Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Κάλπικα «διλήμματα»

 

Με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τα αστικά ΜΜΕ και επιτελεία βρήκανε νέο σίριαλ με... «διλήμματα» για να μας «βομβαρδίζουν»... «Θα παραμείνει ή δεν θα παραμείνει ο Μπάιντεν υποψήφιος των Δημοκρατικών; Γιατί δεν τα πήγε καλά στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ; Θα αντέξει άλλη μια τετραετία σε αυτήν την ηλικία; Και αν αποσυρθεί ο Μπάιντεν, ποιος θα τον αντικαταστήσει; Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ;...». Καταρχήν, και μόνο το γεγονός ότι για την προεδρία των ΗΠΑ αναμετρούνται ένας 81χρονος με αμφίβολη τη «διαύγειά» του με έναν 78χρονο αλλοπρόσαλλο μεγιστάνα φανερώνει τα σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της αστικής τάξης των ΗΠΑ, της «μητρόπολης του καπιταλισμού». Τι προσπαθούν όμως να βγάλουν εκτός κάδρου με ερωτήματα όπως τα παραπάνω; Οτι η αντιλαϊκή πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων, εντός και εκτός συνόρων, δεν καθορίζεται από τη φυσική κατάσταση του εκάστοτε Αμερικανού Προέδρου, από το αν είναι 81 χρόνων και αν χάνει τα λόγια του όπως ο Μπάιντεν, από το αν είναι νέος και μαύρος όπως ήταν ο Ομπάμα, από το αν αμφισβητείται... ο δείκτης IQ του, όπως γινόταν με τον Μπους τζούνιορ κ.ο.κ. Η πολιτική αυτή καθορίζεται από τα ταξικά συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων, τα οποία έχουν άπειρες δικλίδες για τη διασφάλισή τους και τα οποία υπηρετεί όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, κάτι που φάνηκε και επί διακυβέρνησης Τραμπ και επί διακυβέρνησης Μπάιντεν. Οι λαοί του κόσμου δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για... τις επιδόσεις στα ντιμπέιτ, τις ιατρικές εξετάσεις και τις «εναλλακτικές» των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση μπορεί να βάλει μόνο η πάλη τους, οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και στις ΗΠΑ, ακόμα και μέσα σε τεράστια μονοπώλια, όπως οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η «Amazon», η UPS κ.ά., για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών, για το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση κ.ά., αλλά και οι σημαντικές κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια, ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Να παλέψουν μέχρι και την οριστική ανατροπή, για να ζήσουν με ειρήνη, χωρίς τους πολέμους για τα κέρδη των καπιτα-ληστών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

«Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών»: Το μήνυμα της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης «παραδόθηκε» έξω από την πύλη του ΝΑΤΟικου στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, με την μεγάλη συγκέντρωση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.

Νέοι και νέες από όλη τη χώρα, που με πίστη στο δίκιο και τη νίκη του αγώνα ενάντια στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, πάντα με την σωστή πλευρά της ιστορίας, μετέφεραν εκεί την απαίτηση για καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Σε μια συγκέντρωση που ένωνε τα όνειρα και τη θέληση των νέων που δεν χωρούν στο σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Επεκτείνοντας στο σήμερα και για όσο χρειαστεί το νήμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, με σημείο αναφοράς τον μεγάλο σταθμό του 1999, όταν μαινόταν ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και ο λαός μας ήταν στους δρόμους, με πρωτοπόρο το ΚΚΕ και τη νεολαία του την ΚΝΕ.

«1999- 2024 Θεσσαλονίκη ορμητήριο αγώνων και αντίστασης όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» ήταν το μήνυμα στο πανό της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ. Το σύνθημα της αντιιμπεριαλιστικης κατασκήνωσης αποτυπωνόταν και στο πανό της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ όπου εκφραζόταν ο αγώνας ενάντια σε άλλο μεγάλο Αμερικανονατοικό ορμητήριο στη Σούδα.  Και ενδιάμεσα,  οργανώσεις από όλη τη χώρα.

«Ένας αγώνας αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» ακουγόταν όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέβαινε στο βήμα χαιρετίζοντας τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην κατασκήνωση καθώς και στη συγκέντρωση έξω από το Γ' στρατού και διαμηνύοντας πως «Είμαστε με τους λαούς».

ΕΔΥΕΘ Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ, την Πέμπτη 11 Ιούλη


 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας στο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας και ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους, απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Την ώρα που στην περιοχή μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο αιματηροί πόλεμοι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, η χώρα μας μετατρέπεται κάθε μέρα και περισσότερο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς λαούς και χώρες».

Σημειώνει ακόμα ότι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης «έδεσε από εχθές το αποβατικό πλοίο των ΗΠΑ "USS Oak Hill". Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της επίσκεψης είναι να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για ανεφοδιασμό των νατοϊκών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή και για την πραγματοποίηση των επικίνδυνων πολεμικών ασκήσεων – πραγματικών προβών πολέμου – που φέρνουν μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής».

Με πολιτική συγκέντρωση στο Γ’ Σώμα Στρατού - ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή 7 Ιούλη 2024 στις 11 π.μ., κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ

 

33η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα και ομιλία του Θ. Κωτσαντή σε πολιτική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Θεσσαλονίκη

Στο Γ' Σώμα Στρατού - Νατοϊκό Στρατηγείο

 


Με πολιτική συγκέντρωση στο Γ’ Σώμα Στρατού - ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή 7 Ιούλη 2024 στις 11 π.μ., κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Στη συγκέντρωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.