Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Κάτι περίεργες συμπτώσεις...

 

 

-Υπερπροβολή από τα αστικά ΜΜΕ, εν μέσω παλινωδιών και κραυγαλέων αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής, σε βαθμό «διαφήμισης» ώστε «σώνει και ντε» να τους μάθουν όλοι για τις ανορθολογικές, αντιδραστικές ιδέες τους και τις αποκρουστικές τους πράξεις...

-Αναγόρευσή τους από την κυβέρνηση σε βολικό - τάχα βασικό- αντίπαλο, με σκοπό να δικαιολογεί η κυβέρνηση την εγκληματική της πολιτική και την εφαρμογή της, τη στιγμή που τα αδιέξοδα του ίδιου του συστήματος φωνάζουν από μακριά. Την ίδια στιγμή «σιγή ασυρμάτου» ή καταστολή ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος...

Νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου οι ομάδες που έβαλαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη

 

KO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που με τις παλινωδίες της αφήνει έδαφος σε σκοταδιστικές πρακτικές

 

 

Καλούμε το λαό να απομονώσει τέτοιες ομάδες, που αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου τονίζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε σχόλιο για το γεγονός με τις χειροπέδες στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. Επισημαίνει πως είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με τις παλινωδίες της για την πανδημία και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ.

Σπίτι μου... σπιτάκι μου

 

Αλλη μια «πινελιά» στον καμβά της «πράσινης μετάβασης», με ό,τι αυτή σηματοδοτεί για τον λαό, έρχεται να δώσει η Οδηγία της Κομισιόν που αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα και αφορά τα «ελάχιστα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης» για την ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Οδηγία αυτή θα εξαναγκάσει εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά είτε να ξηλωθούν είτε να πέσουν ξανά στα νύχια των τραπεζών και λοιπών «κορακιών» για να διασφαλίσουν ένα «πράσινο» πιστοποιητικό για το σπίτι τους. Είτε ακόμα και να το «ξεφορτωθούν» όσο όσο προκειμένου να γλιτώσουν από «πράσινους» φόρους και τα χαράτσια που έρχονται. Η προοπτική αυτή, μάλιστα, δεν αφορά κάποια «μεμονωμένα» περιστατικά αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών, καθώς από τις 4,1 εκατ. κατοικίες στην Ελλάδα - σύμφωνα με την απογραφή του 2011 - σχεδόν 3 εκατ. (71,5%) κατατάσσονται στην κατηγορία «Ε-Η» σε ό,τι αφορά την ενεργειακή τους απόδοση, δηλαδή ...στον πάτο. Τα σπίτια αυτά, αν δεν ανακαινιστούν, με συνολικό κόστος που υπολογίζεται στα 275 δισ. ευρώ (!) σε ετήσια βάση, δεν θα μπορούν ούτε να πωληθούν ούτε να ενοικιαστούν. Που για τους ιδιοκτήτες τους σημαίνει ότι θα χρεωθούν για να τα αναβαθμίσουν ενεργειακά, μετακυλίοντας το κόστος σε μελλοντικούς ενοικιαστές και αγοραστές, ή θα τα πουλήσουν κοψοχρονιά πριν απαξιωθούν εντελώς.

Κάτω απ' αυτό το πρίσμα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει την κοροϊδία που σηματοδοτούν προτάσεις όπως αυτές της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ κ.λπ. για «επιδόματα ενοικίου», ή για να γίνει το κράτος «μεγάλος ενοικιαστής» λαϊκών κατοικιών, τις οποίες θα υπενοικιάζει στη συνέχεια σε καλύτερες τιμές. Οπως και στην περίπτωση της ενεργειακής φτώχειας, που γιγαντώνεται όσο προχωρά η στρατηγική της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης», τέτοια μέτρα όχι μόνο θα είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και απαύγασμα υποκρισίας, αλλά όπως και τα κάθε λογής προγράμματα για ανακαινίσεις τα οποία «τρέχουν», θα αποτελέσουν άλλον ένα δίαυλο για τη διοχέτευση «ζεστού» χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα μάλιστα και της «δίκαιης μετάβασης». Οπως παντού, έτσι και στο ζήτημα της λαϊκής στέγης, οι ανάγκες του λαού για σύγχρονη και φτηνή στέγη δεν γίνεται επ' ουδενί να «συγκατοικήσουν» με το καπιταλιστικό κέρδος.

Το όνειρο του Δένδια, εφιάλτες για τους Αλεξανδρουπολίτες.

 

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ΗΠΑ

 

Πηγή: www.mfa.gr 
Πηγή: www.mfa.gr

 

Σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα εμφάνισε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με τη μεγαλύτερη απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων που έγινε ποτέ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο λιμάνι της πόλης και είπε ότι «είδα σαν πραγματικότητα αυτά που ονειρευόμουν το 2019» όταν υπέγραψε την πρώτη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Είμαι λοιπόν ένας ευτυχής άνθρωπος, γιατί πρέπει να σας πω ότι συνήθως στην πολιτική τα όνειρα ωριμάζουν πολύ αργά και δεν προλαβαίνεις να τα δεις», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η εξέλιξη αυτή, που εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είναι σίγουρο ότι θα μετατραπεί σε εφιάλτη για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Τέλεια αντιλαϊκή καταιγίδα

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Την «τέλεια καταιγίδα» ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, λίγες μέρες πριν βγει ο χρόνος. Η καθήλωση των μισθών, η ακρίβεια και οι νέες περικοπές που επίκεινται στον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, βάζουν βόμβα στο εισόδημα εκατομμυρίων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και βιοπαλαιστών αγροτών.

Το χτεσινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» είναι αποκαλυπτικό: Τρεις στους δέκα μισθωτούς φυτοζωούν με 345 ευρώ τον μήνα, την ώρα που ο μέσος καθαρός μισθός ίσα που ξεπερνάει τα 780 ευρώ. Οι μισθοί αυτοί, βέβαια, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι συνέπεια της πολιτικής μείωσης του λεγόμενου «κόστους εργασίας», που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και κλιμακώνεται τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα φραγκοδίφραγκα με τα οποία καταδικάζονται να επιβιώσουν 700.000 μισθωτοί, έχουν τη σφραγίδα των νόμων για τη μερική απασχόληση και τις άλλες μορφές «ευελιξίας», του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον κατώτερο μισθό και όλων των άλλων νόμων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους διευρύνονται τα όρια της απλήρωτης δουλειάς, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

«Δεν έχουμε κομμουνισμό. Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις» – Ακόμα και με ζωές

 

Έχει δίκιο ο υπουργός Υγείας.«Δεν έχουμε κομμουνισμό». Καπιταλισμό έχουμε. «Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις». Ακόμα και με κόστος τις ανθρώπινες ζωές.

«Δεν έχουμε κομμουνισμό. Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις» είπε περήφανα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Το γνωρίζουμε,  κ. υπουργέ Υγείας με τον απαράμιλλο ανθρωπισμό,πως «δεν έχουμε κομμουνισμό».

Όντως, αν «είχαμε κομμουνισμό» (πώς  έχετε στο – πολιτικό – μυαλό σας τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό είναι ένα άλλο θέμα, ας μην σας ταράξουμε) η επίταξη θα ήταν επίταξη, χωρίς κέρδη για τους κλινικάρχες φυσικά.

Και ξέρετε γιατί κ. υπουργέ Υγείας; Διότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να «χρυσώνονται» οι κλινικάρχες για να βγάζουν κέρδη επί κερδών, και στην πανδημία.

Η ανθρώπινη ζωή και η Υγεία στον καπιταλισμό είναι κι αυτά εμπορεύματα, όπως όλα, κ. υπουργέ Υγείας.  Ξέρουμε, σας φαίνονται πολύ κομμουνιστικά αυτά. Δεν πειράζει.

«Δημιουργική στατιστική» και ατομική ευθύνη

 

Στον δρόμο της ατομικής ευθύνης επιμένει προκλητικά η κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά την πανδημία στα σχολεία. Τη στιγμή που η αγωνία χτυπά κόκκινο για την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών, αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, επιδίδεται σε «δημιουργική στατιστική». Ενα «σπορ» στο οποίο έχει διακριθεί και στο παρελθόν, όταν ισχυριζόταν ότι τα σχολικά τμήματα έχουν μέσο όρο μαθητών 17 (!) ή όταν ισχυριζόταν ότι οι πρόσφατες συγχωνεύσεις αφορούν τμήματα των 8 - 10 μαθητών...

Για να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς με την πανδημία στα σχολεία, επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός ότι τα κρούσματα σε παιδιά ξεπέρασαν τις 10.000 μεταξύ 30 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη και παραμένουν σταθερά υψηλά. Οτι ο Νοέμβρης έκλεισε με 46.436 κρούσματα και ότι, σε καθημερινή βάση, το 25% περίπου των νέων κρουσμάτων είναι σε παιδιά της ηλικιακής ομάδας 0 - 17 ετών, που στη συντριπτική της πλειοψηφία αφορά μαθητές.

Τα στοιχεία αυτά, όμως, σε τίποτα δεν εμποδίζουν κυβερνητικά στελέχη να μιλάνε για μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000, επιχαίροντας για τα μόλις 15 κλειστά τμήματα (στην πραγματικότητα, χτες υπήρχαν κλειστά τμήματα σε 19 σχολικές μονάδες). Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν φέτος, ένα τμήμα κλείνει αν νοσήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα η διασπορά δεν καταγράφεται, μέχρι να φτάσει στο σημείο της... υπερμετάδοσης.