Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Βρώμισαν με φασιστικά σύμβολα σχολείο και σπίτι δασκάλου στον Πειραιά

 
 Βρώμισαν με φασιστικά σύμβολα σχολείο και σπίτι δασκάλου στον Πειραιά
 
 
Το παρακάτω ψήφισμα – καταγγελία υπογράφεται – μέχρι στιγμής – από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης» και φυσικά «Η Πρόοδος» μέλος στο ΔΣ της είναι κι ο συνάδελφος. Καταδίκη έχει βγάλει και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. 

Τις ενέργειες των φασιστοειδών καταγγέλλει και το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro», μέλος του οποίου είναι ο εκπαιδευτικός.

Επαινοι


Μέσω του Αντ. Κοτσακά επέλεξε η κυβέρνηση να επαινέσει τα στελέχη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων που συμμετέχουν στα περιφερειακά «αναπτυξιακά συνέδρια». Οπως είπε σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, «οι αιρετοί της ΝΔ συμμετέχουν όλοι και με ενεργό ρόλο» στα περιφερειακά «αναπτυξιακά συνέδρια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελάχιστους περιφερειάρχες, οι περισσότεροι είναι στη ΝΔ, αλλά προς τιμήν τους συμμετέχουν», πρόσθεσε. Τα παραπάνω λέγονταν ταυτόχρονα με την επίσημη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που για να τροφοδοτήσει τον ψευτοκαβγά με τη ΝΔ, σημείωνε για τις «αναπτυξιακές» φιέστες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «απουσιάζει παντελώς από το πεδίο των προτάσεων»... Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι δυνάμεις της ΝΔ σε Τοπική Διοίκηση, επιμελητήρια κ.λπ. είναι μόνιμοι θαμώνες στα «αναπτυξιακά συνέδρια» της κυβέρνησης, αφού μοιράζονται τις ίδιες «αγωνίες» μαζί της σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Στην πράξη, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η απόσταση που χωρίζει τάχα τα «παραγωγικά μοντέλα» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μόνο άβυσσος δεν είναι, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα στελέχη των δυο κομμάτων... Το εξής ένα «μοντέλο» υπερασπίζονται και οι δυο τους: Ανάπτυξη για το κεφάλαιο, φτώχεια και εκμετάλλευση για το λαό.

REVOLTERPIECES – Ο φασισμός ως κοινωνική μερίδα




 
Και δίπλα σου θα έρθει κάποια μέρα, αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.
Στίχοι που είναι γνωστοί σε μεγάλα κοινωνικά κομμάτια, ίσως μεγαλύτερα και από αυτά που ενεργά δρουν ενάντια στον φασισμό, τα οποία κρύβουν μέσα σε λίγες λέξεις μάλλον την ουσία του προβλήματος.
Όσο αντιφασισμό και να κάνεις, αν δεν καταλάβεις την υλιστική πηγή του προβλήματος, είναι σίγουρο οτι δε μπορείς να δώσεις απάντηση σε αυτό.
Η αφήγηση “Εθνική Αντίσταση vs προδότες” ενώ έχει μια προφανή ηθική ιστορική υπόσταση, δεν αναδεικνύει την ταξική, υλιστική αλήθεια.
Ο φασισμός, για τους υλιστές τουλάχιστον, δεν είναι μια αφηρημένη ιδεαλιστική έννοια του κακού, δεν είναι γενικά και αφηρημένα η άρνηση της δημοκρατίας, ούτε αρκεί να αναπαράγουμε χωρίς να κατανοούμε οτι είναι “το μακρύ χέρι των αφεντικών”. Το θέμα είναι να δούμε γιατί υπάρχουν μέρη του κεφαλαίου που προτιμάνε τον φασισμό, για ποιο σκοπό και ποια είναι τα κοινωνικά κομμάτια που έχουν κάθε υλικό συμφέρον από αυτόν.

Το φάρμακο - εμπόρευμα βλάπτει σοβαρά την Υγεία



Τις δυο τελευταίες μέρες παρακολουθούμε σκηνές από την παράσταση «υγιής επιχειρηματική δράση», με πρωταγωνιστές τους «κακούς» φαρμακοβιομήχανους και την «καλή» κυβέρνηση. Πράξη Πρώτη: Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία «Roche» - γνωστή και για τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκπονεί για τις «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» - αποφάσισε να αποσύρει από τη «θετική λίστα» συνταγογράφησης φαρμάκων ένα νέο ογκολογικό φάρμακο για το μεταστατικό μελάνωμα, γιατί όπως η ίδια ανέφερε «δεν τη συμφέρει οικονομικά».

Το φάρμακο, που η τιμή του είναι περίπου 5.500 ευρώ, θα κυκλοφορεί μεν στην ελληνική αγορά, αλλά με όρους που η πολυεθνική θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία από την πώληση του εμπορεύματός της. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να υπερασπίζεται το σκοπό της παραγωγής στον καπιταλισμό, που είναι το κέρδος. Πρόκειται για τον ορισμό της «υγιούς επιχειρηματικότητας», η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των ασθενών και μάλιστα αυτών που κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Αναλαμβάνει ρόλους ΝΑΤΟικού χωροφύλακα στην ευρύτερη Βαλκανική




Ενισχυμένο ρόλο ΝΑΤΟικού χωροφύλακα στον εναέριο χώρο των Βαλκανίων, ζώνη όπου η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία επιδιώκει να εδραιώσει και παραπέρα τον έλεγχό της, κόντρα σε άλλα κέντρα, αναλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε μετά από δηλώσεις του Μαυροβούνιου υπουργού Αμυνας Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς, Ελλάδα και Ιταλία, ως μέλη του ΝΑΤΟ, θα αναλάβουν «σύντομα» την προστασία του μαυροβουνιακού εναέριου χώρου, στο πλαίσιο μίας τεχνικής συμφωνίας που είναι «υπό συζήτηση με τις δύο χώρες».