Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ !!!


 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
 
Τέσσερις μήνες με κυβέρνηση ΝΔ και οι Πατρινοί τα είδαν όλα !
Είδαν μια κυβέρνηση που, πριν προλάβει να ορκιστεί, ανακοίνωσε την κατάργηση της Νομικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Πατρών αν και είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες, είχε οριστεί Επιστημονική Επιτροπή και είχε πάρει ΦΕΚ.
 
 
 
 Μετά από λίγες μέρες, η κυβέρνηση δια του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλή, ΄΄παγώνει΄΄ τις διαδικασίες που είχε κινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου.

Ούτε ανθέλληνας, ούτε εθνικιστής, είμαι Πατριώτης και Διεθνιστής

 
 
Δεν είναι μαγκιά και σίγουρα δεν είναι λύση για το λαό να ψήνεις μπάρμπεκιου δίπλα από το κέντρο (ας πούμε) φιλοξενίας των προσφύγων. Αν είναι τόσο μάγκες οι φασίστες ας πάνε να ψήσουνε και να διαμαρτυρηθούν δίπλα από τις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, δίπλα από τα κανόνια του πολέμου, δίπλα στα εργοστάσια των μπίζνεσμαν του πολέμου.

Υπάρχουν δύο είδη αριστεράς: μία πραγματικά λαϊκή και επαναστατική και μία κάλπικη και τυχοδιωκτική που καπηλεύεται τους αγώνες της πρώτης αμαυρώνοντάς τους με τις πολιτικές της και δίνοντας τροφή στον εθνικισμό και στο φασισμό. Τα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο αφορούν κυρίως στο πρώτο είδος.

Για όσους θεωρούν και προπαγανδίζουν (με αφορμή την κάλπικη αριστεροσύνη) ότι η αριστερά είναι ανθελληνική θα πρέπει να έχουν στο νου τα εξής:

 

ΠΑΜΕ Για τις «περιοδείες» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ



Σε ανακοίνωσή του για τις «περιοδείες» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει ξαμοληθεί ανά την Ελλάδα όχι βέβαια για να επισκεφθεί χώρους δουλειάς ή να οργανώσει κινητοποιήσεις. Αυτά τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Σήμερα βρέθηκε στο Βόλο ο επονομαζόμενος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Κιουτσούκης, όπου επισκέφτηκε μαζί με άλλα στελέχη (Θεοχάρης κ.λπ.) τον Εισαγγελέα της περιοχής και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Βρέθηκαν εκεί γιατί θέλουν να βάλουν εμπόδια στη δράση των ταξικών δυνάμεων. Βρέθηκαν εκεί για να ζητήσουν τα εκλεγμένα στελέχη του ταξικού κινήματος του Εργατικού Κέντρου Βόλου:
  • Να μη μπορούν να παρευρίσκονται στις αρχαιρεσίες των σωματείων. (Σύντομα στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ θα επιχειρήσουν να κάνουν εκλογές σε ένα συνδικάτο ανύπαρκτο στην περιοχή).
  • Να μην τους δίνονται τα έγγραφα των αρχαιρεσιών των σωματείων. Δε θέλουν να αποκαλύπτονται οι νοθείες τους, οι μαϊμούδες αντιπρόσωποι και άλλα.
Αν νομίζει η συνδικαλιστική μαφία, όπως την έχουν ονομάσει οι εργαζόμενοι, ότι έτσι θα εμποδίσει τα συνδικάτα στη δράση τους, είναι γελασμένη. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν τον αγώνα για να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες, οι νόθοι και οι μαϊμού αντιπρόσωποι. Πίσω ούτε βήμα δεν κάνουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των επιχειρηματικών συμφερόντων και των κυβερνήσεών τους.

Η ηγετικό ομάδα της ΓΣΕΕ μπορεί να συνεχίσει να συσκέπτεται πίσω από κλειστά γραφεία σε ποιο πολυτελές θέρετρο θα κάνει το νέο συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Γουρουνιές




Είχαν δίκιο οι αρχαίοι που έλεγαν «εξ όνυχος τον λέοντα». Αρκεί να νιώσεις το νύχι για να καταλάβεις σε τι είδους ζώο ανήκει.
 
Ετσι, κάτω από τη φαινομενικά επιδερμική ξιφομαχία για τα σουβλάκια τα χοιρινά έξω από τις δομές - κλουβιά των προσφύγων κρύβεται, δυστυχώς, ένας viral εύπεπτος δήθεν λογικοφανής, πασπαλισμένος με εθνολαογραφικές μπουρδολογίες και ναρκισσισμό τοπικών παραγοντίσκων, άντε και εκλεγμένων. Στην πραγματικότητα, είναι το γλίστρημα μιας κοινωνίας προς το λάιτ χρυσαυγιτισμό, που μπορεί να πλασαριστεί ευκολότερα στις μάζες, να γενικευτεί και να φτιάξει όλον εκείνο τον πολτό, από τον οποίο θα ξεμυτίσουν την κατάλληλη στιγμή οι νέοι φυρερίσκοι και τα χαβαλεδιάρικα «εγέρθητου».

Ως γνωστόν, ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο. Ως έλλογο ον όμως είναι και σαδιστικό και επαρκώς πονηρό, ώστε να φτιάχνει σχήματα λόγου, σαν κι αυτά που επικαλέστηκε ο τελευταίος απολογούμενος στη μακρά δίκη της Χρυσής Αυγής. Μπορείς να σπάσεις τη μύτη του Εβραίου, του μουσουλμάνου, του κομμουνιστή, του ξένου, με ένα καδρόνι, μια σιδερογροθιά ή να τον ξεκοιλιάσεις με μια μαχαιριά σαν του Ρουπακιά.

Δεν είναι εξαιρέσεις


Εχουμε και λέμε: Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τον Οκτώβρη μόνο το 37,22% των νέων συμβάσεων ήταν πλήρους απασχόλησης, δηλαδή τουλάχιστον 6 στους 10 εργαζόμενους προσλήφθηκαν με «μερικό» μισθό. Επίσης, το πρώτο 10μηνο του 2019 έγιναν αριθμητικά τόσες απολύσεις όσος είναι και ο αριθμός των πάνω από 2 εκατομμύρια μισθωτών! Αλλα στοιχεία (ΕΦΚΑ) δείχνουν ότι η «αγορά εργασίας» δεν χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να εξαϋλώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε πανηγυρίζοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Φλεβάρη, αφού η «μαύρη τρύπα» της «ευελιξίας» και του αντεργατικού πλαισίου είναι που κυριαρχεί. Μερικά παραδείγματα δηλαδή που δείχνουν ότι η ζωή της εργατικής τάξης είναι ναρκοθετημένη και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι όσα μέτρα πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια δουλεύουν στον «αυτόματο» για να τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μήπως όμως είναι τίποτα «εξαιρέσεις» από την «κανονικότητα» της «δίκαιης ανάπτυξης» ή της «ανάπτυξης για όλους»; Το αντίθετο, αποτελούν συστατικά στοιχεία αυτής της «κανονικότητας», της «νέας Ελλάδας», που πάει πακέτο με τις «θετικές αξιολογήσεις» των πιστωτικών οίκων, τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού του κράτους κ.ο.κ. Η «κόλαση» λοιπόν για τους εργαζόμενους είναι αυτή που διαμορφώνει τον «παράδεισο» για το κεφάλαιο, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που διαγκωνίζονται για το ποιος είναι η ...γνήσια αναπτυξιακή δύναμη. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορεί να «επενδύσει» ο λαός, αυτό βρίσκεται στον αγώνα του, στην οργάνωση της αντεπίθεσης για να σαρώσει αυτή την κόλαση με την οποία τον καλούν να συμβιβαστεί.