Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Δεν θα επιτρέψει να βγει στο σφυρί η λαϊκή κατοικία, παρά την απόρριψη σχετικής τροπολογίας από την κυβέρνηση


Από την κινητοποίηση του Δ. Πατρέων ενάντια στους πλειστηριασμούς 
Από την κινητοποίηση του Δ. Πατρέων ενάντια στους πλειστηριασμούς

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και αφορούσε στη δυνατότητα των δήμων να αποφασίζουν για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών, και είχε υιοθετηθεί μάλιστα και από την ΚΕΔΕ, καταγγέλλει ο Δήμος Πατρέων

Σε δελτίο Τύπου, αναφέρεται:

«Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αφού καταρχάς υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της τροπολογίας, αν η πρόταση αφορά σε χρέη γενικώς προς το Δημόσιο ή μόνο προς τους δήμους και αφού έλαβε τις σχετικές διευκρινίσεις, παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα κάποιου είδους ρύθμισης όπως αυτή που εφαρμόστηκε για λίγους μήνες πέρυσι για διαγραφή προσαυξήσεων, προστίμων για χρέη προς δήμους και τη δυνατότητα αποπληρωμής τους σε 100 δόσεις.

Ρε αϊ - σιχτιρ με το ΚΚΕ ...τραχανοπλαγιάδες







Το έχουμε πει χιλιάδες φορές. η αλήθεια και το δίκαιο δεν εξαρτώνται ούτε από ψήφους ούτε από ποσοστά.

Η εργατική τάξη είναι η από κάτω τάξη. Το κόμμα της απελευθέρωσής της δεν μπορεί σε αστικό καθεστώς να πάρει ποτέ πλειοψηφία.
 Την εξουσία την παίρνει επαναστατικά και μετά τα λέμε.


Το 99% του λαού και των εργαζόμενων τάξεων και στρωμάτων είναι κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο . Το αμφισβητείς;

Το 90-95% του λαού ψηφίζει κόμματα που είναι υπέρ της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το αμφισβητείς;

Πρώτα λύνεις αυτή την αντίφαση και γιατί υπάρχει όσο υπάρχει καπιταλισμός και μετά μιλάς για ποσοστά.

...Η Λίνκε και το ΚΕΑ στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών



Σύμφωνα με καταγγελία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ντι Λίνκε (Die Linke), του κόμματος της «αριστεράς» στη Γερμανία -που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ)- σε πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ επισκέφτηκε ισραηλινό εποικισμό και «φύτεψε δέντρα»(!!!), στέλνοντας μήνυμα στήριξης της πολύχρονης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών και εξωραϊσμού των εγκλημάτων του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.

Πρόκειται για συνειδητή πράξη που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Ντι Λίνκε και τα άλλα οπορτουνιστικά κόμματα του ΚΕΑ φοράνε τη μάσκα του «προοδευτισμού» για να παραπλανούν τους λαούς και στην πράξη ακολουθούν επικίνδυνη πολιτική στην υπηρεσία της αστικής τάξης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ), των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Όταν ο Τσε επέστρεψε για πάντα στην Σάντα Κλάρα: 20 χρόνια από την ανακάλυψη του μυστικού της Βολιβίας



   



Γράφει ο Νίκος Μόττας //


«…κι αν σ’ έκαψαν, κι αν σ’ έχωσαν βαθιά κάτω απ’ το χώμα, κι αν έκρυψαν τη στάχτη σου σε κοιμητήρια, σε δάση και τυρφώνες, δε θα μας εμποδίσουν να σε βρούμε, Τσε Κομαντάντε, φίλε.»
 
– Νικολάς Γκιγιέν*.

Ήταν 12 Ιούλη 1997 όταν ένα- ειδικά ναυλωμένο από την κυβέρνηση- αεροσκάφος των κουβανικών αερογραμμών προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας. Δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη προγραμματισμένη πτήση, από αυτές που μεταφέρουν επιβάτες η εμπορεύματα. Ήταν μια άφιξη ιστορικής σημασίας, κάτι που ήταν ολοφάνερο από τις προετοιμασίες που είχαν γίνει στο αεροδρόμιο, με την παρουσία στρατιωτικών αγημάτων και κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Φιντέλ. Έτσι, με λιτή επισημότητα, συγκίνηση και σεβασμό, η Κούβα υποδέχονταν, 30 χρόνια μετά τη δολοφονία του, την σωρό του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, καθώς και άλλων τεσσάρων συντρόφων του.

Λίγες ημέρες πριν, στις 28 Ιούνη, μια διεθνής ομάδα ειδικών επιστημόνων με επικεφαλής τον κουβανό ΔρΧόρχε Γκονζάλες Πέρεζ είχε εντοπίσει στο Βαλεγκράντε- ένα μικρό χωριό της βολιβιανής επαρχίας- το μαζικό τάφο που βρίσκονταν θαμμένη η σωρός του Τσε και άλλων έξι ανταρτών. Αν και οι προσπάθειες για την ανεύρευση του σημείου που είχε ταφεί ο θρυλικός Κομαντάντε είχαν ξεκινήσει δεκαετίες πριν, μέχρι το Νοέμβρη του 1995 δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει τις έρευνες.

Ανωτάτη μπακαλική...


 
Ασκήσεις στην ...«ανωτάτη μπακαλική» κάνουν εντατικά τα στελέχη της κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να πείσουν το λαό για το «θεάρεστο» έργο του ΝΑΤΟ, στο οποίο τον εμπλέκουν όλο και βαθύτερα. Στο ρεσιτάλ εξαπάτησης αξιοποιείται και η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες. Σε χτεσινή του συνέντευξη ο αναπ. ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι τώρα «υπάρχουν περισσότερες ελπίδες» για απελευθέρωση, επειδή η Τουρκία δεν τα πάει καλά «με την Ευρώπη και τη Δύση». Και επειδή - λογικά - η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει εξομάλυνση των σχέσεών της με τη «Δύση», δηλαδή με το ΝΑΤΟ, (πάλι ...λογικά) θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί! Μιλάμε για συλλογιστική που σπάει κόκαλα. Η κυβέρνηση ουσιαστικά δικαιολογεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στα ΝΑΤΟικά σχέδια, λέγοντας ότι έτσι, αν η Τουρκία θελήσει να «καλοπιάσει» το ΝΑΤΟ, θα το κάνει μέσω της απελευθέρωσης των «2»... Την ίδια στιγμή, βέβαια, η πολύμηνη φυλάκιση συνεχίζεται από χώρα - «σύμμαχο» της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ η ίδια η «συμμαχία» με κάθε ευκαιρία δείχνει πως δεν ιδρώνει το αυτί της και επαναλαμβάνει ότι «νίπτει τας χείρας της». Αυτό όμως που «καίει» την κυβέρνηση είναι ο λαός να μην αμφισβητήσει ούτε κατά διάνοια τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στα βρώμικα σχέδιά του. Γι' αυτό ανακαλύπτει διάφορες σοφιστείες, παίζοντας ακόμα και με τους φυλακισμένους στρατιωτικούς.

Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενόψει και της ΔΕΘ Στις 8 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Από την προχτεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών
Από την προχτεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών
Η οργάνωση της πάλης ενάντια στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντεργατική πολιτική και η προετοιμασία της απάντησης της εργατικής τάξης ενόψει και της 83ης ΔΕΘ το Σεπτέμβρη, όπου η κυβέρνηση θα κορυφώσει την κάλπικη προπαγάνδα περί «τέλους των μνημονίων» και «επιστροφής στην κανονικότητα», βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης μελών Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα που οργάνωσε την Τετάρτη 11/7 η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
 Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ θα γίνει στις 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Για τις προετοιμαζόμενες πρωτοβουλίες και το περιεχόμενό τους, τις αμέσως επόμενες μέρες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Πιο ΝΑΤΟική δεν γίνεται...



ΑμερικανοΝΑΤΟικότερη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Η φράση αυτή δεν αρκεί για να συνοψίσει την παρουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε χτες και πήρε μια σειρά από αποφάσεις που μυρίζουν κυριολεκτικά μπαρούτι νέων επεμβάσεων και πολέμων.

Αλλωστε, η κυβέρνηση έφτασε στη Σύνοδο με γεμάτο τον «χαρτοφύλακα» από τα διαπιστευτήρια και τις ΝΑΤΟικές βρωμοδουλειές που «διεκπεραιώνει» σταθερά, για να «αναβαθμίσει» τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή.

Από την ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με βάση την οποία σφραγίστηκε η είσοδος της γείτονος στην ιμπεριαλιστική συμμαχία και η οποία χαιρετίστηκε από τους ΝΑΤΟικούς ως «υπόδειγμα» και για τις υπόλοιπες «διευθετήσεις» στην περιοχή, έως τα ευρωατλαντικά «σχήματα συνεργασίας», που στήνει σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή, και από τη σταθερή συμμετοχή σε όλες τις ΝΑΤΟικές αποστολές έως τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο ορμητήριο για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και Βαλκάνια, η κυβέρνηση είχε να καταθέσει πλούσιο «δείγμα γραφής».