Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ S/M



   
 Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που αντιστάθηκαν στις εργοδοτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς ώστε να πάρουν μέρος χωρίς τη θέλησή τους, σε κατ’ όνομα αρχαιρεσίες του σωματείου-μηχανισμού των super market.     Συνολικά 1.188 εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στους ανθρώπους των αφεντικών από τους οποίους 325 έκαναν ένα βήμα παραπέρα και στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, αψηφώντας την τρομοκρατία! Απλώνουμε το χέρι στους συναδέλφους που ενώ είδαν και κατανόησαν τι γινόταν, δεν μπόρεσαν να πάνε κόντρα στο τρομοκρατικό κύμα των διευθυντών.

    Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι έντονες πιέσεις που υπήρξαν πριν τις “εκλογές” σε εκατοντάδες εργαζόμενους από τα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να τους “πείσουν” να συμμετάσχουν στις “αρχαιρεσίες”, προκάλεσε δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων που έφτασαν στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και στο ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον μηχανισμό ήταν αυτή που αποκάλυψε με στοιχεία, αποδείξεις και δημοσιότητα, τις διαδικασίες ανύπαρκτων γενικών συνελεύσεων, συλλογικών διαδικασιών, την ωμή εργοδοτική παρέμβαση.

Βεβήλωσαν το μνημείο των 65



Ανακοίνωση - καταγγελία της Τ.Ε Έβρου του ΚΚΕ
«Θρασύδειλα φασιστοειδή με την κάλυψη του σκοταδιού της νύχτας, βεβήλωσαν το μνημείο πουαποκαλύφθηκε την Κυριακή 15 Οκτώβρη σε μια μαζική εκδήλωση, τιμώντας τους 65 εκτελεσμένους ήρωες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ που καταδικάσθηκαν εις θάνατο από το έκτακτο στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης και εκτελέστηκαν την περίοδο 1946-1949.
Συγκεκριμένα το βράδυ στις 17 Οκτώβρη φασιστοειδή, απόγονοι των συνεργατών κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων δοσιλόγων, μέσα στην νύχτα, όπου μόνο εκεί ξέρουν να δρουν, έσπασαν το τιμημένο σήμα του Κόμματος στο μνημείο.

Οπως πάντα...


Με πρωτοσέλιδα και μεγάλους τίτλους για τη «σαφή στήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ για το χρέος», συνοδευόμενα από αναλύσεις για την «αλλαγή πλεύσης του ΔΝΤ», υποδέχτηκε τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο «φιλοκυβερνητικός» Τύπος. Η χαρά τους δεν κρύβεται, αν και «θαμπώνει» κάπως από τις προβλέψεις για αναιμική ανάκαμψη και αβεβαιότητες, που ούτως ή άλλως υπάρχουν και ενισχύονται στην παγκόσμια οικονομία. Αλήθεια, όμως, ποιον αφορά αυτό το πανηγυρικό κλίμα μπροστά στην τρίτη «αξιολόγηση»; Σίγουρα όχι το λαό. Μια πιθανή διευθέτηση της αποπληρωμής του χρέους δεν θα διώξει από τις πλάτες του το βάρος των τεσσάρων μνημονίων. Ούτε θα επιστρέψουν τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους άλλους φορείς, που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ομίλων, την αποπληρωμή των δανειακών «υποχρεώσεων» κ.ά. Ούτε θα ανασταλούν οι στόχοι για τα «ματωμένα πλεονάσματα» στο διηνεκές, το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα σχέδια για αναβάθμιση της ΟΝΕ, τα ευρωπαϊκά εξάμηνα. Αντίθετα, η όποια ελάφρυνση του χρέους αφορά την ανάγκη του αστικού κράτους να βρει «χώρο» και «χρήμα» για να στηρίξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και κίνητρα. Οπως έγινε και στον προηγούμενο γύρο καπιταλιστικής συσσώρευσης, που έφερε την καπιταλιστική κρίση...