Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

200.000.000€ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ & ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ!!



Μαμωνάδες ορέγονται
την προίκα του Δήμου

Το 2018 έφυγε παραδίδοντας τη σκυτάλη σε εκλογική χρονιά. Συνεπώς δεν θα πλήξουμε καθώς τα ενδιαφέροντα είναι πολλά . Ένα όμως…΄΄σπάει ταμεία΄΄!

Ο λόγος για τις εκλογές του Μαίου στο Δήμο Πατρέων. Πρωτοφανές το ενδιαφέρον ! 

Πολλοί οι μνηστήρες που εμφανίζονται και θέλουν να ΄΄σώσουν΄΄ την Πάτρα. Κάνει εντύπωση που τόσοι πολλοί φλερτάρουν με τον δημαρχιακό θώκο, ενώ εδώ κι ένα χρόνο γίνονται διεργασίες, συνωμοσίες, ανίερες συμμαχίες .

Κυρίως, όμως, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η εμπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών στην εκλογική αναμέτρηση του Δήμου Πατρέων.

Σε τι αποβλέπουν άραγε όλοι τούτοι που δείχνουν αποφασισμένοι να δαπανήσουν πολλά χρήματα ώστε να αποτραπεί πιθανή επανεκλογή του Πελετίδη ;

Πότε άλλοτε επέδειξαν τόσο ενδιαφέρον στο ποια πολιτική δύναμη θα επικρατήσει στο δήμο ;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ OI ΦΑΣΙΣΤΟSSΕΛΙΔΕΣ


Η ψεύτικη ιστορία που διακινούν οι φασίστες για Γκεστάπο και ΕΛΑΣ



Πηγή: Κόκκινος Φάκελος


Με αφορμή τις πρόσφατες διαδικτυακές συζητήσεις σχετικά με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζει στελέχη του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου με Γερμανούς αξιωματικούς, ο Κόκκινος Φάκελος θεωρεί σκόπιμο να παραθέσει μια ανάλυση της υπόθεσης, που έβγαλε πολλούς λάτρεις του Χίτλερ από τις διαδικτυακές τους τρύπες, μαζί με μπόλικο ακόμα κόσμο που δέχεται αβίαστα τέτοιες απόψεις και θεωρίες που δεν στέκουν στην κριτική σκέψη.
Ξεκινώντας από το γεγονός ότι μια μόνο φωτογραφία δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη για τίποτε ,ιδιαίτερα όταν δεν εντάσσεται σε κάποιο αρχείο και δεν συνοδεύεται από άλλα στοιχεία, όπως ντοκουμέντα, μαρτυρίες κτλ, θα ξεκινήσουμε με μια απλή ανίχνευση του από που προήλθε η εν λόγω φωτογραφία.
Η φωτογραφία φαίνεται πως αναδύθηκε στο διαδίκτυο τον Μάιο του 2011 από το blog Φιλονόη Πόντου. Αργότερα αναδημοσιεύτηκε σε διάφορα σημεία του διαδικτύου. Αρχικά η φωτογραφία εμφανίζεται στο βιβλίο του Χρίστου Γούδη, Αίμα και Χώμα, εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη.
Όπως το Blog αναφέρει και όπως συνήθως συμβαίνει με όλες τις χαλκευμένες πηγές, η φωτογραφία σώθηκε χάρη σε μια “άγνωστη νοικοκυρά”, στο σπίτι της οποίας ζούσε ένας Γερμανός φωτογράφος. Το πώς αυτή η φωτογραφία έφθασε στο διαδίκτυο φυσικά κανείς δεν το αναφέρει, ούτε και το όνομα της εν λόγω γυναίκας που τυχαίνει να διαθέτει έναν πραγματικό θησαυρό της σύγχρονης ιστορίας, ο οποίος αξίζει σίγουρα χιλιάδες ευρώ και ξαναγράφει την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης… αν ισχύει…

Όταν η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία


Άλλη μια τυχοδιωκτική εκστρατεία από τον «μεγάλο» Ελ. Βενιζέλο («υπάλληλο των Άγγλων» τον χαρακτήριζε ο Λένιν), που «διέγνωσε την μεγάλην ανθρωπιστικήν αποστολήν, την οποίαν η μοίρα πάντοτε επεφύλαξεν εις την ελληνικήν φυλήν”.


Σαν σήμερα, το 1919, η ελληνική κυβέρνηση Βενιζέλου αποδέχεται πρόταση του Γάλλου πρωθυπουργού Κλεμανσό να σταλούν ελληνικές δυνάμεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο της επέμβασης των συμμάχων της Αντάντ εναντίον του Κόκκινου Στρατού. Άλλη μια τυχοδιωκτική εκστρατεία από τον «μεγάλο» Ελ. Βενιζέλο («υπάλληλο των Άγγλων» τον χαρακτήριζε ο Λένιν), που «διέγνωσε την μεγάλην ανθρωπιστικήν αποστολήν, την οποίαν η μοίρα πάντοτε επεφύλαξεν εις την ελληνικήν φυλήν”.

Η εκστρατεία στην Ουκρανία, αποφασίστηκε από τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Αγγλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν από το τέλος ακόμα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου του 1914 – 1918, υπήρξε μέρος του γενικού σχεδίου των ιμπεριαλιστών για ένοπλη στρατιωτική επέμβαση στην επαναστατημένη Ρωσία, με σκοπό την ανατροπή του νεαρού σοβιετικού καθεστώτος και την επαναφορά της εξουσίας των καπιταλιστών και γαιοκτημόνων.

Στον πάτο


Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» την περασμένη Παρασκευή περιγράφει «με το νι και με το σίγμα» την εργασιακή ζούγκλα της «ευελιξίας» και της ανασφάλειας που διαμόρφωσαν με τους νόμους τους η σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις, στο έδαφος των οποίων θωρακίζονται σήμερα η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, τα στοιχεία της οποίας αξιοποιήθηκαν στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, περιλαμβάνει και «συστάσεις» προς την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα να συνεχίσουν στην ίδια ρότα, φυλάσσοντας ως «κόρη οφθαλμού» τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των μνημονίων. Την ίδια μέρα, όμως, η «Αυγή» κυκλοφορούσε με τον προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Κέρδη για τον κόσμο της εργασίας». Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, μαγειρεύοντας τα στοιχεία του προγράμματος «Εργάνη» και προπαγανδίζοντας την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό, προσπαθούσε να πείσει ότι η κυβέρνηση σταδιακά «γυρνάει το παιχνίδι» για λογαριασμό των εργαζομένων. Βεβαίως, τα ίδια τα στοιχεία της «Εργάνης» είναι αμείλικτα, αφού δείχνουν παγίωση της δουλειάς - λάστιχο για χιλιάδες εργαζόμενους, καθήλωση των μισθών για έναν ακόμη χρόνο, με έναν στους πέντε να μην παίρνουν ούτε καν τον άθλιο κατώτατο μισθό. Δεν πρόκειται απλά για δύο διαφορετικές «αναγνώσεις» των ίδιων αριθμητικών στοιχείων, όπως ακούστηκε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Πρόκειται για την άθλια προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει στον πάτο τις απαιτήσεις των εργαζομένων, με ψέματα και αυταπάτες. Μια προσπάθεια που χρειάζεται να απαντηθεί αποφασιστικά από το εργατικό κίνημα, χωρίς αναμονή.

Οι άρχουσες τάξεις και τα εθνικά ζητήματα


Τα βαλκανικά κράτη πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
ΈΤΣΙ ΕΛΥΝΑΝ k ΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΑ «ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ» !!

Βάλθηκε λέει ο @atsipras να κάμει τη Θεσσαλονίκη πάλι ... «πρωτεύουσα των Βαλκανίων». 

Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν πριν έναν αιώνα, οταν στη Θεσσαλονίκη πάτησαν καμμιά δεκαριά ξένοι στρατοί https://t.co/fAoZIMAVgnhttps://t.co/CPJTXbRPWJ pic.twitter.com/Im5MK94RRI
— antivaro (@antivaroef) 2 Ιανουαρίου 2019



ΒΑΛΚΑΝΙΑ
 

Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ*
 
Στη δίνη των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων
 
Ηταν πρωί της 17ης (30ής με το νέο ημερολόγιο) Σεπτέμβρη του 1915 όταν ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μοσχόπουλος, ειδοποιήθηκε από το διοικητή του Φρουρίου Θεσσαλονίκης, συνταγματάρχη Ευλ. Μεσαλά ότι στο λιμάνι της πόλης εισέπλεαν μονάδες του στόλου της ΑΝΤΑΝΤ. 
Γύρω στις 9 το πρωί, ενώπιον του στρατηγού παρουσιάστηκε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τρεις αξιωματικούς του στόλου της εν λόγω συμμαχίας με επικεφαλής το Γάλλο πλοίαρχο Ντιμενίλ. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Γάλλος υποπρόξενος στη Θεσσαλονίκη Λεόν. Ο Γάλλος πλοίαρχος χωρίς περιστροφές δήλωσε ότι εκτελούσε διαταγές του Αγγλου αρχιναυάρχου Ντε Ρόμπεκ και του διοικητή των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων της ΑΝΤΑΝΤ στρατηγού Σαράιγ κι ότι ήταν εντεταλμένος να ανακοινώσει πως φτάνουν μεταγωγικά πλοία γεμάτα από συμμαχικά στρατεύματα τα οποία, ύστερα από συνεννοήσεις που είχαν γίνει ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα, επρόκειτο να αποβιβασθούν στη Θεσσαλονίκη. Ο Ντιμενίλ πρόσθεσε επίσης ότι σε συνεργασία με τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές τα συμμαχικά στρατεύματα θα οργάνωναν την άμυνα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προς εξασφάλιση από πιθανή εχθρική επίθεση1.

«Κανονικότητα» η τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός


MotionTeam
Την «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στ. Παππάς, όταν τη Δευτέρα 31/12, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και την ταλαιπωρία στη μετακίνηση των επιβατών, απάντησε ότι αυτές «είναι στο μυαλό σας».
 Ομως η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει ότι ένα χρόνο μετά την πολυδιαφημιζόμενη... «ιστορική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης, με την «αποϊδιωτικοποίηση» του ΟΑΣΘ (στην πραγματικότητα την έμμεση ιδιωτικοποίηση), η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες παραμένει τραγική. 

Καθημερινά κυκλοφορούν περίπου 300 - 350 από τα 520 λεωφορεία που είναι υποχρεωμένος να κυκλοφορεί ο ΟΑΣΘ, με δύναμη στόλου τα 600 λεωφορεία. Τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, με αναμονές που φτάνουν ακόμα και τη μία ώρα. Και ενώ οι επιβάτες κυκλοφορούν με τα λεωφορεία σαν παστωμένες σαρδέλες, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ βλέπει «λεωφορεία στο κέντρο της πόλης να περνάνε άδεια».

Στο μάτι του κυκλώνα


Από την τετραμερή σύνοδο συνεργασίας στο Βελιγράδι 
Από την τετραμερή σύνοδο συνεργασίας στο Βελιγράδι
Πηγή: Eurokinissi

Χρονιά «μεγάλης αναβάθμισης του διεθνούς κύρους και του ρόλου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα» χαρακτήρισε το 2019 ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Έδωσε και μ' αυτόν τον τρόπο το στίγμα της ενεργότερης εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, που μόνο περιπέτειες και κινδύνους προμηνύουν για το λαό.

Ξεχώρισε μάλιστα το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, όπου με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και τις άλλες «πρωτοβουλίες», στο πλαίσιο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», αναδεικνύεται τάχα σε «δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας».

Είναι κοροϊδία και πρόκληση για το λαό να ακούγονται αυτά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που στα Βαλκάνια γίνεται το «μάλε βράσε».