Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ το χτίσιμο μιας κοινωνίας απελευθερωμένης από τα δεσμά του κεφαλαίου (ΦΩΤΟ)

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ 
 

 

«Η εργατική τάξη θα ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησαν οι Κομμουνάροι, ό,τι συνέχισαν σχεδόν μισό αιώνα μετά οι μπολσεβίκοι, ό,τι είναι και σήμερα ακόμα πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ: Το χτίσιμο μιας κοινωνίας απελευθερωμένης από τα δεσμά του κεφαλαίου και της εξουσίας του» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην εκδήλωση της ΚΟ Γαλλίας με θέμα «Παρισινή Κομμούνα 1871: Ο δοξασμένος προάγγελος της νέας κοινωνίας - Παρακαταθήκες για το σύγχρονο επαναστατικό, εργατικό κίνημα», με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του στο Παρίσι.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο AGECA παρουσία πολλών μελών και φίλων του κόμματος στο Παρίσι άνοιξε με την ανάγνωση τριών ποιημάτων για την Παρισινή Κομμούνα που "πάντα ζει" αλλά και για τον ματωμένο Δεκέμβρη του '44 της Αθήνας, που γράφτηκαν για το «στρατόπεδο κοινών που πολεμάνε για τη ζωή» και ενώνονται σ' όλους τους καιρούς με ένα άρρηκτο κόκκινο νήμα έως την ώρα που θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, των Π. Ελυάρ και Ε. Ποτιέ,  από την ηθοποιό Βασιλική Βεντούρα.

Στον Δ. Κουτσούμπα η ΚΟ Γαλλιας πρόσφερε ένα καλαίσθητο λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες και στοιχεία για την παρισινή Κομμούνα, ενώ και άλλοι σύντροφοι του πρόσφεραν ποιήματα και λευκώματα αφιερωμένα στην «πρώτη έφοδο της εργατικής τάξης στους ουρανούς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Σέρνουν τον λαό στο «μάτι της δίνης» και μόνο αυτός μπορεί να σταματήσει το στροβίλισμά της

 

Με πανό στα γραφεία της που έγραφε «ΝΑΤΟ Killer go home» και μικροφωνική «υποδέχτηκε» η ΤΕ Εβρου τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς την Παρασκευή
Με πανό στα γραφεία της που έγραφε «ΝΑΤΟ Killer go home» και μικροφωνική «υποδέχτηκε» η ΤΕ Εβρου τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς την Παρασκευή
Σε ανακοίνωσή της για τη φιέστα της Παρασκευής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που έστησαν η κυβέρνηση από κοινού με την πρεσβεία των ΗΠΑ, η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι φιέστες που πραγματοποιούν στην πόλη μας η κυβέρνηση και η αμερικανική πρεσβεία δεν μπορούν να εφησυχάσουν τον λαό της πόλης και της περιοχής. Ο κύριος "θα ματώσουμε ξανά μαζί με τις ΗΠΑ αν χρειαστεί, όπως στην Κορέα", υπουργός Αμυνας, Παναγιωτόπουλος, και ο "μακελάρης" της Ουκρανίας Πάιατ, που επισκέφτηκαν την Αλεξανδρούπολη σήμερα για την "ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών", όπως την ονόμασαν, αν και θα της ταίριαζε καλύτερα ο τίτλος "ημέρα διακεκριμένης εμπλοκής" ήρθαν να επιθεωρήσουν την εξέλιξη της μεγαλύτερης άσκησης - πρόβας πολέμου με τη Ρωσία.

Η άσκηση αυτή, η εμπλοκή της χώρας μας και ειδικά της περιοχής μας βάζει τον λαό στο στόμα του λύκου. Τη στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία θυμίζει καζάνι που βράζει, η απόβαση των αμερικανικών στρατευμάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ρίχνει "λάδι στη φωτιά" που απειλεί να κάψει όλη την περιοχή. Αυτή η εμπλοκή καμία σχέση δεν έχει με το παραμύθι της ασφάλειας που προπαγανδίζουν στον λαό.

Σταθμός δεύτερος - Συνέντευξη με εργαζόμενους διανομείς (VIDEO)

 

ΤΟ 902.GR ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


 
 

«Οι ανοργάνωτοι πήραν την απόφαση, μπήκαν στον αγώνα και επιβεβαιώνει αυτό που παλεύουμε πάρα πολύ καιρό. Να μαζικοποιηθούν τα Συνδικάτα με όλους εκείνους που δεν έχουν κάνει ακόμη αυτήν την επιλογή, να οργανωθούν και να παλέψουν - γιατί δεν το πίστευαν μέχρι εκείνη την στιγμή ακόμα και οι διανομείς που τελικά κέρδισαν», δηλώνουν στην κάμερα του 902.gr εργαζόμενοι διανομείς.

Οι αγώνες των διανομέων της «efood» τάραξαν τα νερά πριν λίγο καιρό. Η αφορμή; Ένα μήνυμα της εταιρείας που ενημέρωνε τους εργαζόμενους ότι πλέον θα είναι «συνεργάτες». Με τη δύναμη της οργάνωσης, της απεργίας, της συλλογικής διεκδίκησης των δικών τους αναγκών και την αλληλεγγύη του λαού μας οι διανομείς της πλατφόρμας εμπόδισαν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Ο ηρωικός Δεκέμβρης του 1944 - Ορισμένα συμπεράσματα

 

Ηταν τέτοιες μέρες, 77 χρόνια πριν, όταν ο λαός της Αθήνας έβλεπε τους δρόμους να πλημμυρίζουν με το αίμα του και βίωνε στο πετσί του το πόσο αδίστακτη μπορεί να γίνει η αστική τάξη για να διασφαλίσει την εξουσία της.

Είχε προηγηθεί η 12η Οκτώβρη του 1944. Τότε, ο λαός ξεχύθηκε στον δρόμο γιορτάζοντας τη λευτεριά που είχε κατακτηθεί με τα νικηφόρα όπλα του ΕΛΑΣ και με μαζική πάλη της ΕΑΜικής Αντίστασης, που είχαν καθοδηγηθεί και οργανωθεί από το ΚΚΕ. Την ίδια εποχή, όμως, το ΚΚΕ και το ΕΑΜ, στο όνομα της εθνικής και αντιφασιστικής ενότητας, είχαν αναγνωρίσει την αστική κυβέρνηση και συμμετείχαν σε αυτή.

Ο επικεφαλής της, Γεώργιος Παπανδρέου, κατέγραψε αργότερα τις αστικές επιδιώξεις της εποχής: «Εις την Ελλάδα το ΚΚΕ είχε καταστή παντοδύναμον και είχε συγκροτήσει και την Κυβέρνησιν των Βουνών - την ΠΕΕΑ. Και η αγωνία, από την οποία αδιαλείπτως κατειχόμην ήτο: Πώς θα κατελύετο; Δύο ήσαν τα στάδια διά να φθάσωμεν εις την Νίκην: Πρώτον, η έλευσις εις τας Αθήνας! Και δεύτερον, ο αφοπλισμός του ΚΚΕ».

Οπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η κυβέρνηση ούτε στοιχειωδώς δεν ήταν διατεθειμένη να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ και το ΕΑΜ ως συνεπείς αντικατοχικές αντιφασιστικές δυνάμεις. Ενάμιση μήνα μετά διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» στις 25/11/1944:

Χυδαία διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τις τελευταίες ημέρες, διάφορες ακροδεξιές γκρούπες, ανάμεσα τους η Ελληνική Λύση και διάφορες γνωστές και άγνωστες φασιστικές ομάδες, έχουν κολλήσει την βελόνα στη διαστρέβλωση της τοποθέτησης του ΚΚΕ για το κορονοσήλειο των 100 ευρώ και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών. Αναφέρουν ή αφήνουν να υπονοηθεί ότι το ΚΚΕ συμφωνεί με το μέτρο.

Το ΚΚΕ όχι μόνο κατήγγειλε και καταψήφισε την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά αποκάλυψε και τη βαθύτερη ουσία της, καθώς με αυτόν τον τρόπο, στα πλαίσια του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι, όπως πχ την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών.