Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Στην τηλεμαχία, μόνο κατ’ όνομα, των αρχηγών των έξι πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη βουλή, ακούστηκαν σε περίληψη οι γνωστές θέσεις των κομμάτων, με τους δημοσιογράφους στην πλειοψηφία τους να διαμορφώνουν ερωτήσεις για γνωστές απαντήσεις στα γενικά ζητήματα που είχαν αποφασιστεί. Κάποιες ελάχιστες ερωτήσεις ήταν στοχευμένες κι απαιτούσαν συγκεκριμένες απαντήσεις, (π.χ. για τις υποκλοπές στον Κ. Μητσοτάκη) ιδιαίτερα στους αρχηγούς των δυο πρώτων κομμάτων, ενώ και κάποιες άγγιζαν τα όρια της γραφικότητας (π.χ. ερώτηση για το ενεργειακό αποτύπωμα του Γ. Βαρουφάκη).
 
         Κι αυτή η τηλεμαχία δεν αποτελεί παρά ένα μικρό λιθαράκι σε μια δομή εξουσίας που έχει επενδύσει για την κυριαρχία της στη συναίνεση, χειραγωγώντας τις μάζες. Όσο με την ψυχολογική χειραγώγηση ελέγχεται η όποια λαϊκή δυσαρέσκεια, η κυρίαρχη εξουσία θα συνεχίζει να εμφανίζεται ως ήπια δύναμη με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της βέβαια πάντα σε επιφυλακή ή σε επιλεκτικές δράσεις. Οι δε υποψήφιοι των εκλογών που θα προβάλλονται θα είναι όσοι εξαίρουν την ανωτερότητα της αστικής δημοκρατίας, δηλώνουν το σεβασμό τους για τις αγορές, εκφράζουν το θαυμασμό τους για τους επενδυτές, τονίζουν τη σημασία των εργοδοτών για τη δημιουργία του πλούτου. Η αστική τάξη πια δεν χρειάζεται να νοθεύει τις εκλογές, αρκεί να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει τους υποψηφίους της, που δεν βρίσκονται βέβαια μόνο σε ένα κόμμα. Με όλο το μηχανισμό των μέσων ενημέρωσης που ελέγχεται από την κυρίαρχη εξουσία έχει η τελευταία τη δυνατότητα να εμφανίζει σε ωραίες συσκευασίες κατασκευασμένους πολιτικούς, εκτελεστικά όργανα της άρχουσας τάξης. Κι αν όλα σχετικά με την πολιτική μας φαίνονται ψεύτικα, είναι επειδή είναι. Η εξουσία της κυρίαρχης τάξης διαποτίζει τα μέσα ενημέρωσης, τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας, την τέχνη μας, κυριολεκτικά όλη την κυρίαρχη κουλτούρα, διαποτίζει τα πάντα σε τέτοιο βαθμό που να πείθει ότι αυτός ο κόσμος της αδικίας είναι ένας φυσικός και αποδεκτός κόσμος. 

«Αντίδοτο στο φασισμό του Πειραιά η άκρη!»


Αυτό το κείμενο γράφτηκε με αφορμή τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία - συγκέντρωση, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, τιμώντας την 78η επέτειο από την «Ημέρα της Aντιφασιστικής Nίκης των Λαών».

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές αυτής της μαχητικής συνάντησης, ήταν όταν ακούστηκαν οι στίχοι του τραγουδιού

«Κερατσίνι». Ιδιαίτερα αυτοί:

«Εδώ το χώμα βράχηκε

με αίμα και ιδρώτα

και άσφαλτος το σκέπασε

στο χρόνο ενεστώτα.

Το Κερατσίνι σπιθαμή

που όλο νταλγκάς την πιάνει.

Η μάχη της Ηλεκτρικής.

Αντίσταση. Λιμάνι.

Βαμμένα όλα τα στενά

με νίκες και με δάκρυ.

Αντίδοτο στο φασισμό.

Του Πειραιά η άκρη»

(Στίχοι Ανθή Μητροπέτρου, σύνθεση Περικλής Μπισκίνης, ερμηνεία Ξένια Γαργάλη).

Ηταν εκεί και η Μάγδα Φύσσα, η κορυφαία της τραγωδίας, ακριβώς στο σημείο του Μνημείου, μ' έναν τρόπο δηλαδή, δίπλα στον γιο της.

Η μάνα του αντιφασίστα μουσικού και εργάτη Παύλου Φύσσα, που πριν από 10 χρόνια, τον δολοφονούσε ένα τάγμα εφόδου, με εντολές της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης, της ΧΑ.

Βρισκόταν εκεί, μέσα στις αγκαλιές των φίλων και των συντρόφων του, στο σημείο που αποτελεί πλέον σύμβολο της σύγχρονης πάλης ενάντια στο φασισμό στη χώρα μας.

Ηταν εκεί, δίπλα της και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που έζησε τη βία στο πετσί της, υποψ. βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας. Μίλησαν ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και υποψ. βουλευτής στην Α' Πειραιά και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψ. βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Σ' αυτήν τη μεγάλη γιορτή με τις κόκκινες σημαίες, στο Κερατσίνι, φάνηκε, γι΄ ακόμη μια φορά, το πάθος και η αποφασιστικότητα όλων, για το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, ενάντια στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, όπως είναι η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της. Οι συγκεντρωμένοι τίμησαν όσους διαχρονικά σήκωσαν ανάστημα ενάντια στον φασισμό, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους. Κατήγγειλαν το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, που δίνουν στα μαντρόσκυλα του συστήματος «αντισυστημικό» χαρακτήρα και καθορίζουν τη στάση τους κάνοντας «εμπόριο» ψήφων, όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Τόνισαν και τη χυδαιότητα, με την οποία τα οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν το πότε θα «αμολιούνται» και πότε θα μαζεύονται, κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο στις γειτονιές του Πειραιά, τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΑΤΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Αϊβαλή και ο Αϊβαλής ...τρέχει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα στηρίζει Αϊβαλή για υποψήφιο δήμαρχο Πατρών και, μάλιστα, με τον πιο επίσημο τρόπο διά στόματος Αλέξη Τσίπρα και ο Αϊβαλής στηρίζει ΠΑΣΟΚ (και τούμπαλιν), φιγουράνοντας την Παρασκευή στην πρώτη γραμμή της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην πόλη, στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη!

Δίκαια οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σχολιάζουν «Μην ψάχνεις διαφορές! Τους ενώνουν περισσότερα απ' όσα τους χωρίζουν! Μόνοι τους & όλοι μας # ΤΩΡΑ _ ΚΚΕ». 

Οι μόνοι τους ...ξαναχτύπησαν! Και με τα κομπρεμί τους και για τις τοπικές εκλογές με τις αλληλοϋποστηρίξεις τους! Ώρα να πάρουν την απάντησή τους με ισχυρό ΚΚΕ και στην κάλπη της 21ης Μάη!

 

902gr

Κάνουμε τη νύχτα μέρα, ψήφο δεν χαρίζουμε!

 

Οι μέρες είναι λίγες, μόλις 7, αλλά μπορούν να χωρέσουν πολλή, πάρα πολλή δουλειά από κάθε μέλος και φίλο του KKE, από κάθε υποψήφιο, από κάθε άνθρωπο που δηλώνει «παρών» στη μεγάλη μάχη που δίνει το Κόμμα για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.
Τώρα κάθε μέρα, κάθε ώρα μετράει διπλά και τριπλά!

Τώρα ο καλός σχεδιασμός, το «τίποτα στην τύχη του», το «όλοι στη μάχη», πρέπει να υπηρετεί τον έναν και μοναδικό στόχο: Να φτάσει η συζήτηση με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, νεολαίους, ανέργους, συνταξιούχους στο «διά ταύτα», στο «ναι, την Κυριακή ψηφίζω ΚΚΕ». Δεν θα ξεκινήσουμε τώρα με τον εργατόκοσμο μια συζήτηση από την αρχή, αλλά θα πιάσουμε το νήμα από όσα έχουμε ήδη συζητήσει, από όσα ο ίδιος έχει ζήσει τον τελευταίο καιρό, έχοντας πια μεγαλύτερη πείρα, που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα της ανάγκης για πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Αυτές οι μέρες είναι που το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να φτάσει σχεδιασμένα σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με τα κεντρικά προεκλογικά υλικά, με το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως της Αθήνας την ερχόμενη Τετάρτη, για να μετατραπεί σε μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση στήριξης του ΚΚΕ, δεν θα «ξεχάσουμε» κανέναν.

Όταν η «Ελληνοφρένεια» απαντάει στον Αλ. Τσίπρα (VIDEO)

 

 
 

Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε τα όσα ακούστηκαν στη σημερινή «Ελληνοφρένεια» για τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας ότι οι «αριστεροί πολίτες, οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα» και κατανοούν «το δίλημμα των εκλογών» στην προσπάθεια του να εκβιάσει προοδευτικούς ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέρω πάρα πολλούς, μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ που αν τολμούσε το ΚΚΕ να πάρει μέρος σε τέτοιες κυβερνήσεις δεν θα το ξαναψηφίζαμε. Οπότε, δεν είναι κανένας πρόβατο, λιοντάρια είναι, όχι στο κλουβί, έξω ελεύθερα. Και δεν ανέχονται να ακούνε και χαζομάρες και ανοησίες τέτοιου τύπου και να υποτιμάται η νοημοσύνη τους, η ιστορία του καθενός, η παρουσία του καθενός. Πάει σταθερά το πλοίο και πάει πάρα πολύ καλά» (ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής εδώ). 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Μάη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 -14 Μάη 2023:

  • Όλοι στην μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Καμία ψήφος να μην χαθεί. Στις 21 Μάη πιο ψηλά το ΚΚΕ, πιο ψηλά ο λαός!
  •  
  • Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ: Την Τετάρτη 17 Μάη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα το μεγάλο ραντεβού. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας | «Στο πόδι» οι Κομματικές Οργανώσεις για να «βουλιάξει» το Σύνταγμα.
  • Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15/5, στις 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο. Πάτρα, Τρίτη 16/5, στις 8 μ.μ., στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.
  • Μεγάλη συγκέντρωση με τον Δ. Κουτσούμπα στην Λαμία. Στις 21 Μάη επιλέγουμε το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Χαιρέτισαν η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, υποψήφια στο Επικρατείας, και ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας.