Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Στηρίζει το αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας για τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων


  Πηγή: Eurokinissi

Το αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη τη χώρα, στηρίζει το ΚΚΕ, όπως τονίστηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της ΠΦΠΟ και της Διαμάντως Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. 

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ανέφερε πως με τις εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά για τον τρόπο σίτισης και φροντίδας τους  το πρόβλημα γιγαντώθηκε καθώς  δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για σίτιση και φροντίδα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζωντανών πλασμάτων και πως δημιουργήθηκε μία καινούργια αλυσίδα γραφειοκρατίας, πολλοί δήμοι δεν ανταποκρίνονται, αλλά ακόμα και όταν ανταποκριθούν οι ανάγκες δεν εξυπηρετούνται.

«Και συ τσούλα των Δημίων Επιστήμη... »;



Η εξάπλωση του COVID-19 έφερε στην επιφάνεια διάφορα επιδημιολογικά μοντέλα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ανοσία της αγέλης, οριζόντια περιοριστικά μέτρα με περιορισμό ή και απαγόρευση μετακίνησης του πληθυσμού και άλλα.

Στη χώρα μας διάφοροι φιλοκυβερνητικοί και όχι μόνο σχολιάζουν αρνητικά την επιλογή διαχείρισης της πανδημίας άλλων κρατών, όπως η Αγγλία και η Σουηδία. Οι ίδιοι άνθρωποι, όταν αναφέρονταν στο σύστημα Υγείας της χώρας τα
προηγούμενα χρόνια, είχαν κάνει καραμέλα εκφράσεις όπως: «Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Δείτε τι κάνουν η Σουηδία και η Αγγλία...». Τι έγινε ξαφνικά και αυτό που θαύμαζαν το χλευάζουν;

Προκαλεί πράγματι φρίκη να ακούς με περίσσια ωμότητα από χείλη πρωθυπουργών κρατών ότι «κάποιοι συνταξιούχοι θα πεθάνουν, τι να γίνει;». Αλήθεια, όμως, αυτά τα αστικά κράτη δεν έχουν μηχανισμούς και επιτροπές από ειδικούς να συμβουλεύουν τους πρωθυπουργούς;
 
Προκαλεί πράγματι φρίκη η εγκληματική απόφαση των Ιταλών αυτοκινητοβιομηχάνων να δουλεύουν στο φουλ και να γίνονται οι χώροι δουλειάς πεδίο διασποράς μαζικού θανάτου. Αλήθεια, όμως, στη χώρα μας δεν δουλεύουν και μάλιστα με πιο εντατικούς ρυθμούς μια σειρά εργοστάσια βιομηχανικών κλάδων;

Οι κομμουνιστές υγειονομικοί στη μάχη κατά της επιδημίας


Τώρα είναι ώρα μάχης. Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη, να προστατευτούν η υγεία και η ζωή του λαού, να περιοριστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι επιπτώσεις, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, αυτούς δηλαδή που είναι πιο ευάλωτοι στον νέο κορονοϊό.Αποτελεί την προτεραιότητα, χωρίς όμως να υποτιμώνται και οι ανάγκες των άλλων ασθενών, που το πρόβλημα της υγείας τους δεν συνδέεται άμεσα με την επιδημία. Αυτές οι ανάγκες ούτε καταργούνται ούτε αναστέλλονται.

Αλλιώς μπορεί να δοθεί με σχετική επιτυχία η μάχη κατά της επιδημίας, αλλά να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο εκτεταμένο πρόβλημα, των «αρρύθμιστων» χρόνιων παθήσεων, όπως των καρκινοπαθών, των καρδιοπαθών, των διαβητικών κ.ά., με επιδείνωση της κατάστασής τους. Αυτή η εκδοχή όλο και περισσότερο έρχεται στο προσκήνιο, αφού τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και προσαρμογής των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, ακόμα και των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, λόγω της επιδημίας, δεν συνοδεύτηκαν με τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών.

Αντιμετωπίζουμε την επιδημία ως ένα σοβαρό λαϊκό πρόβλημα. Διότι πριν απ' όλους τα λαϊκά στρώματα είναι εκτεθειμένα, αφού εκτός από τον κορονοϊό και την προσωρινή αδυναμία της επιστημονικής γνώσης και μέσων να αντιμετωπίσουν με προληπτικά και θεραπευτικά μέσα τη νόσο, είναι αντιμέτωπα και με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας με «πήλινα πόδια». Ενα δημόσιο σύστημα που η ανάπτυξή του, η στελέχωσή του, ο εξοπλισμός του ήταν και προ πανδημίας σε πλήρη δυσαρμονία για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, πολύ περισσότερο σήμερα, με την εξέλιξη της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες.
Η αλήθεια δεν κρύβεται

Κάλεσμα για τη μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη



ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στην σημερινή, δια περιφοράς, συνεδρίασή της και παίρνοντας υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών  και της εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή των μελών της στις αγωνιστικές παρεμβάσεις στήριξης των αιτημάτων  του Υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Με βάση την απόφασή της αυτή, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, την Τρίτη  7 Απρίλη 2020, παγκόσμια ημέρα Υγείας, θα βρεθούν στο πλάι-πλάι με τα σωματεία του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομένων τον ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα και θα διεκδικήσουν:

Σημαδεύουμε τον ορατό εχθρό


Η παρέμβαση του αστικού κράτους, μεγαλύτερη ή μικρότερη, υπηρετεί πάντοτε τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Τη σημερινή αύξηση των κρατικών δαπανών και τα νέα δάνεια θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι
Copyright 2019 The Associated
Η παρέμβαση του αστικού κράτους, μεγαλύτερη ή μικρότερη, υπηρετεί πάντοτε τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Τη σημερινή αύξηση των κρατικών δαπανών και τα νέα δάνεια θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι
Αυτό που ζούμε σήμερα δεν θα είναι μια σύντομη παρένθεση. Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε λίγο στο σημείο που βρισκόμασταν πριν ληφθούν τα μέτρα για την πανδημία.
 Ο κίνδυνος για το λαό δεν περιορίζεται μόνο στην πανδημία. Αφορά το μεγάλο κύμα φτώχειας, ανεργίας και κατεδάφισης εργατικών δικαιωμάτων που φέρνει η επίθεση του κεφαλαίου στο έδαφος της νέας κρίσης. Ολοι οι σημαντικοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ κ.λπ.) προβλέπουν πλέον ότι το βάθος και η διάρκεια της νέας κρίσης θα είναι μεγαλύτερη απ' την αντίστοιχη του 2008 - 2009.

Οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το μέλλον της Ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο αβέβαιο. Τα λίκνα του καπιταλισμού, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, χάνουν γρήγορα τη λάμψη τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εγκληματικές ελλείψεις του συστήματος δημόσιας Υγείας.

Πολλές αστικές δυνάμεις προβάλλουν σήμερα νέες σωτήριες λύσεις, γιατί γνωρίζουν ότι θα αυξηθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας σώσει η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση, η επιστροφή στον κεϊνσιανισμό, τα ευρωομόλογα στην ΕΕ. Ομως όλα τα περιβόητα «μπαζούκας» των κυβερνήσεων και των Κεντρικών Τραπεζών μετατρέπονται γρήγορα σε «νεροπίστολα» που αδυνατούν να ανακόψουν την εκδήλωση της νέας διεθνούς κρίσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ξεκινάμε με αποφασιστικότητα, βάζοντας τον πήχη ψηλά!
 
 
Απ' αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά και στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης η λειτουργία δικτύου συνδρομητών του «Ριζοσπάστη». Τον σχεδιασμό αυτό τον αποφασίσαμε πριν ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού και η υλοποίησή του ξεκινάει μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο λαός, ξεπερνώντας μια σειρά από αντικειμενικά εμπόδια και δυσκολίες που συναντήσαμε.
 
Αυτό που μπαίνει μπροστά είναι η ανάγκη στις σημερινές συνθήκες να ανέβουν αποφασιστικά η μελέτη του «Ριζοσπάστη», η διάδοσή του στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και η διακίνησή του με όλους τους τρόπους στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Γιατί λόγω των εξελίξεων χρειάζεται να μείνουμε δυνατοί. Για να μείνουμε όμως δυνατοί, εκτός από την προστασία της υγείας μας και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης χρειάζεται και το δυνάμωμα της σκέψης μας, η γνώση της αλήθειας, που περνάει και μέσα από το καθημερινό διάβασμα του «Ριζοσπάστη».

Γιατί υπάρχει ανάγκη να λογαριαστούμε από τώρα με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που στο όνομα της πανδημίας παίρνει μια σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία η ίδια η πείρα μας από τη δεκάχρονη καπιταλιστική κρίση μάς λέει πως δεν είναι προσωρινά αλλά ήρθαν για να μείνουν.