Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Καλώς ήρθε το δολάριο…

 

Καλώς ήρθε το δολάριο… 

 

auschwitz-aoysvits-stratopedo-sygkentrwshs

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο Μοσκοβισί δεν θα καλωσόριζε με αυτήν την έκφραση τον 6ο Αμερικανικό στόλο, αλλά τους πεινασμένους, κατατρεγμένους, βασανισμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες! Επιχειρηματικές δραστηριότητες και κέρδη στην πλάτη των ξυπόλητων! Αυτό είπε αυτό το δίποδο όν, το οποίο κατά παράδοξο τρόπο, όπως και πολλά άλλα, έχουν τη δυνατότητα να ομιλούν! 

Επιχειρηματικές δράσεις είπε ο κανίβαλος και θυμηθήκαμε τις επιχειρηματικές δράσεις των μονοπωλίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζίδων! Το ίδιο πράγμα με τη διαφορά ότι τώρα όλα γίνονται με δημοκρατικό μανδύα! Κέρδη στην πλάτη των στρατιών των πεινασμένων και των εκτοπισμένων από τους πολέμους! Αιχμάλωτοι και τότε, αιχμάλωτοι και τώρα, χωρίς κανένα δικαίωμα να διαλέξουν ούτε καν το στρατόπεδο συγκέντρωσης που θα στοιβαχτούν, ούτε καν τον φούρνο που θα εξαϋλωθούν! Είναι όμως ελεύθεροι σήμερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δημοκρατική ένωση δημοκρατικών κρατών και όχι η Γερμανία του Γ’ Ράιχ! Πάνοπλα «σκυλιά» τότε γύρω τους, πάνοπλα «σκυλιά» και τώρα με τη διαφορά ότι σήμερα ακόμα δεν τους πυροβολούν σε δημόσια θέα, αλλά σε δημόσια θέα τους ξυλοφορτώνουν, τους ρίχνουν δακρυγόνα, τους στέλνουν στα νοσοκομεία με τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης!

«Πρώτα φτιάχτηκαν τα αμπέλια και μετά οι φράχτες και τα σύνορα για να τα χωρίσουν…»




 

«Πρώτα φτιάχτηκαν τα αμπέλια και μετά οι φράχτες και τα σύνορα για να τα χωρίσουν…»


Σ’ ένα κόσμο που ανακυκλώνει με τον πλέον καταστροφικό τρόπο τα αδιέξοδά του, όπου εκατομμύρια ανθρώπων κατακρημνίζονται σε αβύσσους δυστυχίας και ολέθρου, η μαχητική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού και του πολέμου και προς τους μετανάστες – προλετάριους των τριτοκοσμικών εσχατιών της κεφαλαιοκρατίας συνιστά έμπρακτη αντίσταση στον ρατσισμό και τον εθνικισμό-φασισμό, στο σύστημα του κοινωνικού ανταγωνισμού και της ταξικής εκμετάλλευσης,
αποτελεί κρίσιμο τρόπο διαφύλαξης της ανθρώπινης υπόστασής μας, διατήρησης της ελπίδας ότι η γενικευμένη αποκτήνωση δεν είναι αναπόφευκτη, ότι ένας κόσμος καθολικής συντροφικότητας είναι εφικτός. Γιατί αν χαθεί αυτή η ελπίδα, δε θ’ απομείνει τίποτε άλλο από την κυνική υποταγή στους κυρίαρχους κανόνες ενός πολέμου όλων εναντίον όλων!



                                                                                                                                                                                                                           
ELME
Κείμενα σαν το παραπάνω, του -και συνεργάτη μας-  Περικλή Παυλίδη (από τον «τοίχο» του στο fb) μας εκφράζουν και τα υιοθετούμε, όπως και το περιεχόμενο της αφίσας της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την γραφιστική εύστοχη απόδοσή του .


Χιλιάδες πρόσφυγες (και παιδιά ανάμεσά τους) βρίσκονται στους δρόμους υπό αντίξοες συνθήκες, στο κρύο, στη βροχή, ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Χρειάζονται πολλά για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους: τροφή, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Χρειάζονται τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας.


Δεν θα πάψουμε να επανερχόμαστε και να καλούμε τους αναγνώστες μας, φίλους, όλους, να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους που φτάνουν στη χώρα μας.

Μαθήματα τακτικής ... για το ξέπλυμα του βρώμικου κρίματος

 

 

  
  ▬  Τι ήταν αυτό ?? Ο Τσίπρας πήγε στον Χατζηνικολάου ή ο Χατζηνικολάου στον Τσίπρα ?? Κανόνας: Οταν στην πρωθυπουργική συνέντευξη ... αποκοιμιέσαι (και προσπαθείς να την δείς την άλλη μέρα) ... ή ζείς στην "ευτυχισμένη" δημοκρατία ... ή συνέβη ένα ραφινάτο ξέπλυμα. Είναι ο Τσίπρας ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να τον στριμώξει και ένα παιδάκι της έκτης δημοτικού ?? Είμαστε με τα καλά μας ?? 
     
    ▬  Το παιχνιδάκι άρχισε ... με το προσφυγικό. Πάλι καλά που δεν κουβέντιασαν για το μεταναστευτικό ή το λαθρομεταναστευτικό  !! Ο Χατζηνικολάου εξαρχής έθεσε το θέμα ... "οι ευθύνες της κυβέρνησης και οι ευθύνες της άλλης πλευράς" !!! Με λίγα λόγια θα μιλήσουμε απόψε παιδάκια ... για τους κακούς που θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα που αγωνίζεται έχοντας στο πλευρό του μόνο 2-3 καλούς φίλους. Και ποιός είναι ωρέ παιδιά ... ο καλύτερος φίλος της χώρας και του πρωθυπουργού ?? Μα βρέ κουτά ... η πάλαι ποτέ go back κυρία Μέρκελ !!! Τσιμουδιά ο σοβαρός δημοσιογράφος !!!! ... "ναι αλλά η κυρία Τασία" ... ο έγκυρος δημοσιογράφος. Ούτε ο Μήτσος ο Διαμαντίδης τέτοιες ... ασίστ !!! Και ο πρωθυπουργός "σκόραρε" ... "ο πόλεμος στην Συρία είναι το αποτέλεσμα των παράλογων επιλογών της Δύσης" !!! Οταν βαφτίζεις τον ιμπεριαλισμό ... απλά παράλογη επιλογή ... τότε μάλλον ψάχνεις τον "λογικό ιμπεριαλισμό". Αλλά και πάλι τσιμουδιά δεν έβγαλε ο δημοσιογράφος. Δεν θυμήθηκε πως ... απο χρόνια ο Τσίπρας μαζί με τον νεοφιλελέ και αριστεροκεντρώο συρφετό ... υποστήριζαν άμεσα την αμερικανοαντιπολίτευση της Συρίας και έμμεσα τον ISIS. Δεν θυμήθηκε καθόλου πως τον πόλεμο τον κάνουν τα συνεταιράκια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ !!!