Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Εντονες αντιδράσεις και μεγάλη ανησυχία μετά τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη»
 
Εκατοντάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες ανακαλύπτουν ότι καλούνται να πληρώνουν τεράστια ποσά χωρίς λόγο!

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες σπιτιών στο Ολυμπιακό Χωριό «φεσώνονται» με τεράστια ποσά από τον ΟΑΕΔ
Εκατοντάδες ιδιοκτήτες σπιτιών στο Ολυμπιακό Χωριό «φεσώνονται» με τεράστια ποσά από τον ΟΑΕΔ
Εντονες αντιδράσεις και μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε εκατοντάδες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που έχουν πάρει σπίτι μέσω του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) οι αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» την περασμένη βδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη). Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαπίστωσαν με έκπληξη πως, ενώ θα μπορούσαν να μη χρωστάνε ούτε ένα ευρώ για το σπίτι τους, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Φλεβάρη του 2017 που αφορά τη «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)», έχουν μπει σε κάποια ρύθμιση που τους αναγκάζει να πληρώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ για πολλά χρόνια ακόμα!
 
Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από το υπουργείο Εργασίας δεν υπήρξε τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, δύο μέρες μετά το πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στέλεχος του υπουργείου με τον «Ριζοσπάστη», τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αποκάλυψε η εφημερίδα μας και αναμένουμε απαντήσεις σε μια σειρά από εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν.

Οπως για παράδειγμα:

-- Γιατί ενώ οικιστές εμπίπτουν στις ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Απρίλη του 2017, δεν απαλλάσσονται από χρέη και συνεχίζουν να πληρώνουν;

-- Εχει αλλάξει κάτι από τον Απρίλη του 2017 και δεν ισχύουν πολλά από όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων του πρώην ΟΕΚ;

-- Οσα έλεγαν τότε στελέχη της, όπως ότι θα επιστραφούν ακόμα και χρήματα σε όσους είχαν υπερβεί το 60% της καταβολής του τιμήματος του σπιτιού, ισχύουν ή δεν ισχύουν και γιατί;

-- Εάν κάποιος έχει μία οφειλή μερικών δεκάδων ευρώ για να φτάσει συνολικά το 60% της αποπληρωμής του τιμήματος, είναι λογικό να επιβαρύνεται με δόσεις το σύνολο του υπόλοιπου ποσού που μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 5.000 ή 6.000 ευρώ;

Ολα αυτά τα ερωτήματα μένει να απαντηθούν από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι αφορούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό δικαιούχων, ιδιοκτητών σπιτιών του πρώην ΟΕΚ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δυναμικές κινητοποιήσεις για αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες (ΦΩΤΟ)



Μαχητικές πικετοφορίες - μαζικές εξορμήσεις, με αίτημα αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στις γειτονιές της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το Δημαρχείο Ευόσμου και την Αγία Βαρβάρα στην Άνω Τούμπα. Οι κινητοποιήσεις έγιναν με πρωτοβουλία των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κ. Μακεδονίας και των Λαϊκών Επιτροπών Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
Κάλεσαν το λαό οργανωμένα και αγωνιστικά να απαιτήσει:

Να ακυρώσουμε τα ψευτοδιλήμματά τους


Για να μπορεί να στέκεται το παραμύθι του ψευτοδιπολισμού ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πρέπει να κρύβονται ή να υποβαθμίζονται οι πλευρές εκείνες που αποκαλύπτουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, δηλαδή την προσήλωσή τους στην πολιτική που έχει ως «κόρη οφθαλμού» την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την εξασφάλιση φθηνής εργατικής δύναμης για την προσέλκυση επενδύσεων και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας, με μετατροπή της χώρας σε κόμβο διαμετακόμισης Ενέργειας και εμπορευμάτων.
 
Συμφωνούν στη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» και την αντιλαϊκή πολιτική...
 
Αυτό ακριβώς φαίνεται π.χ. στον καβγά γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών, με την κυβέρνηση να παριστάνει το αντίπαλο δέος στον εθνικισμό και την ακροδεξιά, αξιοποιώντας και τη στάση της ΝΔ. Ενας καβγάς 
αποπροσανατολιστικός, που βολεύει και τους δύο αφού ο μεν ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τον κούφιο προοδευτισμό του καλώντας σε «προοδευτικά μέτωπα», η δε ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού. Τι κρύβουν και οι δύο; Προφανώς αυτό που αποκαλύπτει τη σύγκλισή τους: Οτι πρόκειται για συμφωνία ΝΑΤΟικής κοπής, που αποτελεί άλλη μια ιμπεριαλιστική διευθέτηση στα Βαλκάνια, και ως τέτοια δεν θα μπορούσε παρά να συντηρεί τα σπέρματα του αλυτρωτισμού. Σε αυτό το ΝΑΤΟικό περιεχόμενο, που αποτελεί και την ουσιαστική - επικίνδυνη πλευρά για τους λαούς Ελλάδας και ΠΓΔΜ και αποτυπώνεται στο άρθρο 2 της συμφωνίας, είναι που συγκλίνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, τόσο αυτοί που κραυγάζουν αλυτρωτικά συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική», όσο και αυτοί που προσυπογράφουν τη συμφωνία.

Ο Τσίπρας μίλαγε για Φύρερ και από τον Μανταμάδο της Λέσβου ο Έριχ Φον Μάινσταιν “τον χαιρετά”!






Από herko στο Δεκ 15, 2018 Πολιτική
 
Λίγες ώρες μετά από την απίστευτη αποκάλυψη ότι σε στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού υπάρχει γραμμένο με τεράστια γράμματα απόφθεγμα του στρατάρχη του Χίτλερ Έριχ Φον Μάινσταιν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Θεσσαλονίκη περί ακροδεξιάς, νεοναζί και “Φύρερ που ξεσηκώνονται”. Προφανώς κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για το γεγονός που αποκάλυψαν στη Βουλή με ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου αποφθέγματος επιχειρήθηκε να …δικαιολογηθεί από κάποιους, με σχόλια στο διαδίκτυο!!! Το ΓΕΣ δεν είχε την ευαισθησία ούτε να ασχοληθεί με θέμα και λίγη ώρα μετά από την αποκάλυψή του εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα ομιλία που έγινε στο ΓΕΣ με θέμα «Τα Καρυκεύματα της Ζωής», με ομιλητή ψυχίατρο!!! Μ΄ αυτά που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια στο ΓΕΣ,πιθανόν να είναι χρήσιμος ο ψυχίατρος σύντομα.

Σκοτώνοντας τη γυναίκα





1. Σε μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και το ψέμα, ανάμεσα στις αξίες όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα και τα νέα δεδομένα, η ζωή κυλά σκοντάφτοντας διαρκώς, προσπαθώντας να βρει έναν νέο βηματισμό. Εις μάτην. «Αν μια αλήθεια δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιστέκεται στην παραποίηση και την κακοποίησή της, δεν έχει γερή κράση», λέει ο Σάμιουελ Μπάτλερ. Αυτή η κοινωνία έχει γίνει χάρτινη. Η αλήθεια της είναι κι αυτή από χαρτί. Και, αντί να ψάξουμε για τις κρυμμένες αιώνιες σταθερές, παρασυρόμαστε από τη γοητεία της χάρτινης μάσκας και χάνουμε την πορεία μας. Συγχυσμένοι, απογοητευμένοι από αυτό που βλέπουμε, από τον ίδιο μας τον εαυτό, γινόμαστε σκληροί, ανάλγητοι. Τρωγόμαστε μεταξύ μας μην μπορώντας να δεχτούμε την «πραγματική» αλήθεια. Κι έτσι η βία απλώνεται μέρα με τη μέρα.

Αναίσχυντη καπηλεία για να στήσει κάλπικα διλήμματα


MotionTeam
«Μνημείο» αναίσχυντης καπηλείας των αγώνων του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος, για να στήσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και για να ντύσει τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - κεφαλαίου, που υπηρετεί η κυβέρνησή του, ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.
 Για τις ανάγκες του κάλπικου δίπολου ο πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει την ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ανάβουν το φιτίλι του πολέμου και ταΐζουν τους εθνικισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, ως τάχα «λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας» και ότι τάχα «κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ».

Εξάλλου, δείχνοντας ότι ο καβγάς με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα γίνεται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τους στόχους της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, μίλησε για «διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο», όπως βάφτισε τη διαρκή εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους για το λαό σχεδιασμούς. Πρόσθεσε ότι ενώ στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα «μετατράπηκε σε κομπάρσο των εξελίξεων» και «οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική», σήμερα η δική του κυβέρνηση «αναβαθμίζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία», «αναπτύσσει τη συνεργασία μέσω πολυμερών σχημάτων με τις χώρες των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου».