Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Το φυτώριο του φασισμού

Απο  pergadi
Όσο κρατούν τα πανηγύρια για την εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας - η οποία λειτουργούσε, προκαλούσε, εκβίαζε και σκότωνε, ανενόχλητη επί τριετία τουλάχιστον -  καλό είναι να μην μας διαφύγουν από την προσοχή κάποια πράγματα που αποκαλύπτουν ότι το δίλλημα ναζί ή (νεα)δημοκρατία που οικοδομεί  η κυβέρνηση είναι πλαστό.
Είναι καλό και ωφέλιμο λοιπόν,  να μη μας διαφεύγει ότι:

  • Παρά τα μνημόνια και την άγρια επιδρομή στους εργαζομένους, παρά την αιμορραγία των συνεχών δανεισμών το χρέος της χώρας έχει εξακολουθεί να αυξάνεται  ως εξής:

30-06-2013    321.36 Δισ. €+3.88%
31-03-2013    309.36 Δισ. €+1.25%
31-12-2012    305.54 Δισ. € +0.01%
30-09-2012    305.51 Δισ. €  +0.65%
30-06-2012    303.53 Δισ. € +8.29%
01-03-2012    280.29 Δισ. €  -23.83% (το κούρεμα του Βενιζέλου)

  • Οι άνεργοι είναι πάνω από 1.500.000  καθώς η ανεργία τον περασμένο Ιούνη χτύπησε το  27,9% από 27,6% το Μάιο (ΕΛΣΤΑΤ) Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι μέσα σ ένα χρόνο προστέθηκαν 174.709  άνθρωποι στους καταλόγους της δυστυχίας.
  • Στο 31,9% η ανεργία στις γυναίκες,
  • στο 58,8% στους νέους έως 24 ετών. 
Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι την ώρα που οι αρχές αποδείκνυαν ότι  (άμα θέλουν) υπάρχει κράτος, στην Αθήνα έκοβε βόλτες η τρόικα για να δει πως πάνε τα πράγματα και κυρίως για να πει πως πρέπει να πάνε από δω και πέρα. Καθώς η εν λόγω επίσκεψη των εποπτών επισκιάστηκε από τις χειροπέδες του Μιχαλολιάκου, καλό είναι να δούμε τι έγινε, συνοπτικά:
  • Τινάχτηκε στον αέρα η κυβερνητική σπέκουλα περί του μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος το όποιο θα σηματοδοτούσε κατά το Σαμαρά την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα μοιράζονταν στους αδικημένους. Οι τροικανοί το όρισαν στα 100 εκατομμύρια ευρώ! 
  • Αποφασίστηκε η επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης (δηλαδή κλείσιμο και ξεπούλημα) των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ 
  • Αποφασίστηκε ότι εντός δεκαπενθημέρου το δημόσιο θα κανονίσει τις οφειλές του σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ξεπουλήματος
  • Δρομολογήθηκε η απελευθέρωση των απολύσεων,

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη συζήτηση περί των χρηματοδοτικών κενών τα οποία ο Σόιμπλε τα υπολόγιζε στα 11 δις και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες στα 70 δις μέχρι το 2020, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για νέα μνημόνια, νέες δανειακές συμβάσεις, νέα μέτρα, νέες περικοπές.

Με πολύ απλά λόγια, η ιστορία της καταστροφής συνεχίζει να εξελίσσεται στην πλάτη και το πετσί τεράστιων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, ολοένα και μεγαλύτερων.

Μιας καταστροφής η οποία διαπιστώνεται από όποιον υποχρεωθεί να αναζητήσει υπηρεσίες υγείας, από τις οικογένειες που έχουν παιδιά σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, από τους συνταξιούχους οι οποίοι βλέπουν ότι δεν είναι δυνατό να επιζήσουν, ακόμη και από εργαζόμενους οι οποίοι δεν είναι δυνατό με τις…  εθιμικά  θεσμοθετημένες πια,  ευέλικτες αμοιβές τους να τα φέρουν βόλτα.

Αυτό ακριβώς είναι το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου που συνεχίζει επάξια αυτό,  των κυβερνήσεων Παπανδρέου- Παπαδήμου.  Πρόκειται για ένα έργο που δημιούργησε και δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του φασισμού και των ναζιστικών περικοκλάδων του.

Τώρα, αν νομίζουν ότι με τη σύλληψη των παλικαράδων της Χ.Α. αυτοί οι κύριοι ξεμπέρδεψαν με το φασισμό, είναι βαθειά νυχτωμένοι. Όπως επίσης βαθειά νυχτωμένοι είναι αν θεωρούν ότι με την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης, έκαναν το χρέος τους προς τη δημοκρατία.

Πώς πάνε να αρπάξουν τα σπίτια ηλικιωμένων


Με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών να έχει δρομολογηθεί και τους ελεγκτές της BlackRock να υπολογίζουν ότι η πτώση στην εγχώρια αγορά ακινήτων θα φτάσει στο 60% (!), οι δανειστές μαζί με ασφαλιστικούς ομίλους ετοιμάζονται να «απαλλοτριώσουν» και τα σπίτια των ηλικιωμένων μέσω της αντίστροφης υποθήκης (reverse mortgage). Πρόκειται για ένα τραπεζοασφαλιστικό προϊόν νέας κοπής, που έχει λανσαριστεί στην Αμερική εδώ και περίπου μια δεκαετία, η ιδιαιτερότητα του οποίου έγκειται στο ότι ο δανειολήπτης δεν υποχρεώνεται να αποπληρώνει κάθε μήνα την τοκοχρεολυτική δόση του. Με απλά λόγια, κάποιος ηλικιωμένος που έχει ιδιόκτητο σπίτι βάζει υποθήκη το ακίνητό του και ανάλογα με την αξία του παίρνει δάνειο -συνήθως- υπό τη μορφή ισόβιας μηνιαίας σύνταξης.
Η αποπληρωμή από τον δανειολήπτη-συνταξιούχο δεν χρειάζεται να γίνει όσο είναι στη ζωή, αλλά μετά θάνατον… Δηλαδή όταν ο δανειολήπτης-συνταξιούχος αποβιώσει, το υποθηκευμένο ακίνητό του, ολόκληρο ή μέρος του, μεταβιβάζεται στον ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα. Σε μια άλλη εκδοχή της αντίστροφης υποθήκης ο δανειολήπτης λαμβάνει ένα εφάπαξ ποσό και το υπόλοιπο σε μηνιαίες δόσεις για κάποιο διάστημα. Μάλιστα ο δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ποσό του κεφαλαίου που έχει αποπληρώσει στην τράπεζα ως γραμμή δανεισμού του. Επιπλέον στην Αμερική και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που το ασφαλιστικό αυτό προϊόν βρίσκεται εν ισχύ, οι κληρονόμοι του δανειολήπτη μπορούν να αγοράσουν το ακίνητο από τον ασφαλιστικό φορέα αντί ενός προσυμφωνημένου ποσού. Στις αγορές που το προϊόν της αντίστροφης υποθήκης «πωλείται» απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δανειολήπτης να έχει ξεπεράσει το 62ο έτος της ηλικίας του.
Ηδη η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος φέρεται ότι εξετάζει σοβαρά πρόταση για το λανσάρισμα του προϊόντος «reverse mortgage».