Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Πλούσια τρίχρονη δράση, δύναμη για νέους αγώνες και διεκδικήσεις

 Ξεκίνησε σήμερα, το 24ο Συνέδριο με εκατοντάδες αντιπροσώπους από όλη τη χώρα

Με τη συμμετοχή 352 αντιπροσώπων που εκπροσωπούν 99 σωματεία - μέλη της και χιλιάδες συνταξιούχους σε όλη τη χώρα, άρχισαν σήμερα, στην Αθήνα οι τριήμερες εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Το Συνέδριο ολοκληρώνει τον κύκλο μιας τριετίας γεμάτης με πλούσια δράση του συνταξιουχικού κινήματος, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των συνταξιούχων με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Τους εκατοντάδες αντιπροσώπους μάλιστα υποδέχθηκε σε πολύ θερμό κλίμα η χορωδία του ΠΑΜΕ με καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πλούσια δράση τους.

Χαιρετισμό στις εργασίες απηύθυνε εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος.

Στην εισήγηση, που παρουσίασε εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας ο πρόεδρός της, Δήμος Κουμπούρης, παρουσιάστηκαν ολόπλευρα οι συνθήκες μέσα στις οποίες επιβιώνουν τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων στη χώρα μας. Συνθήκες που διαμόρφωσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων από το 2010 ακόμα, οι συνέπειες της πανδημίας, αλλά και το κύμα ακρίβειας που την τελευταία τουλάχιστον τριετία κατατρώει τις πενιχρές συντάξεις.