Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν μέλος του ΜΑΣ στο Λαγκαδά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία στο επεισόδιο που σημειώθηκε περίπου στις 9.00 το πρωί, συνεπλάκησαν περίπου 10 άτομα
07 Νοε 2012 - 12:13
Picture 0 for Συμπλοκές ΚΚΕ - Χρυσής Αυγής στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά
Στα χέρια φέρεται να ήρθαν έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά σπουδαστές από το Μέτωπο Αγώνα - μέλη της ΚΝΕ με ομάδα ατόμων της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα δυο άτομα να τραυματιστούν ελαφρά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία στο επεισόδιο που σημειώθηκε περίπου στις 9.00 το πρωί, συνεπλάκησαν περίπου 10 άτομα, με ρόπαλα και μαχαίρια. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του ΜΑΣ δυο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την επίθεση τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις».
Όπως αναφέρει, «η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ απεργοί από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ βοήθησαν τα μέλη της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. «Είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα» καταλήγει.
πηγή: voria.gr