρτυρίες για απουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης την κρίσιμη στιγμή από μια σειρά πύρινων μετώπων, υποστήριξε ότι «είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας», σπεύδοντας να επισημάνει ότι «η κατανομή γίνεται με αξιολογικά κριτήρια». Αργότερα, το απόγευμα, μετέβη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τα βασιλικά κτήματα.

Να μην εφαρμοστεί η «ανθρωποφαγική» εγκύκλιος για τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα

 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην κατάπτυστη εγκύκλιο της κυβέρνησης για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στη σχολική καθαριότητα. Μετά από ανακοινώσεις Σωματείων και Εργατικών Κέντρων τις προηγούμενες μέρες ενάντια σε μια απόφαση που επιβάλλει μέχρι και 2ωρη εργασία σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα δουλειάς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, αντιδράσεις καταγράφονται και στα Δημοτικά Συμβούλια, προκειμένου να μπουν εμπόδια στην κυβερνητική απόφαση.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτούν ο δήμος της πόλης να μην εφαρμόσει την «ανθρωποφαγική» εγκύκλιο της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας ότι αυτή ανοίγει τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης και στη σχολική καθαριότητα, με εργολάβους, ΚΟΙΝΣΕΠ κ.λπ.

Σε ανακοίνωσή της για τη νέα επίθεση στους σχολικούς καθαριστές/στριες, στη σταθερή και πλήρη εργασία, με την εφαρμογή του πρόσφατου αντεργατικού τερατουργήματος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει:

Το εμβόλιο δεν είναι «όπλο» για μείωση μισθολογικού κόστους και απολύσεις


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

 

Το εμβόλιο είναι «όπλο» στα χέρια της επιστήμης για την ανάσχεση της πανδημίας και όχι «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης για μείωση μισθολογικού κόστους, διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και αποθέωση της «ατομικής ευθύνης». Τα παραπάνω διαμηνύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ).

Υπενθυμίζει στη συνέχεια τον αγώνα των υγειονομικών: «Εναν χρόνο πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας, χωρίς να υποταχτούμε μπροστά στον κίνδυνο του "αόρατου εχθρού" και την έλλειψη ή ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας. Μπροστά στο άγνωστο, όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία στελέχωσαν τις κλινικές και ΜΕΘ COVID, σε καθεστώς αναστολής αδειών, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα για την υγεία του λαού μας, ζητώντας μόνο προσλήψεις προσωπικού, κρεβάτια για τους ασθενείς μας, μέτρα και μέσα προστασίας. Γιατροί που εργάζονται υπό καθεστώς υπερεφημέρευσης κι εξαντλητικά ωράρια, νοσηλευτές στους οποίους έχει παγιωθεί η διπλοβάρδια, διοικητικοί και τεχνικοί αποδεκατισμένοι... Αυτές είναι οι δυνάμεις του ΕΣΥ που καλούνται ακόμη και σήμερα να καλύψουν τις κλινικές (όλων των νοσημάτων), τις ΜΕΘ, τις γενικές εφημερίες, τα κέντρα εμβολιασμού και τα τμήματα Covid.

Αντίστροφη μέτρηση

 

  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Καθώς οι μέρες προχωρούν και μένει μόλις ένας μήνας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χτυπάει για άλλη μια φορά «καμπανάκι» για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αποκαλύπτοντας τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης. Τα νέα στοιχεία για τη μετάλλαξη «Δέλτα», που δείχνουν ότι προσβάλλονται μαζικότερα και ταχύτερα οι νεότερες ηλικίες, καθιστούν την κατάσταση πιο κρίσιμη απ' ό,τι πέρυσι.

Τα στοιχεία της Παιδιατρικής Εταιρείας ότι μόνο μέσα σε μια βδομάδα το φετινό καλοκαίρι νόσησαν 2.500 παιδιά, ενώ στα τρία προηγούμενα κύματα της πανδημίας είχαν νοσήσει συνολικά 3.000, είναι ενδεικτικά.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν χωράει καμία επανάπαυση. Επιβάλλεται να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες από σήμερα.